Translate this page

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή στο Υπ Α.Α.Τ για την πρόληψη του σκαθαριού


Την ώρα που οι γνωστοί προδότες της Μελισσοκομίας εισηγούνται στο υπουργείο ότι το σκαθάρι δεν αποτελεί κίνδυνο για την μελισσοκομία, ο MELISSOCOSMOS στέλνει επιστολή στον αρμόδιο για την Μελισσοκομία Αν. Υπουργό Α.Α.Τ Πάρι Κουκουλόπουλο και ζητάει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το σκαθάρι να μην μπορέσει να μπει στη χώρα.
Θυμίζω πως όταν το σκαθάρι φτάσει εδώ η Ε.Ε θα απαιτήσει από την Ελλάδα να καούν τα μελισσοκομεία που βρέθηκαν μολυσμένα όπως έκανε και στην Ιταλία.
Αυτοί που περιγελούσαν τον MELISSSOCOSMO από χρόνια όταν έλεγε ότι το σκαθάρι θα έρθει και στην Ελλάδα κάποτε, τώρα ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και του λένε ότι θα έρθει μεν αλλά δεν αποτελεί σοβαρή απειλή.
Είναι φυσικό όμως γιατί όταν έρθει κάποιοι θα πλουτίσουν από έρευνες του τύπου πως ήρθε, από που ήρθε, που πρωτοεμφανίστηκε, πως πολλαπλασιάστηκε κτλ, ενώ οι μελισσοκόμοι θα βλέπουν τα μελίσσια τους να καίγονται...

Διαβάστε την επιστολή στον Υπουργό και ξυπνήστε Μελισσοκόμοι.


Υπόψιν κυρίου Υπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου αρμοδίου τομέα ζωικής παραγωγής.

Θέμα μέτρα πρόληψης κατά του εξωτικού σκαθαριού Aethina tumida
Ονομάζομαι Βασίλειος Ξεσφίγγης και είμαι ιδιοκτήτης του μεγαλυτέρου Μελισσοκομικού μέσου της Ελλάδας, δηλαδή του Site www.melissocosmos.com
Εξ ονόματος αυτής της ιστοσελίδας σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή εκπροσωπώντας τους χιλιάδες αναγνώστες μελισσοκόμους που μας τιμούν με την επισκεψιμότητα τους.

Σας ενημερώνω ότι η παρούσα επιστολή θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο μας και ότι το περιεχόμενο της έτυχε ζυμώσεως και προβληματισμών πριν την συγγραφή της από πολλούς μελισσοκόμους οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη του επαγγέλματος τους και την διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους που κρίνεται από την ομαλή εξάσκηση της μελισσοκομίας.


Κύριε Υπουργέ
Ασφαλώς θα γνωρίζετε ένα μεγάλο εχθρό της μελισσοκομίας που ακούει στο όνομα Aethina tumida.
Πρόκειται για ένα εξωτικό σκαθάρι που καταστρέφει μελισσοσμήνη και προϊόντα κυψέλης.
Το σκαθάρι αυτό προερχόμενο εξ Αφρικής αφού πρώτα ταλαιπώρησε την μελισσοκομία των ΗΠΑ καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα της μελισσοκομίας της, διμήνου εμφανίστηκε και σε Ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα στην Ιταλία στην περιοχή της Καλαμβρίας, ενώ ταχύτατα πλέον εξαπλώθηκε σχεδόν στην μισή χώρα και στην Σικελία.

Ήδη το Υπ Α.Α.Τ από 16/9/2014 εξέδωσε ανακοίνωση προς τους μελισσοκόμους της χώρας που τους προτρέπει να είναι προσεκτικοί μήπως εντοπίσουν το σκαθάρι και σε Ελληνικό έδαφος.

Κύριε Υπουργέ.
Η Ελλάδα είναι στην δεύτερη θέση στην Ε.Ε από πλευράς μελισσοσμηνών με 1.3 εκατομμύρια κυψέλες, και στην έκτη θέση από πλευράς παραγωγής μελιού, πολύ πιο πάνω από την Ιταλία και μάλιστα όλα αυτά παρότι διαθέτει μικρότερη εδαφική έκταση.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο τυχόν έλευση αυτού του σκαθαριού στην Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, σε μια χώρα μάλιστα που ακόμα παλεύει με την οικονομική κρίση και δεν έχει περιθώρια ούτε να χάσει επιπλέον θέσεις εργασίας, ούτε να αποζημιώσει εκατομμύρια κυψέλες αν αυτές μολυνθούν.

Ως εκ τούτου μεγάλο μέρος της προσπάθειας πρέπει να δοθεί στην πρόληψη που δεν είναι άλλο από το φροντίσουμε να κλείσουμε τους θαλάσσιους δρόμους του σκαθαριού προς την Ελλάδα, όσο τουλάχιστον αυτό είμαστε σε θέση να το κάνουμε αφού από ξηράς προς το παρόν δεν φαίνεται να κινδυνεύουμε τουλάχιστον άμεσα.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε από το Υπουργείο σας να προσέξει ιδιαίτερα τις εισαγωγές φρούτων και κηπευτικών που αγαπάει το σκαθάρι, όπως μήλων, πατάτας κ.α από χώρες που έχει εμφανιστεί έως τώρα πχ Αίγυπτο και Ιταλία.

Επειδή κύριε Υπουργέ όπως λέει ο λαός μας, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη σας καλούμε όπως μεριμνήσετε για τα παραπάνω και αναμένομε εναγωνίως απάντηση σας για το φλέγον αυτό θέμα που συγκλονίζει έναν ολόκληρο κλάδο.


Με τιμή

Βασίλειος Ξεσφίγγης

www.melissocosmos.com


ΥΓ
Η Επιστολή βρίσκεται ήδη στα χέρια του Υπουργού 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...