Translate this page

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οι κυνηγοί ήδη εμπλουτίζουν με σπόρους και φυτά καμένες εκτάσεις!!! Την ίδια ώρα οι μελισσοκόμοι κοιτάζουν μετέωροι προς το υπερπέραν...


Φίλες και φίλοι μόλις χτες ήταν που πρότεινα οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για εμπλουτισμό ή αναδάσωση καμμένων εκτάσεων με μελισσοκομικά φυτά.

Σε γενικές γραμμές η πρόταση μου πήρε κόκκινη κάρτα.
Κωλύονται λέει σε νόμους και μελέτες που πρέπει να γίνουν, και αυτοί ορίζουν με λίγα λόγια ότι η βλάστηση μιας καμένης έκτασης πρέπει να γίνει μόνη της.

Ωστόσο άλλοι Σύλλογοι όπως οι κυνηγετικοί ας πούμε, που δεν διαθέτουν ούτε έδρες σε Πανεπιστήμια, ούτε ερευνητές, ούτε οφέλη στο κάτω κάτω άμεσα, σαν αυτά που θα είχαν οι μελισσοκόμοι από αυτές τις κινήσεις, δείχνουν να ξεπερνούν εύκολα αυτά τα προβλήματα και να κάνουν ενέργειες τέτοιες που χρίζουν τουλάχιστον συγχαρητηρίων!

Διάβασα λοιπόν στο site kynigesia.gr...

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΤΟΠΩΝ 
Στους Κυνηγετικούς Συλλόγους παραδόθηκαν 170 δεξαμενές νερού, χωρητικότητας 1.100 κιλών η κάθε μία και 340 ειδικές ποτίστρες για μικρά θηράματα, οι οποίες τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, όπου οι σύλλογοι κρίνουν, προκειμένου τα θηράματα να βρίσκουν νερό σε περιόδους λειψυδρίας. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.
Διενέργεια ειδικών σπόρων και αεροσπορών θα πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση. 
Στον τομέα αυτό η προσφορά του μέλους του Κ.Σ.Αμαρουσίου κ.Θανάσης Λέκκας ήταν μεγάλη, αφού κατάφερε να δημιουργήσει μικρούς σβόλους αργίλου που περιέχουν σπόρους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την φύτευση περιοχών, την αναδάσωση, κ.λ.π. (λεπτομέρειες θα παρουσιάσουμε σε επόμενο τεύχος). Το κόστος του προγράμματος, ανέρχεται σε 18.000 ευρώ.

Και τώρα εγώ ρωτάω!!!

Οι κυνηγετικοί Σύλλογοι τοποθετούν δεξαμενές ώστε να πίνουν τα θηράματα νερό!
Παρόμοιες ενέργειες κάνουν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι για να πίνουν νερό οι μέλισσες σε άνυδρες περιοχές;

Επίσης...
Οι κυνηγετικοί σύλλογοι προχωρούν σε προμήθειες προς τα μέλη τους ειδικών σπόρων για να τα πετούν στην Γη όταν εξορμούν στο κυνήγι, αλλά και αεροσπορών.
Διανομή από σβόλους αργίλου που περιέχουν σπόρους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την φύτευση περιοχών, την αναδάσωση κ.τ.λ λέει επί λέξη το άρθρο.
Φτάνουν ακόμα και να πετούν σπόρους από αέρος δηλαδή.

Παρόμοιες ενέργειες πράτουν οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι;

Φίλες και φίλοι εδώ δυο μόνο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν...
Ή κάποιοι δεν κάνουν σωστά το έργο που τους αναθεσαμε, ή κάποιοι απλά μας κοροϊδεύουν, για να καλύψουν την ανυπαρξία τους...

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το να καρφώσουμε τους κυνηγούς στις αρχές ώστε να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες κύριοι των συλλόγων θα ήταν γελοίο.
Το να προχωρήσουμε και εμείς σε ανάλογες κινήσεις πρέπει να γίνει στόχος σας.
Αλλά, πως να βάλουμε στόχους εμείς που τρωγόμαστε μεταξύ μας, που προσπαθούμε να κλέψουμε τα μελίσσια του συναδέλφου μας, που προσπαθούμε να διώξουμε από το βουνό τους άλλους μελισσοκόμους για να μην παράγουν και αυτοί μελί;

Βγάλτε την χολή σας τώρα εναντίον μου πάλι, το περιμένω.
Πέστε μου ότι δεν είναι έτσι το σωστό, και είναι αλλιώς και όλες τις σιχαμένες σας τακτικές επιστρατέψτε τες εναντίον μου.

Εγώ θα συνεχίσω να γράφω αλήθειες όμως όπως και να έχει, κι ο κόσμος θα τις διαβάζει, έτσι που στο τέλος ο χείμαρρος θα γίνει ποτάμι που θα καθαρίσει την σαπίλα σας και θα πνίξει το άθλιο μελισσοκομικό σύστημα αυτής της ταλαίπωρης χώρας.

Της Ελλάδας!!!

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...