Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μελισσοτροφή APIFONDA: Ο Βασιλιάς στον θρόνο του...


Φίλες και φίλοι, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η νούμερο ένα μελισσοτροφή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτή που φέρει τον τίτλο APIFONDA, ένα γερμανικό προϊόν που κρατάει τα σκήπτρα στις μελισσοτροφές δεκαετίες τώρα, και το προτιμούν οι περισσότεροι μελισσοκόμοι του κόσμου.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει την τροφή αυτή να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες;
Τι μυστικά κρύβει στον τρόπο κατασκευής της;
Γιατί γίνεται τόσο πολύ αποδεκτή και γιατί δυναμώνει τα μελίσσια;

Αν και η συνταγή του APIFONDA κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό από την εταιρεία Südzucker που το παρασκευάζει, ο MELISSOCOSMOS θα προσπαθήσει να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές του βασιλιά των μελισσοτροφών.

Εν αρχή είναι η μέλισσα λοιπόν, ακόμα κι όταν μιλάμε για μελισσοτροφές, αν θέλουμε να έχουμε ένα άριστο προϊόν πρέπει να αφουγκραστούμε την γλώσσα των μελισσών και να διαβάσουμε τον βιολογικό τους κύκλο.


Επιπλέον πρέπει να θέσουμε κάποιους στόχους όπως...
Πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε να φτιάξουμε μια τροφή που απλά θα συντηρεί την μέλισσα ή αν θα φτιάξουμε μια τροφή που όχι μόνο να της παρέχει όλα όσα χρειάζεται για να επιβιώσει αλλά να την δυναμώσει, ακόμα και να της δώσει επιπλέον χρόνο ζωής αν είναι δυνατόν!!!

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε η εταιρεία Südzucker και φυσικά έκανε την δεύτερη επιλογή.
Τότε τον λόγο ανέλαβαν οι ερευνητές οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι:

Η μέλισσα φέρει στον οργανισμό της ένα ένζυμο, που ονομάζεται ιμβερτάση.
Αν καταφέρουμε και δώσουμε στις μέλισσες επιπλέον ιμβερτάση είναι ουσιαστικά σαν να τις ντοπάρουμε.
Ντοπαρίζοντας τις μέλισσες λοιπόν με το ένζυμο αυτό τις κάνεις πιο δυνατές, και τους μεγαλώνεις το προσδόκιμο ζωής.

Οι ειδικοί έπιασαν δουλειά λοιπόν, και κάποια στιγμή μπόρεσαν και παρήγαγαν το ένζυμο αυτό.
Κατόπιν υπολόγισαν πόση επιπλέον ποσότητα ιμβερτάσης μπορεί να δεχτεί στον οργανισμό της η μέλισσα, υπολόγισαν ακόμα πόση ιμβερτάση έπρεπε να προστεθεί στην τροφή των μελισσιών και είχαν σχεδόν τελειώσει...

Το μόνο που απέμεινε ήταν να επινοήσουν αυτή την φορά την σύνθεση μιας πολύ καλής μελισσοτροφής και να προσθέσουν σε αυτήν το ένζυμο αυτό.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τροφή πρέπει να αποτελείται από ζάχαρη άχνη, τόσο ψιλοκομμένη όμως που κατά την ζύμωση της τροφής κυριολεκτικά κάθε μικρόκοκκος άχνης ζάχαρης να περιβάλλονται από ένα λεπτό στρώμα σιροπιού ωστε να γίνεται η λήψη απευθείας από το στόμα της μέλισσας χωρίς να πρέπει προηγουμένως οι κρύσταλλοι να λιώσουν.

Επιπλέον έκριναν καλό η τροφή να αποτελείται από ραφινέ καθαρή δηλαδή ζάχαρη και να περιλαμβάνει ακόμα φρουκτόζη, γλυκόζη, μαλτόζη και μικρότερες ποσότητες άλλων ειδών ζαχάρων  και μόνο 8% νερό.

Και ακόμα διαπίστωσαν πως όταν πρόσθεσαν το ένζυμο στην τροφή, ότι αυτό προκαλεί ανεξαρτήτως θερμοκρασίας την διάσπαση της ζάχαρης έτσι, ώστε η πάστα του Apifonda να παραμένει πάντα μαλακή και να παίρνεται πιο εύκολα από την μέλισσα.

Έτσι έπραξαν και εγένετο APIFONDA λοιπόν.

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες τους και το προϊόν τους κατέκτησε την παγκόσμια αγορά ενώ οι μελισσοκόμοι αναγνώρισαν αμέσως την αξία του, και σύντομα έγιναν έρευνες που απέδειξαν ότι όντως μέλισσες που τρέφονται με APIFONDA έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


Έρευνα των επιδράσεων του Απιφόντα στον χρόνο ζωής των μελισσών του Δρ. MAUZ. ERLANGEN Γερμανίας 1981)

Σε προσωπικό επίπεδο έχω να δηλώσω ότι μετά από δική μου δοκιμή το 2009 σε παραφυάδα τεσσάρων πλαισίων που τροφοδοτήθηκε με APIFONDA, μετά από 2 μήνες αυτή έγινε ένα ασφυκτικά δεκάρι μελίσσι.

Συνάδελφοι στα χρόνια που πέρασαν πολλοί ανά τον κόσμο ήταν αυτοί που προσπάθησαν να αντιγράψουν αυτό το προϊόν.
Όσοι και αν το τόλμησαν όμως ουδείς μπόρεσε να το καταφέρει έως τις μέρες και μετά από ερώτηση του MELISSOCOSMOU προς τους κατασκευαστές του APIFONDA κατά πόσο είναι εύκολο κάποιος να αντιγράψει το προϊόν τους, αυτοί ήταν κατηγορηματικοί ότι...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Χωρίς να είμαι ειδικός στις μελισσοτροφές, έχω της αίσθηση ότι η δυσκολία να πετύχει κάποιος να το αντιγράψει, μάλλον εστιάζεται στο ένζυμο ιμβερτάση που θεωρητικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να παράγει κάποιος.

Φυσικά υπήρξαν και πληροφορίες τύπου Ράδιο Αρβύλα τα τελευταία χρόνια που ήθελαν την εταιρεία που το παράγει να έχει διασπαστεί και να παράγεται το ίδιο προϊόν και με διαφορετική επωνυμία, κάτι που επίσης η εταιρεία διέψευσε κατηγορηματικά μετά από σχετική ερώτηση του MELISSOCOSMOU.

Στην Ελλάδα αποκλειστικός αντιπρόσωπος είναι η Ζούντσα Έλενα-Στέλλα & ΣΙΑ Ε.Ε. - Μελισσοκομικά είδη- Μελισσοτροφές
Γραφεία: Βιζυηνού 28, Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Έδρα: 5ο χλμ. Αλεξάνδρειας-Κορυφής
Τηλ: 23330-26400
Fax 23330-25055
E-mail: info@apifonda.gr, e.zountsa@gmail.com


Φίλες και φίλοι αυτό ήταν ένα άρθρο αφιερωμένο στον Βασιλιά των μελισσοτροφών που έχει στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο του και μοιάζει πιο σίγουρος από ποτε για αυτόν...

Τροφή πολυτελείας κυριολεκτικά που σου δίνει αυτή την αίσθηση ακόμα και  βλέποντας απλά την συσκευασία του.

Όποιος δεν την έχει δοκιμάσει μπορεί εύκολα να αμφισβητήσει την αξία του.
Αν την δοκιμάσει όμως σίγουρα θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να διαψεύσει και τον ίδιο του τον εαυτό.
Και αν παρόλα αυτά επιμένει να μην θέλει να το κάνει, με το που θα ανοίξει το καπάκι της κυψέλης του καλά θα κάνει να τεντώσει τα αυτιά του...

Γιατί σίγουρα οι μέλισσες του έχουν κάτι να του πουν!!!

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 

          

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν γινεται να αναφερεις και την τιμη ανα κιλο?
Μανος

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΙΜΙΣΗ ΤΟΡΑ...
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΣΕ ΠΗΓΕΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
ΜΗΠΩΣ ΛΕΟ ΜΗΠΩΣ΄''ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΑ ΚΟΝΕ,,,

MELISSOCOSMOS είπε...

Οχι δεν εγινε κονε, απλος επρεπε να εχω αρθρο για το Apifonda στο blog μου το ζητουσε ο κοσμος.
Αυτα τα αρθρα ειναι ενημερωτικά, σε μια δυο μερες θα σας γραψω για την ζυμωτη της Μελισσοκομικης Αθηνων

Ανώνυμος είπε...

το fondabee που θεωρείται αντάξιο του apifoda κάνει 1.54 το κιλό το apifoda είναι πιο ακριβό σίγουρα και βγαίνει αν θυμάμαι καλά σε 2.5 κιλά συσκευασία οπότε υπολόγισε κανα πενταρι ευροπουλα την σακούλα

MELISSOCOSMOS είπε...

Δεν μου αρεσει να τα γραφω αυτα αλλα κανενα ζυμαρι δεν μπορει να θεωρηθεί ανταξιο του Apifonda μην ακουτε φημες.
Δεν μπορουν να φτιαξουν το ενζυμο που φερει το Apifonda

Ανώνυμος είπε...


Παραθετω τις εξης παρατηρησεις:

1. Η Ιμβερταση δε βοηθαει σε τίποτα παραπανω τα μελίσσια, ούτε τα ντοπαρει όπως λες. Το λέει και το Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης (Εργαστηριο μελισσοκομίας).

2. Ιμβερτοποιημενα σάκχαρα είναι πανευκολο να φτιαξεις, πωλουνται καταλληλα ενζυμα στο εμποριο.

3. Δεν χρειαζεται να δινουμε στα μελισσια τροφες με "μυστικα" συστατικα. Πρεπει όλες οι ζωοτροφες-μελισσοτροφες να αναγραφουν τα συστατικα τους, ωστε να ξερουμε τι ταϊζουμε. Αλλιως με την ιδια λογικη θα ταϊζουμε και μεταλλαγμενα σε λιγο καιρο.

4. Το Απιφοντα είναι όντως καλη τροφή αλλα ακριβή.

5. Τα μελισσια ότι και να τα ταϊσεις αμα δεν κανεις σωστους χειρισμους και δεν τα πας σε ανθοφορίες, δε σε σωζει τίποτα. Ούτε απιφοντες ούτε τιποτα.

6. Καλα σε απειλουσαν με μηνυσεις και μαλλιοτραβιόσασταν εδω μεσα και τωρα τους διαφημιζεις? Μας ελεγες πως υπαρχουν κι αλλες παρόμοιες τροφες. Μας δουλευεις?

MELISSOCOSMOS είπε...

Το ΑΠΘ αν θες να το λαβουμε σοβαρα υπόψιν πρεπει πρωτα να πει ποιες βανιλιες βρηκε με ανεβασμενη hmf.
Αφου δεν λεει αυτο που θα γλιτωνε πολλες ζωες μελισσων τοτε δεν δικαιούται να πει τιποτα αλλο σχετικα.

Ανώνυμος είπε...

Μας τα πριξες .. βασιλη .. ο ήλιος βγαίνει από την ανατολη ..

MELISSOCOSMOS είπε...

Περαστικά σας αν σας τα έπρηξα.
Θα συνεχίσω να το κανω ακομα κι αν υπαρχει εστω και ενας αναγνωστης που διαβαζει τα γραπτα μου.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη μηπως σ εταξε καμια μπαλετα απιφοντα :)

Ανώνυμος είπε...

Εισαι τόσο ξερόλας που αμφισβητείς ακόμα και τους ειδικούς επιστήμονες. Δεν ειναι αρμοδιότητα του πανεπιστημίου να επιβάλει τον ελεγχο και τον νόμο για μια ζωοτροφή. Και ούτε είναι υποχρεωμενο να τα βγάλει στη δημοσιότητα...Απλα εκανε μια ερευνα, παρουσιασε καποια αποτελεσματα, εχει καποια στοιχεία τα οποια μπορει ανετα να παραδωσει σε οποιονδήποτε ελεγκτικο μηχανισμό. Αυτη είναι αρμοδιότητα άλλων. Απαίτησε αν θες να γίνονται ελεγχοι απο τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και να προστατευεθει ο μελισσοκόμος. Αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου είναι να κανει ερευνα. Και ούτε θα ταν σωστο να βγάλει ονόματα στο διαδίκτυο, όπως θα ήθελες. Δεν εχει καμια τετοια υποχρεωση. Γι αυτο μην τα βαζεις με το συγκεκριμενο εργαστηριο, διότι η ελληνική μελισσοκομία του οφείλει πολλά!

Vassilis είπε...

Η καλλίτερη μελισσοτροφή είναι αυτή που φτιάχνεις εσύ!
Γιατί ξέρεις τί βάζεις μέσα!
Όσο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ο συνονόματος μου αναγνωρίζει μόνο το Deree...

MELISSOCOSMOS είπε...

5.46 το συγκεκριμενο εργαστηριο εχει δωσει πολλα στην μελισσοκομια και σιγουρα μπορει να δωσει περισοτερα.
Ξερολας δεν ειμαι απλα με εκνευριζετε πολυ.
Δε μπορει πχ να λεει οτι η ιμβερτοποιημενη τροφη δεν προσφερει τιποτα παραπανω στα μελισσια απ την βανιλια τη στιγμη που η μιση βανιλια πετιεται απο τις μελισσες εξω απ την κυψελη επειδη πετρωνει και η αλλη μιση ειναι τοξικη.
Αυτα μπορουν να τα πουν οι μελισσοκομοι που εχουν τελειωσει το Δημοτικο, αλλα οχι ενα Πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις μεγαλο λαθος. Προσεγγίζεις πολυ λαθος το θέμα . Επειδη δεν τρώνε όλη τη βανίλια οι μελισσες δε σημαινει πως το κανουν επειδη δεν είναι ιμβερτοπιημενη. Εγω εχω βαλει πολλες φορες ζυμαρια χωρις ιμβερτοζαχαρα, απλα ζυμωμένα και τα τρωγαν μια χαρα. Για την Ιμβερτοποίηση δεν εχεις ιδεα μαλλον, γι αυτο ρωτα καποιον γνωστο σου π.χ. χημικο να σου πει τι είναι και μετα γραψε εδω. Επισης μελετα το μηχανισμο που το σωμα της μελισσας παραγει την ιμβερταση για να διασπα την τροφη της και θα δεις πως δεν εχει καμια σημασια να εχει μια τροφη Ιμβερτοποιημενα σακχαρα...Όπως το σάλιο που εχει ο ανθρωπος στο στόμα περιεχει ουσίες που διασπούν τη τροφή π.χ. το αμυλο, ετσι και η μελισσα παραγει ιμβερταση. Δεν κουραζεται καθόλου όπως λες να διασπασει τη τροφη, ούτε σπαταλα ενεργεια. Υπαρχουν αδένες που παραγουν ιμβερταση ετσι κι αλλιώς. Μη γραφεις ασαφειες γιατι σε διαβαζουν πολλοι νεοι και θα τους μπερδεψεις!

MELISSOCOSMOS είπε...

Εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν κι αλλες καλες τροφες, εχω γραψει τοσα αρθρα και για αλλα ζυμαρια και θα γραψω σημερα αυριο και για την ζυμωτη.
Ειπα οτι το Apifonda ειναι νουμερο 1 στον κοσμο και πως αυτο ειναι αποδεκτο απο ολους.
Δε γινεται να διαφωνουμε μεχρι δευτερας παρουσιας ειπες, ειπα, τελειωσε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες, έχει δίκιο ο Βασίλης. ΟΚ, πολλές φορές έχω διαφωνήσει μ αυτά που λέει αλλά μην είστε εσείς τώρα ξεροκέφαλοι... Έχετε δοκιμάσει apifonda? Αλήθεια, κάντε τον κόπο και δοκιμάστε ένα χειμώνα σε 1 μελίσσι και συγκρίνετέ το με ένα ίσο μελίσσι την άνοιξη... Ναι είναι ακριβή, ναι δεν γουστάρω να δίνω τα λεφτά μου στους γερμαναράδες, ναι η καλύτερη τροφή είναι αυτή που φτιάχνουμε εμείς (αν ξέρουμε ότι το μέλι μας δεν έχει Α.Σ.), αλλά το apifonda είναι εξαίρεση. Είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο από όλα τα ζυμάρια. Δοκιμάστε ένα σακούλι κ θα δείτε. Είναι πολύ ακριβό, αλλά όταν δείτε τις διαφορές που θα δείτε την άνοιξη ελάτε να τα ξαναπούμε... Αυτή είναι η κακώς εννοούμενη οικονομία... Πήρες τα μέλια σου κτλ, φρόντισε να έχεις και του χρόνου μελίσσια, όχι σαπιοκασέλες... Αφήσατε μέλι στα μελίσσια σας; Εύγε! Φτιάξατε δική σας τροφή με μέλι ελεγμένο; Συγχαρητήρια... Αυτά τα μελίσσια θα φανούν την άνοιξη. Δεν κάνατε τίποτα από τα παραπάνω για διάφορους λόγους... Ε τότε φροντήστε τα τα έρμα αν θέλετε να τα έχετε και του χρόνου και μην τσιγκουνευόσαστε την τροφή τους. Το apifonda είναι απλά το καλύτερο και φαίνεται...
Τέλος, καλή η κριτική στον Βασίλη, χρειάζεται, και κράξιμο κάτι φορές για να πω την αλήθεια γιατί γράφει ακραία πράγματα που τον διαβάζουν και αρχάριοι και δεν έχουν σωστή κρίση ακόμα και πάνε κ τα κάνουν μαντάρα...
Αλλά όχι και να αμφισβητούμε το apifonda... έλεος!

Ορφέας.

Ανώνυμος είπε...

Υπόψιν εγώ μιλάω για την αξία του Apifonda στο ξεχειμώνιασμα... Εννοείτε πως στην διάρκεια της χρονιάς καμία τροφή δεν πρόκειται να σώσει τα μελίσσια σου εκτός από τις φυσικές βοσκές...

Ορφέας.

Ανώνυμος είπε...

Από που προκύπτει ότι είναι η Νο1 τροφή; Εγώ σου λέω ότι εδώ στην περιοχή όσοι τη δοκίμασαν λένε ότι είναι μια αηδία και δεν βοηθάει τα μελίσσια. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Ποιες είναι οι αποδείξεις των όσων λες τόσο αβίαστα;

Ανώνυμος είπε...

Σεξ μπομ ολοι ;)

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη βλακας εισαι και θα εισαι Βασίλη..

MELISSOCOSMOS είπε...

Εσεις που αντιδρατε συνεχεια, ξερετε καποια πιο πετυχημένη τροφη σε παγκοσμιο επιπεδο που να την χρησιμοποιουν οι περισοτεροι μελισσοκομοι με το ιδιο καλα αποτελεσματα;
Οχι γιατι αν υπαρχει θα ηθελα κι εγω να την πειτε να την γνωρισω.
Αν δεν υπαρχει ομως κακως με σκατε γιατι ειμαι και σε κρίσιμη ηλικια...

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Βασίλη, τα πήρες και από την Απιφόντα. Επαγγελματίας είσαι είναι κατανοητό αλλά μην κάνεις τον πολύξερο. Οταν το Πανεπιστήμιο σου είπε ότι η καραμέλα που πολυδιαφήμιζες είχε μεγάλη ποσότητα HMF εσύ τους έβρισες τους είπες ότι κάνουν βιζιτες, ότι τα πάρνουν από τις εταιρείες και ότι θα πρέπει να τους ξιλώσουν από τη θέση τους. Ο χρόνος απέδειξε όμως πόσο δίκαιο είχαν. Από αυτούς μάθαμε για την HMF κανένας άλλος δεν μίλησε για αυτό. Αργότερα εσύ άλλαξες τροπάριο. Βγήκες και είπες ότι η καλύτερη τροφή είναι της Κύρκας, ελληνική και φτηνή. Τώρα πας στη Γερμανική. Είπαμε ρε φίλε οι μπίζινες μπίζινες όχι όως έτσι. Ελεος!!

MELISSOCOSMOS είπε...

Ρε γελαω μαζι σας ειλικρινά.
Τα πηρα και απο την Apifonda λετε;
Τι διαολο εμενα πιστεύετε οτι κανουν ουρα οι εταιρείες να με πληρωσουν;

Μιας που το εθεσες ομως για την καραμελα μου θα σου πω.
Η καραμελα αν γινει συμφωνα με τις οδηγιες μου δεν εχει ανεβασμενη HMF.
Ομως και οι βανιλιες αν γινουν με σωστο τροπο δεν εχουν ανεβασμενη HMF.

Το ΑΠΘ ευκολα πηρε την καραμελα που πρωτα έψησε και απεφανθει οτι εχει ανεβασμενη HMF.
Επισης βρήκε λογω αυτου του θορυβου οτι ανεβασμενη HMF εχουν οι περισοτερες απο τις μισες βανιλιες της αγορας.

Και ενω για την καραμελα του Ξεσφιγγη μιλησε το ΑΠΘ, για τις βανιλιες ισχυριζεται οτι δεν ειναι της αρμοδιότητας του να το κανει.

Αν αυτο δεν ειναι πουτανια τοτε τι ειναι μου λες;
Φυσικα κανει βίζιτες γιατι λειτουργει με δυο μετρα και δυο σταθμα υπερ των εμπορων σε αυτη την περιπτωση.

Στην καραμελα του Ξεσφιγγη θεωρησε οτι ειναι της αρμοδιότητας του να μιλισει, ενω στις βανιλιες των εμπορων θεωρει οτι δεν ειναι της αρμοδιότητας του να το κανει.

Οσο για το ζυμαρι της ΚΥΡΚΑ ουτε 20 μερες δεν περασαν που σας το παρουσιασα ξανα, χωρις να παρω ουτε μια δραχμη ουτε απο αυτη την εταιρεια.

Το οτι τωρα παρουσιασα το Apifonda δεν σημενει οτι μηδενίζω τα υπολοιποα ζυμαρια σε καμια περιπτωση, αυριο εχω παλι αρθρο για ελληνικη μελισσοτροφη εξαλου.

Ανώνυμος είπε...

Παλι είσαι ξερόλας! Χαλαρωσε. Το Πανεπιστημιο κανει μια χαρα τη δουλεια του. Η Καραμέλα πρωτον δεν είναι δικια σου εφεύρεση και μας λες πως το ΑΠΘ ασχολειται με την καραμελα του Ξεσφίγγη. Η καραμέλα πρωτον δεν πωλειται απο κανεναν εμπορα. Καλα εκανε το Πανεπιστημιο και προστατευσε τους νέους μελισσοκομους που είδαν τη παπαριά που πλάσαρες με τις καραμελες...Κι επειδη δεν την εμπορευεσαι θα μπορουσε ανετα το ΑΠΘ να αναφερει το όνομα σου και να πει "Η συνταγη καραμελας στη σελίδα ΜΕLISSOKOSMOS είναι επικίνδυνη". Μιας και δεν το εμπορευεσαι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Είναι διαφορετικό να βγει να πεί ο "ΤΆΔΕ" έχει ανεβασμενη hmf στη Βανίλια και να τον καταστρεψει. Απο κει και πέρα είναι θέμα των υπηρεσιών του υπουργείου να ελεγχει τους παραγωγούς μελισσοτροφών. Βιζιτες ίσως κάνεις εσυ απο δω μέσα και μαλιστα ίσως στα μουλωχτά. Μην κατηγορείς το Πανεπιστήμιο. Υπαρχουν ανθρωποι που γνωρίζουν τη μελισσα καλύτερα απο εσένα, τι να κάνουμε. Τον εχεις ψηλά τον αμανέ. Μην είσαι ξερόλας.

Ανώνυμος είπε...

Τα μπουρδουκλωνεις για να τα παρουσιασεις οπως σε συμφερει. Δεν γινεσαι πειστικος πλεον...θυμιζεις σκυλακι που παρακαλα να του πεταξουν κανα κοκκαλακι να γλυψει. Αφου βρηκες χαζους καλα κανεις και τους τα αρπαζεις αλλα μη μας κοροιδευεις κιολας οτι εισαι μεγαλοκαρδος...απο το Αγρινιο εισαι αλλωστε...
Το ΑΠΘ μιλησε για τη δικη σου καραμελα γιατι ηταν ενα απο τα πολλα πυροτεχνηματα που εχεις ριξει κατα καιρους και τα βλητα που σε διαβαζουν θα επεφταν με τα μουτρα και θα κλαιγανε μετα. Αμα την πουλουσες ουτε για την καραμελα σου θα λεγανε, δεν επιτρεπεται βασει νομου να μιλησουν. Ειπαν την αληθεια, την ανασκευασες 5-6 φορες οπως σε συνεφερε και παραλιγο να πεισεις και τον εαυτο σου οτι ειχες δικιο...αλλα δεν εχεις! Η αγορα δεν ειναι τελεια ουτε θα γινει, αλλα ξεφτυλιζεσαι με την τοση διαφημιση και καταντας κουραστικος. Εγω δεν θα ξαναπαρω πραγματα απο κανεναν που διαφημιζεις μεχει να καταλαβεις οτι κινεισαι σε λαθος πλευση...συνετισου εγκαιρως! Παραπλανητικη διαφγμιση κανεις....χορις στιχεια και χορις αποδειξει

MELISSOCOSMOS είπε...

Παλι στα λογια μου ερχεστε δεν μπορειτε να κανετε διαφορετικα αλλωστε.
Το ΑΠΘ δεν μιλησε για τις βανιλιες γιατι προστατευει τους εμπορους.
Την καραμελα μου την εφτιαξαν εκατονταδες μελισσοκομοι αλλα κι εγω χωρις κανενα προβλημα.

Τελος εγω με τους εμπορους μπορω να εχω οτι παρτιδες μου σκασει για τον απλουστατο λογο οτι δεν πληρωνομαι απο το κρατος...
Βιζιτες κανουν οσοι πληρωνονται απο το κρατος και λοξοκοιτανε προς τους εμπορους.

Δυστυχως για εσας 5 χρονια τωρα δεν μπορεσατε να ελεγξετε αυτο το blog και ουτε θα το καταφερετε.
Αντιθέτως ο κοσμος το αγαπησε επειδη εδω διαβαζει αληθειες.

Η κακια σας δεν σας επιτρεπει να δειτε οτι ο MELISSOCOSMOS εχει τους περισοτερους αναγνωστες παρα ποτε, αν αυτα που διαβαζουν εδω δεν ηταν γνησια και αμερολυπτα θα ειχε καταρευσει προ πολλου.

Λουφαξτε λοιπον και μην με προκαλείτε για να μη σας τα χωνω και διαβαζει ολη η Ελλαδα τα χαλια σας...
Γατακια!!!

Ανώνυμος είπε...

Παλι τα γυρνας οπως σε συμφερει...αλλα λογια να αγαπιομαστε. Δεν προστατευει εμπορους το ΑΠΘ, η εθνικη νομοθεσια ειναι ετσι που δεν επιτρεπει επωνυμη αναφορα σε προιοντα. Το καταλαβαινεις αυτο ή θες να ρωτησεις δικηγορο; Ποιος νοιαζεται για το blog σου; Λογικο να εχεις επισκεψιμοτητα αφου απευθυνεσαι σε εναν αναπτυσσομενο κλαδο αλλωστε και σε εκατονταδες αδαεις που σε πιστευουν. Οσο πιο ψηλα ανεβαινεις τοσο πιο πολυ ποναει η πτωση...

Ανώνυμος είπε...

Όποια εταιρεία θέλει μπορεί να στείλει δείγματα των τροφών της στο ΑΠΘ για ανάλυση, και με δική της ευθύνη να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα...και καλά θα ήταν να γίνει κάτι τέτοιο για να πέσει φως στην υπόθεση και να πάψει κι ο Ξεσφίγκης να σπέρνει θύελες για να θερίσει ανέμους!

MELISSOCOSMOS είπε...

Οπως λοιπον κανουν τουμπεκί ψιλοκομμενο για τις βανιλιες ετσι να μην ασχολουνται και μαζι μου, αν δεν θελουν να ασχολουμαι κι εγω μαζι τους.
Διαφορετικα αμα πω να γραψω οσα ξερω δεν θα εχουν τρυπα να χωθουν.
Η ανοδος του μπλογκ οφειλεται επειδη γραφονται αληθειες, διαφορετικα θα ειχαν και τα δικα τους κινηση ενω δεν εχουν, και δεν θα υπαρξει πτωση οσο θα γραφονται αυτες οι αληθειες.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου είπε ότι δε θέλουμε να ασχολείσαι με τα του πανεπιστημίου; Πες όλα όσα ξέρεις για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και μετά θα πούμε κι εμείς όσα ξέρουμε για όσες ανοησίες έχεις γράψει κατά καιρούς, επώνυμα εσύ, επώνυμα κι εμείς! Να δούμε ποιος δε θα ξέρει που να κρυφτεί...

MELISSOCOSMOS είπε...

Εσεις οτι ειχατε να πειτε τα ειπατε, δεν υπαρχει τιποτα αλλο, ουτε μπορειτε να με κατηγορισετε για τιποτα γιατι εγω δεν εχω απλα τιποτα να κρυψω.
Αντιθετως εσεις κανετε διπλο παιχνιδι οποτε μη με προκαλείτε.
Οταν θα βγαζετε το σκασμο εναντιον μου θα μαθαινουν οι μελισσοκομοι και απο ενα νεο που σας αφορα.
Οι εταιρειες δεν εχουν λογο να απευθυνθουν σε εσας, ξερουν πολυ καλα τι πουλανε.
Εσεις ομως δεν προστατευετε τις μελισσες και ας ξερετε πολλα για τις τροφες, κυριοι επωνυμοι ανωνυμοι...

MELISSOCOSMOS είπε...

Αλλα γιατι τοσα σχολια σε αυτη την αναρτηση;
Τοσο πολυ σας έτσουξε λοιπον η προσέγγιση μου με το Apifonda;
Τι εγινε εχετε διφυγεντα κερδη και ανησυχείτε;
Ακομα δεν ειδατε τιποτα ομως, ειμαστε μολις στην αρχη, θα υπαρξει ΔΩΡΕΑΝ διαφημηση προς ολους να ξερετε εδω.
Και να δουμε πως θα σταθειτε μετα εσεις χε χε

Ανώνυμος είπε...

Θες να ξεκινησουμε το παιχνιδι; Περιμενε και θα δεις....και ψαξε δικηγορο καλου κακου. Γεωπονος ΑΠΘ

MELISSOCOSMOS είπε...

Φοβήθηκα τώρα ξέρεις

a.cheliotis είπε...

Καλημερα σας.

Διαβαζω αρκετο καιρο τα θεματα σας και εχω βρει αρκετα ενδιαφεροντα στοιχεια.

Το αν καποια απο αυτα θα τα χρησιμοποιησω ή οχι ειναι δική μου αποφαση , αλλωστε ποτε δεν κανουμε μαζικη εφαρμογη , παντοτε γινεται σε ενα μικρο δειγμα και βλεπουμε τα αποτελεσματα.

Η ανωνυμη επιθεση στο Blog Melissocosmos δεν προσφερει σε κανεναν τιποτα.

Ο αγαπητος Βασιλης αφιερωνει πολυ χρονο προκειμενου να ενημερωσει την μεγαλη οικογενεια των Μελισσοκομων με οσα μαθαινει ή πληροφορειται και ειναι ΑΔΙΚΟ να δεχεται τις επιθεσεις απο ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ.

Κυριε Βασιλη συνεχιστε την πολυτιμη ενημερωση , εχετε την αμεριστη εμπιστοσυνη και ευγνωμοσυνη προς το Blog σας.

Με εκτιμιση ενας Νεος Μελισσοκομος.

Α.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Και νομιζεις το κανει τσαμπα ρε φιλε; Δουλεια το εχει μετατρεψει και δεν ειναι καν καλος στη δουλεια του.

Ανώνυμος είπε...

Νιιιιιαααααου...
Βασίλη φέτος που τρυγούσες 15 μέρες πόσα κιλά έβγαλες 7 ή 8?
Τι δουλειά κάνεις πέραν του μελισσοκόμου και του μπλόγκερ-διαφημιστή?

Ανώνυμος είπε...

afiste ton an8ropo isixo karnabalia

Ανώνυμος είπε...

Οσοι θελετε να ασχοληθειτε πραγματικα με τη μελισσοκομια,διαβαστε τα μελισσια σας και διαβαστε βιβλια επιστημονων.Μην διαβαζετε στον υπολογιστη,ο καθενας γραφει οτι θελει,με οποιοδηποτε πιθανο συμφερον.

Ανώνυμος είπε...

λυπαμαι για ολα αυτα που γραφετε και δεν ξερω μερικοι αν κανετε πλακα η δεν εχετε τι να κανετε και λετε ανοησιες.. ο ανθρωπος ο βασιλης και επιδη τον ξερω προσωπικα ειναι μελισσοκομος και μαλιστα αξιολογος. προσπαθει και για τους νεους μελισσοκομους και μαλιστα το χρονο του σπαταλαει και τα ματια του χαλαει για το καλο της μελισσοκομιας. τωρα αυτο που πιστευο εγω για της τροφες ειναι οτι Νο1 ειναι το apifonda και Νο2 της κυρκα το τροφομελ. ολα τα αλλα ειναι βανιλιες αλλες καλες αλλες πιο καλλες αλλες αστα να πανε ειναι χαλια.. τωρα τα πικρα σχολια και τα πολλα λογια ειναι φτωχια και πιστευο οι περισσοτεροι που γραφετε εναντιον του βασιλη ειναι επιδη σας ετσουξε εχετε να κανετε αλλη με βανιλιες αλλη με φοντα αλλη με ζυμοτες κατι πουλατε εκει τωρα και τρεμει ο κωλο σας.. ειναι κ η ζαχαρι που εχει πεσει τωρα και πολλη μελισσοκομοι αγοραζουν και παλια ζυμωτιρια και φτιαχνουν μια χαρα ζυμωτες και με λιγο μελακι μεσα και ειναι μια χαρα τροφη και σας επεσε λιγο τωρα βαρυ.. δεν πειραζει καλη χωνευση.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι νέος μελισσοκόμος. Πριν από έξι μήνες περίπου διάβασα ένα άρθρο σου για την ΤΡΟΦΟΜΕΛ της ΚΥΡΚΑ και σε πίστεψα. Έλεγες ότι είναι εφάμιλη της APIFONTA και ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Τι συνέβη και άλλαξες γνώμη; Αν σε πιστέψω (διαβάσω τα άρθρα σου) και άλλη φορά, δεν θα είμαι τουλάχιστον αφελής; Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

MELISSOCOSMOS είπε...

Οπως ειδες δεν κατεβηκε το αρθρο για το τροφομελ.
Αυτο θα πει οτι ακομα πιστευω οτι ειναι καλο.
Η τιμη του ομως δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Με την τιμη αυτη αγοραζεις Apifonda σχεδον.
Και εξαλου οσοι προτιμούν το Apifonda γιατι να μην διαβασουν καποιες ενδιαφερουσες πληροφοριες;
Θεωρεις οτι έκλεισε στο τροφομελ η υποθεση τροφοδοσια δηλαδη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...