Translate this page

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Γ. Κασαπίδης: «Επιεικώς απαράδεκτη και άκρως ανθελληνική είναι η στάση των αρμοδίων Υπουργών σχετικά με το μέλι!!!


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Φίλες και φίλοι σε αυτό εδώ το blog σπανίως μπαίνουν πολιτικά θέματα.
Ωστόσο θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Γιώργο Κασαπίδη, γιατί πιστεύω θα ήταν άδικο εκ μέρους μου αν δεν το κάνω. 
Ο Βουλευτής λοιπόν Γιώργος Κασαπίδης για όποιον δεν γνωρίζει είναι συνάδελφος μας Μελισσοκόμος. 
Δεν έχει ψηφίσει κανένα Μνημόνιο και κατά δήλωση του την άνοιξη που μας έρχεται δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν και δεν τον γνωρίζω, ούτε έχουμε επικοινωνία, πάντως μαθαίνω από κοινούς μας φίλους οτι ασχολείται ενεργά με την μελισσοκομία, ότι έχει παρατήσει το βουλευτικό αυτοκίνητο που δικαιούταν και μετακινείται με ένα απλό βανάκι όπου με αυτό κουβαλάει και τα μελίσσια του ο άνθρωπος και χαλαρώνει στην επαφή του με την φύση.
Έμαθα επίσης ότι στην Εύβοια προ μηνός περίπου τα μελισσάκια του έπαθαν μεγάλη ζημιά από δηλητηρίαση λόγω ραντισμάτων.
Τελευταία βλέπουμε τον Γιώργο Κασαπίδη να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον αρμόδιο για θέματα μελισσοκομίας Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρη Κουκουλόπουλο σε ότι αφορά την δυσμενή απόφαση της Ε.Ε που επιτρέπει πλέον στην Ε.Ε την κυκλοφορία μελιών που μπορεί να φέρουν γυρεόκοκκους από μεταλλαγμένη γύρη.
Πιστεύω δε βλέποντας την δράση του Γιώργου Κασαπίδη και την προσφορά του στον χώρο μας ότι κάνει όσα η ΟΜΣΕ παραλείπει, και σίγουρα πάντως αν είχαμε 2-3 ακόμα τέτοιους βουλευτές στην Βουλή δεν θα είχαμε τίποτα να φοβόμασταν για τον μέλλον της μέλισσας και των μελισσοκόμων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες του MELISSOCOSMOU υπάρχει πιθανότητα να τον δούμε να ηγείται προσπάθειας ανάδειξης του ελληνικού μελιού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων...
Ίδωμεν!!!

O βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης ερωτηθείς σχετικά για τις τελευταίες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κουκουλόπουλου αναφορικά με το ελληνικό μέλι δήλωσε:

«Επιεικώς απαράδεκτη και άκρως ανθελληνική είναι η στάση των αρμοδίων Υπουργών σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού 2001/110/ΕΚ για το μέλι.

Σύμφωνα με την πρόταση τροποποίησης που εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. μεταξύ αυτών και του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις 8/5/2014, επιτρέπεται πλέον στην αγορά της Ε.Ε. η κυκλοφορία μελιού που περιέχει γύρη από μεταλλαγμένα φυτά.

Το προκλητικό της τροποποίησης αυτής είναι ότι για τη διάθεση του μεταλλαγμένου αυτού μελιού στην αγορά δεν είναι υποχρεωτική η σήμανση στη συσκευασία του ότι πρόκειται για μεταλλαγμένο προϊόν, παρά την αντίθετη απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. το 2011.

Πόσο άδικη και ανήθικη είναι αυτή η μεθόδευση για την αθρόα έλευση μεταλλαγμένου μελιού αρχικά και άλλων προϊόντων στη συνέχεια στην αγορά της Ευρώπης ας μας απαντήσει ο κ. Κουκουλόπουλος.

Πιστεύει ο ίδιος ότι η αποδοχή, από πλευράς των Υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της τροποποίησης αυτής εξυπηρετεί τα συμφέροντα των είκοσι χιλιάδων και πλέον Ελλήνων μελισσοκόμων;

Πιστεύει ο ίδιος ότι προστατεύεται με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας, αλλά και ο Ευρωπαίος καταναλωτής, ο οποίος δε θα γνωρίζει εάν το μέλι που αγοράζει θα είναι μεταλλαγμένο ή όχι;

Πιστεύει ο ίδιος ότι προστατεύεται με τέτοιες μεθοδεύσεις η μοναδική βιοποικιλότητα της πατρίδας μας που επιτρέπει την παραγωγή με εντελώς φυσικό τρόπο (χωρίς μεταλλαγμένα φυτά) του ποιοτικότερου μελιού και άλλων προϊόντων μέλισσας στον κόσμο;

Γιατί παραγνωρίζουν οι συναρμόδιοι υπουργοί ότι το 98,7% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με την καλλιέργεια και διάθεση στην αγορά της πατρίδας μας και της Ευρώπης Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (Γ.Τ.Ο.);

Γιατί παραγνωρίζουν όσοι συναποφάσισαν σε ευρωπαϊκά όργανα (χωρίς να αντιδράσουν οι Έλληνες εκπρόσωποι) ότι το 96% των Ευρωπαίων πολιτών είναι αντίθετοι με τρόφιμα Γ.Τ.Ο. στο έδαφος και την αγορά της Ευρώπης;

Είναι φανερό ότι απέναντι από όλα αυτά βρίσκονται τα τεράστια συμφέροντα της κολοσσιαίας βιομηχανίας των μεταλλαγμένων προϊόντων, που πιέζει και την Ευρώπη να αλλάξει τις αρχικές της αποφάσεις.

Ας απαντήσει ξεκάθαρα η σημερινή ηγεσία του ΥπΑΑΤ για την «ταμπακιέρα» στην επίμαχη ερώτηση που κατέθεσα και να μην αποφεύγει την ουσία της ερώτησης.

Συμφωνεί και αποδέχεται αδιαμαρτύρητα την εν λόγω μεθόδευση για την έλευση του μεταλλαγμένου μελιού από τρίτες χώρες στην αγορά της Ελλάδας και της Ευρώπης ή όχι;

Εάν διαφωνεί προτίθεται να αντιδράσει σθεναρά και να αντιπαλέψει μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς (Εξωτερικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης) την ανατροπή της τροποποίησης, έχοντας και ως σύμμαχο την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;

Ο δρόμος λοιπόν που έχει να διαλέξει η σημερινή ηγεσία του ΥπΑΑΤ είναι ή με τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών, των Ελλήνων μελισσοκόμων και της ελληνικής μελισσοκομίας γενικότερα ή με τα συμφέροντα των πολυεθνικών βιομηχανιών των μεταλλαγμένων προϊόντων.

Ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές λοιπόν κ. Υπουργέ πείτε στον Ελληνικό λαό με ποιανού το μέρος είστε”.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...