Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Μελισσοκομία: μια νέα επιδότηση για μελισσοκόμους 2014... είναι όμως έτσι τα πράγματα ή μήπως όχι;


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Φίλες και φίλοι η χώρα έχει μπει προ πολλού σε τροχιά πρόωρων εκλογών για την άνοιξη.
Έτσι εξηγείται η απέλπιδα προσπάθεια των πολιτικών μας να εμφανίσουν το μαύρο ως άσπρο.
Όπως θα διαβάσετε πιο κάτω το υπουργείο αποφάσισε λέει επιδότηση των καινούργιων κυψελών που αγοράζουμε με 18 ευρώ.
Στην ανακοίνωση ξέχασε ίσως να μας θυμίσει ότι το ποσό αυτό μέχρι πέρυσι ήταν στα 27 ευρώ.
Ίσως για τους υπουργούς με μισθούς άνω των 10.000 ευρώ το χρόνο η διαφορά των 11 ευρώ να είναι ασήμαντη, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με εμάς τους φουκαράδες που προσπαθούμε να χορτάσουμε την πείνα μας σχεδόν τρώγοντας ακρίδες σας τον Αη Γιάννη τον Πρόδρομο...
Αναλυτικά λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής.
Αν ένας μελισσοκόμος έχει πχ 100 μελίσσια δικαιούται επιδότηση για 6% άρα για 6 κυψέλες.
Αυτές τις 6 κυψέλες το υπουργείο τις επιδοτεί με 18 ευρώ εκάστη.
Έτσι έχουμε 96 ολόκληρα ευρώ το χρόνο επιδότηση.
Ενώ αν κάποιος έχει μόλις 10 μελίσσια η αντίστοιχη επιδότηση είναι 9 ευρώ και 60 λεπτά το χρόνο.
Για να κριθεί κάποιος δικαιούχος αυτού του μέτρου θα πρέπει τα μελίσσια να είναι δηλωμένα και στο Μελισσοκομικό βιβλιάριο και στο εκκαθαριστικό της εφορίας και στον ΕΛΓΑ.

Επιπλέον ο μελισσοκόμος υποχρεούται να αγοράσει αυτές τις 6 κυψέλες που του αναλογούν από την τσέπη του, και να καταθέσει το τιμολόγιο αγοράς μαζί με τον τραπεζικό του λογαριασμό και όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για να του πιστωθούν τα χρήματα μετά από 2 χρόνια μαζί με τις όποιες κρατήσεις φυσικά.
Επειδή με κουράζει να μιλάω για τα χάλια μας και κυρίως για τις βλακείες που εξαγγέλλουν οι πολιτικοί και τις σερβίρουν ως πανάκεια στο λαό, δεν θα σχολιάσω καθόλου τις υπόλοιπες επιδοτήσεις που αναγγέλει το άρθρο, μόνο θα σας πω να μην πιστεύετε σε αυτά γιατί είναι προπαγάνδες άνευ αντικρίσματος, θα σας θυμίσω μόνο ότι το υπουργείο ίσως επίσης ξέχασε να μας πει με τι ποσό επιδοτεί φέτος τα σκευάσματα κατά της βαρρόα...
Κάντε τις κινήσεις σας στηριζόμενοι στις δικές σας πλάτες, σιγά σιγά και χρόνο με το χρόνο και μην βάζετε την θηλιά στο λαιμό σας με τα ψευτοπρογράμματα τους που ποτέ κανείς δεν κατόρθωσε να τα πάρει.
Μην δεσμεύετε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας πιστεύοντας στην παραπλάνηση των επαγγελματίων ψευτών.
Τέλος μην απορείτε που δεν αντιδρούν οι μελισσοκομικές οργανώσεις γιατί αυτές δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της μελισσοκομίας αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ελιάς...(πρώην ΠΑΣΟΚ)


Μια νέα επιδότηση για μελισσοκόμους έρχεται να ενισχύσει μια προσπάθεια ανάπτυξης του κλάδου της επαγγελματικής μελισσοκομίας.

Αυτή η νέα επιδότηση έρχεται επικουρικά να συμπληρώσει τις προηγούμενες (δείτε στο τέλος του άρθρου).

Πρόσθετα κονδύλια για τη στήριξη της μελισσοκομίας εξασφαλίζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για τον σκοπό αυτόν ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης υπέγραψε δύο αποφάσεις.

Με την πρώτη απόφαση:

1. Το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια καινούργιων κυψελών καθορίζεται στα 18 ευρώ ανά κυψέλη. καθώς η συγκεκριμένη δράση (Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων) ενισχύεται με πρόσθετους πόρους και για το 2014 οι συνολικές πιστώσεις ανέρχονται σε 1.429.000 ευρώ.

2. Εξασφαλίζονται 2.665.000 ευρώ για τη στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας και για κάθε μετακινούμενη κυψέλη οι μελισσοκόμοι επιδοτούνται με 3,59 ευρώ.

Με τη δεύτερη απόφαση:

1. Εγκρίνεται και κατανέμεται σε ποσοστό 100% στους δικαιούχους ποσό 163.779,56 ευρώ για αναλύσεις μελιού,
2. Ενισχύεται με το ποσό των 10.000 ευρώ ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Νικήτης για την λειτουργία του εργαστηρίου ανάλυσης μελιού και την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, στο πλαίσιο της δράσης «Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού».

Μέσα από τις παραπάνω δράσεις οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας ενισχύονται με συνολικό ποσό ύψους 4,26 εκατ. ευρώ για το 2014.

Η χρηματοδότηση προέρχεται κατά 50% από τον Ειδικό Λογαριασμό Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων και κατά 50% από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.          

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για νέους μελισσοκόμους δεν δίνουν ούτε φράγκο. Σε αυτον που έχει 50 μελίσσια επρεπε να δίνει μια στήριξει αν έχει ένα πλάνο να προχωρήσει παραπέρα.... Στην ελλάδα παίρνει και η κουτση μαρία επιδοτήσεις για πράγματα που δε παραγουν τίποτα. Δείτε ΜΚΟ, υπουργείο πολιτισμού κλπ. Γίναμε χώρα του καφέ....Ειδικα τα προγράμματα νέων αγροτών αυτά κι αν είναι τρίχες κατσαρές....

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή ανώνυμε… σε λίγο που θα έχει ξεπουληθεί στους ΜΕΓΑΛΟΥΣ όλη η αγροτική παραγωγή θα δώσουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ επιδοτήσεις . Μη ξεχνάμε ότι το σχέδιο είναι να έρθει σύντομα η ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά όχι για τους Έλληνες .
Μίμης

Ανώνυμος είπε...

Bασιλη καλημέρα
θα ήθελα να μάθω ποιοί δικαιούνται μελισσοκομικό όχημα και με ποιά κριτήρια και πώς μπορεί να το αποκτήσει βάσει της νομοθεσίας
ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους οι φρουροί του καθεστώτος και αφετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην έχουν χρόνο για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά...

Αριστοτέλης Πολιτικά...

Ανώνυμος είπε...

Θα γινω πολυ αγενεις αλλα παψτε να το πατε πολιτικα οχι γιατι δεν με ενδιαφερει ειμαι πολιτικοποιημενος και οργανωμενος αλλα πως να το κανουμε μου τη σπαει να βγαινει ο καθε πικραμενος και να κλαιγετε οι μισοι ψηφιζατε πασοκ τωρα συριζα και οι αλλοι μισοι νδ και τωρα απο χ.α μεχρι οτι να ναι και φυσικα ψηφιζατε για να βαλευτειτε και οχι για τιποτε αλλο ετσι απλα και τοσο ωμα
Γιωργος Λαρισα

Ανώνυμος είπε...

Εδω ξ αγροτικη παραγωγή είναι πλέον αλλα και θα είναι περισσότερο στο μέλλον στον έλεγχο των τραπεζων. Δείτε τις αγροκάρτες και τη συμβολαιακή γεωργία μεσω τραπεζων. Πλεον οτι παραγουμε, τι παραγουμε και πως το πουλαμε θα εξαρταται απο τις τραπεζες. Γι αυτο μαυρη είναι η νύχτα για την αγροτιά. Φυσικα αυτα ψηφισανε πολλοι συμπολιτες μας , ας τα λουστούν τωρα....

Γιαννης είπε...

Καλως ηρθες στην παρεα μας πολιτικοποιημενε 8.07!!! Φανταζομαι οτι εισαι οργανωμενος γιατι εισαι ιδεολογος κ δεν προσπαθησες ποτε να βολευτεις ή να βολεψεις κανεναν δικο σου.. Αλλα ξεχασα, μαλλον δεν εχεις αναγκη, γιατι με τις επιδοτησεις του καμπου κ τα κολπακια με το ΦΠΑ κρατας γερα κ σου τη σπαει ο καθε πικραμενος που κλαιγεται... Ωραιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω ουτε ενα μετρο γης Γιαννη αλλα εισαι τοσο κομπλεξικος που απο αυτο που εγραψα κατεληξες στις επιδοτησεις των αγροτων και οχι φιλος δεν εχω αναγκη οχι για τις επιδοτησεις που λες αλλα γιατι στηριζομαι στα μπρατσα μου και οχι απο το βολευτικα γραφεια που ετρεχες εσυ

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που δεν ειμαι απο καλαματα θα με εβγαζες και χασισεμπορα

Γιαννης είπε...

Γιωργο εσυ μιλησες πολιτικα κ τσουβαλιασες τους μισους απο δω κ τους αλλους απο κει!! Το να κρινεις ενα μετρο κ να συζητας δε παει να πει οτι κλαιγεσαι κιολας. Δεν εχω μπει ποτε σε βολευτικο γραφειο γιατι τους σιχαινομουνα ολους απο μικρος. Εσυ τελικα γιατι εισαι οργανωμενος δε μας ειπες ?

Γιαννης είπε...

Αυτο δεν ειναι τιποτα ! Καθε αστυνομικος που με σταματαει κ βλεπει απο που ειμαι με ρωταει "Απ'το χασισοχωριο εισαι?"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...