Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Bloggers ΕνωθείτεΟ M E L I S S O C O S M O S καλεί όλα τα μελισσοκομικά Blog να ενωθούμε μια μέρα με μια ενιαία ανάρτηση προκειμένου να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί που η πολιτεία ορίζει για τα ραντίσματα των καλλιεργειών.

Κάθε χρόνο προκαλείται μεγάλη καταστροφή από την αλόγιστη και χωρίς μέτρο χρήση φυτοφαρμάκων.

Παρόλο που οι νομαρχίες σε όλη τη χώρα εκδίδουν οδηγία που λέει, τα ραντίσματα να γίνονται μισή ώρα πριν την ανατολή του ηλίου ή μισή ώρα μετά την δύση του ηλίου, ή να αποφεύγεται το ράντισμα εν μέσω ανθοφορίας και αυτό να γίνεται πριν η μετά την ανθοφορία ,και επιπλέον αν είναι μεγάλη ανάγκη για ράντισμα αυτό να γίνεται με φάρμακα που είναι όσο το δυνατόν ποιο αβλαβή για την μέλισσα, εν τούτης κανένας σχεδόν αγρότης δεν την γνωρίζει και δεν την εφαρμόζει.


Οι δε γεωπόνοι που είναι υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν και να ενημερώνουν τους αγρότες εθελοτυφλούν στον βωμό του κέρδους προκειμένου να πουλούν όσο το δυνατόν περισσότερο και πολλές φορές μη χρήσιμα φάρμακα στους αγρότες αδιαφορώντας για την καταστροφή ενός άλλου κλάδου που εξαρτάται από τις καλλιέργειες και τα ραντίσματα τους.

Πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες μας ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον τα ραντίσματα να μην γίνονται κατά τις θερμές ώρες της ημέρας γιατί τα στομάτια των φυτών είναι κλειστά και το φάρμακο δεν αποδίδει το ίδιο καλά όπως το πρωί η ακόμα καλύτερα το βράδυ.

Είμαστε 22.000 μελισσοκόμοι στην Ελλάδα και αρκετές χιλιάδες ακόμα μη καταγεγραμμένοι ερασιτέχνες μελισσοκόμοι μα κανείς δεν μπορεί να μας συντονίσει η να μας εκπροσωπήσει σωστά στις συζητήσεις με την πολιτεία εξ αιτίας πιστεύω της άγνοιας που έχουν αυτοί που μας εκπροσωπούν μη γνωρίζοντας σωστά τα μείζοντα θέματα του κλάδου μας γιατί το κύριο επάγγελμα τους δεν είναι η μελισσοκομία αλλά κάποιο άλλο.

Πρέπει λοιπόν να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να προσπαθήσουμε να στείλουμε το μήνυμα εκεί που πρέπει.

Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες μελισσοκομικά Blog με πολλούς αναγνώστες μελισσοκόμους κι όχι μόνο ,υπάρχουν μελισσοκομικές ομάδες στο Fecebook και αλλού με χιλιάδες αναγνώστες και ακόμα υπάρχουν πολλά Blog μη μελισσοκομικά που αν τους ζητούσαμε παράλληλα με εμάς θα έκαναν μια ανάρτηση την συγκεκριμένη ήμερα για να βοηθήσουν τον κλάδο μας.

Πρέπει να ζητήσουμε ομαδικά να εφαρμοστεί η οδηγία που εκδίδουν οι νομαρχίες.

Στην ανάγκη οι παραβάτες που θα την παραβλέπουν πρέπει να τιμωρούνται.

Κυρίως σε ανθοφορίες βαμβακιού, πορτοκαλιάς, ροδακινιάς και πολλών άλλων ακόμα γίνεται μεγάλη καταστροφή.

Πρέπει να ξέρετε ότι σε περίπτωση που το ράντισμα γίνει κατά την δύση του ηλίου οι απώλειες των μελισσών μας θα είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Την στιγμή που σε άλλες χώρες οι παραγωγοί πληρώνουν τους μελισσοκόμους για να έρθουν στην καλλιέργεια τους μελίσσια ώστε να έχουν μια όσο τον δυνατόν καλύτερη επικονίαση και καρπόδεση, στην Ελλάδα την παρέχουμε δωρεάν και για αντάλλαγμα εισπράττουμε την αχαριστία και τον θάνατο των σμηνών μας.

Φτάνει πια, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση…

Προτείνω η ημερομηνία που όλοι οι Bloggers θα κάνουν την ενιαία ανάρτηση να είναι η πρώτη εργάσιμη του Αυγούστου ώστε να υπάρξει ένα διάστημα κάποιων ημερών για να ενημερωθούν και να ετοιμαστούν οι Bloggers για την ανάρτηση τους.

Η ημερομηνία αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η δευτέρα στις 2 Αυγούστου.

Πρέπει να κινηθούμε ομαδικά με το ίδιο αίτημα με το παραπάνω θέμα, με φωτογραφικό υλικό από καταστροφές ραντισμάτων και θεματολογία που να ζητάμε να εφαρμοστούν επιτέλους οι κανόνες που ανέφερα ποιο πάνω και στην χώρα μας.

Επίσης μπορούμε την ανάρτηση μας της ημέρας αυτής να την στείλουμε με mail σε ΜΜΕ σε υπουργία σε βουλευτές και σε μεγάλα Blog ενημερωτικά ώστε να αναδειχτεί το θέμα.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε συνάδελφοι.

Ανακοινώστε κι εσείς την συμμέτοχη σας στους αναγνώστες σας και ενημερώστε τους για την προσπάθεια αυτή.

Περιμένω τα σχόλια σας η και τις όποιες διορθώσεις σας για να γίνει ποιο επιτυχημένη η προσπάθεια αυτή και αν θέλετε ενημερώστε ο ένας τον άλλον για να συμμετάσχουμε όλοι.

          

23 σχόλια:

george είπε...

άμα παιρνόταν η πρωτοβουλία από το κράτος η από οποια αρμόδια υπηρεσία να ενημερώσει τους αγρότες ότι οι μέλισσες αυξάνουν το εισόδημα τους και την παραγωγή τους ,
και ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξασφαλίσει ο αγρότης για να ξεκινήσει την καλλιέργεια του είναι να έχει μέλισσες κοντά του, τότε θα έδινε ένα παραπάνω κίνητρο στους αγρότες να προσέξουν την μελισσα και τον μελισσοκόμο , που με ένα τηλεφώνημα και μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να λύσει το πρόβλημα της καρπόδεσης , επειδή έχει το έντομο που αναπτύσσει τους μεγαλύτερους πληθυσμούς και το σημαντικότερο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΟΥ ΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ .
για να προσέξουν οι αγρότες την μελισσα και τα υπόλοιπα έντομα - επικονιαστές.
πολλοί αγρότες σήμερα δεν ξέρουν ότι οι καλλιέργειες τους γονιμοποιούνται από τις μέλισσες.
επίσης πρέπει να καταλάβουν ότι κατά την διάρκεια τις ανθοφορίας και μονο αν γίνει ο ψεκασμός το απόγευμα θα κερδίσουν περισσότερη παραγωγή και χρήματα και φυσικά δεν θα προκαλέσουν ζημια στους μελισσοκόμους.
άμα μπορούσαν κάποια στιγμή οι μελισσοκόμοι όλης τις ελλάδας και μάζευαν τα μελισσια τους σε ένα μέρος κατά την διάρκεια τις ανθοφορίας,
στην υπόλοιπη ελλάδα οι παραγωγές τον αγροτών θα έπεφταν στο 1/3 .
τότε θα καταλάβαιναν ποσο σημαντική είναι η μελισσα αλλα μέχρι τότε....

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Συμφωνώ Γιώργο, όμως όλα αυτά πρέπει να τα φωνάξουμε ενωμένοι και με πρωτότυπο τρόπο να ακουστούν.
Να γίνει μια αρχή και βλέπουμε.
Αν τα παιδιά που έχουν Blog δεν ανταποκριθούν στην καλή αυτή προσπάθεια πραγματικά θα απογοητευτώ.

Γιώργος είπε...

Καλή η ιδέα σου Βασίλη. Δηλώνω παρόν

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Πάμε δυνατά Γιώργο.

Alkiviadis είπε...

Δίπλα απά τα πέντε μελισσάκια μου υπάρχουν είκοσι στρέμματα ντομάτες. Πιστεύω να κρατηθεί η συμφωνία μας με τον φίλο γεωργό.
Εκτός αυτού, τώρα είναι η εποχή που πρέπει να γίνει καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Εκεί θα έχουμε πανηγύρια γιατί το φάρμακο είναι θάνατος για τις μέλισσες. Ευτυχώς που δεν γίνεται καθολικός ψεκασμός, παρά μόνο στον κορμό του δέντρου.
Μέσα και εγώ.

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Αλκιβιάδη πάμε λοιπόν.
Για τον δάκο είναι πονεμένη ιστορία φίλε και θα γράψω σχετικά στην ανάρτηση διαμαρτυρία στις 2 Αυγούστου.
Όταν η μεγίστη θερμοκρασία ξεπερνά τους 28 βαθμούς τότε ο δάκος δεν χτυπάει την ελιά.
Οι γεωπόνοι το κρύβουν αυτό από τους αγρότες προκειμένου να ραντίζουν όλο το καλοκαίρι άσκοπα για να πουλάνε φάρμακα.
Στην ουσία ο δάκος θέλει ένα και μόνο ράντισμα στα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε συμπίπτει και μη ύπαρξη ανθοφορίας και οι μέλισσες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Έχω 700 ελαιόδεντρα και ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Φώτης Λαουτάρης είπε...

Βασίλη ,μέσα και εγώ.
Στις 2 Αυγούστου όπως είπες και θα το προβάλω στο blog.
Οι μελισσοκόμοι είναι ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα και είμαι σίγουρος θα ανταποκριθούν θετικά.

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Φώτη να είσαι καλά, μόνο όλοι μαζί μπορούμε.
Προς το παρόν δεν έχουμε μεγάλη ανταπόκριση αλλά ας ελπίσουμε να ανταποκριθούν τις επόμενες μέρες.

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

Βασίλη
παρόν!

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Πάμε όλοι μαζί ανέστη.
Παιδιά ενημερώστε και τους αναγνώστες σας, πρέπει η 2 Αυγούστου να είναι η μέρα που όλοι θα είναι ενημερωμένοι για αυτή την κίνηση.

glam είπε...

Μπράβο στον πούχε την ιδέα.
Και γω μέσα.

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Όλοι μαζί φίλε glam δεν έχει σημασία ποιος είχε την ιδέα, σημασία έχει να φτάσουμε όσο ποιο ψηλά μπορούμε το δίκαιο αίτημα μας.

kkokinos είπε...

εννοειτε μεσα φυσικα!!!!

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Έτσι φίλε κόκκινε.
Χαίρομαι που μαζευόμαστε σιγά σιγά

Επόπτης είπε...

Παρόν

Τάκης Κοντούλης είπε...

Στις 2 Αυγουστου φωνάζουμε παρόν !!

THOMAS είπε...

Μικρή η δύναμη του blog μου αλλά φυσικά δηλώνω παρόν..

kritiniahoney είπε...

Βασίλη και εγώ μαζί σας

ΜΕΝΤΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

I'm here

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Θωμά συμβολική θα είναι η κίνηση μας αλλά μακάρι να βγει κάτι καλό, όλα τα μπλοκ μικρά είναι αλλά όταν ενωθούν θα γίνει δυνατή η φωνή μας.
Τάκη ενωμένοι έτσι πρέπει κι ας μην συμφωνούν κάποιοι εμείς θα κάνουμε την αρχή.

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Και η Κρήτη στην προσπάθεια λοιπόν, πάμε δυνατά Χρήστο

Βασίλειος Ξεσφίγγης είπε...

Εποπτη φιλε μου ετσι δυνατα

Βασίλης Αλιχός είπε...

Μπορεί να είμαστε μικροί μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά χωρις σπίθα φωτιά δεν γίνετε οπότε παρών και εγώ και δυνατά όλοι μαζί

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...