Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Δυόμιση χιλιάδες μελίσσια κάηκαν στην Ιταλία μέσα σε έναν μήνα εξαιτίας του σκαθαριού: Καζάνι που βράζει η Ιταλική Μελισσοκομία...


Δείτε σε photos που κόβουν την ανάσα τις αποδείξεις για τον κίνδυνο που πλησιάζει !!!

Δυο μήνες μετά τον εντοπισμό σε Ευρωπαϊκό έδαφος του σκαθαριού Αethina Tumida και οι μελισσοκόμοι της Ιταλίας έχουν αρχίσει να αγανακτούν.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της Ευρωπαϊκής οδηγίας όπως ενημερώνει το ιταλικό μελισσοκομικό περιοδικό Apitalia σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποτεφρώνονται όσα μελίσσια έχουν βρεθεί μολυσμένα από το σκαθάρι.
Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου δηλαδή μόλις σε έναν μήνα από τον εντοπισμό του σκαθαριού είχαν απανθρακωθεί 2.550 μελίσσια.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της τακτικής έχουμε τους Ιταλούς μελισσοκόμους να αρχίσουν να βράζουν από θυμό κάνοντας την όλη κατάσταση σαν καζάνι έτοιμο να εκραγεί!!!

Συγκεκριμένα οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται για τους εξής λόγους.
Γιατί σύμφωνα με Ευρωπαϊκή οδηγία, αν σε ένα μελισσοκομείο με πχ 200 μελίσσια εντοπιστεί μόνο ένα μελίσσι να έχει μολυνθεί από το σκαθάρι τότε απανθρακώνονται όλα τα μελίσσια δηλαδή και τα 200 και όχι μόνο το ένα που βρέθηκε μολυσμένο.


Και γιατί παρόλο τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί από την αρχή της κρίσης με το σκαθάρι, αυτό όχι μόνο δεν περιορίζεται, αλλά εξαπλώνεται με με ραγδαίους ρυθμούς σε όλη την χώρα.
Οι μελισσοκόμοι ζητούν να σταματήσει αυτού του είδους η τακτική και να τους δοθούν σκευάσματα και τρόποι για να το αντιμετωπίσουν και να μάθουν να ζουν με αυτό.

Έχει ενδιαφέρον πάντως να δει κανείς τους Ιταλούς μελισσοκόμους Blogers πως καυτηριάζουν την TV και τα ιταλικά ΜΜΕ που όπως λένε παρουσιάζουν την κατάσταση ωραιοποιημένη και φιλτραρισμένη.

Γράφει το https://apicolturasostenibile.wordpress.com/...
Σας γράφω αυτό το post, επειδή, όπως πάντα, στην τηλεόραση, οι πληροφορίες φιλτράρονται, και συχνά πολλοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μέχρι τώρα (το άρθρο γράφτηκε στις 13/10) 657 μελίσσια σκοτώθηκαν στην επαρχία του Reggio Calabria.
Οι μελισσοκόμοι όμως δεν ανησυχούν γιατί τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για 18, μόνο για τον αριθμό που βρέθηκαν μολυσμένα δηλαδή.


Η πραγματικότητα είναι όμως ότι όντως 18 βρέθηκαν μολυσμένα αλλά εξοντώθηκαν και όλα τα υπόλοιπα μελίσσια που βρέθηκαν να έχουν στις τάξεις τους κάποιο μολυσμένο μελίσσι.

Η πολιτική λύσης του προβλήματος είναι η εξής συνεχίζει το https://apicolturasostenibile.wordpress.com/: Αν βρεθεί ένα μόνο μελίσσι μολυσμένο με το σκαθάρι σε ένα μελισσοκομείο, τότε ο μελισσοκόμος είναι στην δυσάρεστη θέση να απανθρακώσει ολόκληρο το μελισσοκομείο του, δηλαδή, όλες οι κυψέλες που βρίσκονται στο μέρος που εντοπίστηκε η μόλυνση.

Με λίγα λόγια συνάδελφοι τα Ιταλικά ΜΜΕ δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους, λένε μόνο πόσα μελίσσια βρέθηκαν μολυσμένα και δεν αναφέρουν το σύνολο όσων κάηκαν που δεν ήταν μολυσμένα για να μην ξεσηκωθούν οι μελισσοκόμοι.

Εγώ τέλος θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής.
Δεν ξέρω για πόσο ακόμα αυτό το Blog θα μπορεί να σας ενημερώνει.

Όμως όταν το κάνει θα λέει πάντα τα πράγματα με το όνομα τους:
Ήδη στην Ελλάδα και στο πρόσφατο συνέδριο και από ελεγχόμενα μελισσοκομικά μέσα άρχισε η κατάσταση να εμφανίζεται ωραιοποιημένη.


Κάποιοι δεν θέλουν να ξέρετε την αλήθεια και σας σερβίρουν ότι θέλουν αυτοί να ξέρετε.
Λένε πχ ότι το σκαθάρι στην Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει γιατί δεν είναι κατάλληλο το χώμα αφού εδώ έχει κρύο ενώ αυτό προέρχεται από την Αφρική που έχει ζέστη.
Δε λένε όμως ότι η γειτονική Ιταλία έχει πολύ πιο κρύο χώμα από το δικό μας, και πάλι φούντωσε το πρόβλημα.
Απέναντι μας είναι η Ιταλία ορέ ξυπνάτε, πλέον δε μιλάμε για την Φλόριντα των ΗΠΑ αλλά για την γειτονική Ιταλία, δείτε στις φωτογραφίες όλα τα μελίσσια που καίγονται είναι κοντά σε ελαιώνες.
Πόσες περιοχές στην Ελλάδα έχουν το κατάλληλο έδαφος για να ευδοκιμούν οι ελιές;
Σε αυτές είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι μπορεί να αναπτυχθεί το σκαθάρι λοιπόν.
Ωραιοποιούν την κατάσταση και λένε: Είναι απίθανο να μην έρθει και στην Ελλάδα, αλλά και να έρθει υπάρχουν παγίδες που λύνουν το πρόβλημα...
Δεν λένε όμως, γιατί αφού υπάρχουν αυτές οι παγίδες γιατί δεν τις δίνουν και στους Ιταλούς μελισσοκόμους;
Λένε: Δεν κινδυνεύουν τα μελίσσια σας σε καμία περίπτωση...
Δεν λένε όμως πόσα έχουν καεί μέχρι τώρα στην Ιταλία και πόσα άλλα κινδυνεύουν να καούν, ούτε ότι η Ε.Ε είναι έτοιμη να μπλοκάρει κάθε μελισσοκομικό και Αγροτικό προϊόν της Ιταλίας που μπορεί να κρύβει το σκαθάρι...ΡΩΤΑΕΙ Ο MELISSOCOSMOS

Γιατί η Ε.Ε πάει να πάρει τέτοια μέτρα εναντίον της τρίτης Ευρωπαϊκής δύναμης που είναι η Ιταλία;
Στην Ε.Ε για όσους δεν γνωρίζουν τρείς είναι οι πιο δυνατές οικονομικά χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία.
Αφού η Ε.Ε αναγκάζεται να στραφεί κατά τις Ιταλίας, μπορεί να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε αν δεν ήταν η Ιταλία σε αυτή τη θέση και ήταν η ψωροκώσταινα Ελλάδα τι μέτρα θα είχε πάρει η Ε.Ε εναντίον της;

Ας τα σκεφτεί αυτά ο Έλληνας Μελισσοκόμος και να ξέρει από τώρα τι τον περιμένει.

Φίλες και φίλοι αυτή είναι η αλήθεια για το πρόβλημα και σας μεταφέρεται  από ένα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ Blog.

Εξάλλου τα γραπτά μένουν, και θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι:
Όταν έρθει το σκαθάρι εδώ αν τα πράγματα δεν γίνουν έτσι όπως μας τα λένε, αλλά αρχίσουν να καίγονται μελίσσια, υπόσχομαι ότι αυτοί που τώρα το περιγράφουν ρομαντικά, να υποστούν την υπενθύμιση των λόγων τους από τον MELISSOCOSMO με την φωτογραφία τους να δεσπόζει δίπλα σε κάθε φωτογραφία μελισσοκομείου που θα καίγεται...

Δεν έχετε λοιπόν παρά δυο επιλογές.
Ή θα πείτε την αλήθεια από τώρα στους μελισσοκόμους, ή θα σας κάνω ρόμπες αν καεί έστω και ένα μελίσσι εξ αιτίας του σκαθαριού...ΥΓ
Στο άρθρο ξέχασα να γράψω το κυριότερο...
Ποιας εταιρείας θα είναι τα σκευάσματα που θα κυκλοφορήσουν κατά του σκαθαριού; Και τι κόστος θα έχουν αυτά για κάθε κυψέλη; Γιατί έχω την εντύπωση ότι πάλι Γερμανικά θα είναι τα δήθεν όπλα που θα μας δώσουν για τον έλεγχο του και θα μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι;
Διαφωνεί κανένας με αυτό μήπως;


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 
          

6 σχόλια:

ΦΩΤΗΣ ΔΟΥΡΑΛΗΣ είπε...

Δεν ψάχνουν για λύσεις και σκευάσματα γιατί δεν θέλουν Βασίλη, απλά τα πράγματα, γιατί η μελισσοκομία να αποτελέσει εξαίρεση στα σχέδια της παγοσμιοποίησης; Και τί τους νοιάζει για τον παραγωγό της ιταλίας της ισπανίας και της ελλάδας; Αφού έχουν τον φτηνό τον βούλγαρο τον τουρκο και τον κινέζο; Όπως απαξίωσαν το λάδι το τυρί το γάλα, έτσι θα απαξιώσουν και το μέλι. Όλα γίνονται στα μέτρα της βιομηχανίας τροφίμων... Δεν λέω οτι επινόησαν το σκαθάρι η παλιότερα τη βαρρόα, αλλά δεν τους ενδιαφέρει τι επιπτώσεις έχουν αυτά στον απλό μελισσοκόμο...ο Βγενόπουλος και οι κατα τόπους και χώρες βγενόπουλοι να είναι καλα, αυτοί το μέλι τους θα το βρουν και θα το βρουν φτηνά. Οι άλλοι να πανε να γ....

Ανώνυμος είπε...

ειμαι μονο 6 χρονια στον ομορφο αυτο κοσμο των "ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ" οπως
λεω εγω τα.. "ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ". Η γνωση ειναι μου ειναι ελαχιστη γι αυτον τον υπεροχο κοσμο. Αλλα σιγουρα η αγαπη μου για τα κοριτσια μου δεν ειναι λιγοτερη απο την οικογενεια μου. Δεν θα αντεξω κατι σαν τις φωτογραφιες που ειδα.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΣΕΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.....ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.
ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ Μ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ......

πανος είπε...

παιδια αν ερθει το σκαθαρι εδω και οντως δεν υπαρχει φαρμακο,θα καταστραφουν τα παντα!!!και στην ιταλια σιγουρα θα υπαρχουν αποζειμιωσεις....εδω?ψιλοπραγματα θα δωσουν,σε κανα χρονο και αν...οσο για το μονο"εγκεκριμενο"φαρμακο που θα βγαλουν,το γερμανικο ΚΑΡΤΕΛ θα ναι παλι εδω!!!ας ελπισουμαι οτι ο θεος θα μας προστατευσει σε σχεση με τον παπα που δεν βλεπω να κανει και πολλα...καλο ξεχειμωνιασμα σε ολους!

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη υπάρχει και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί στο μέλλον να ασκείς την μελισσοκομία αν δεν αγοράζεις πιστοποιημένα μελισσοδέματα κάθε χρόνο . Για να μπεις στην σκέψη μου κοίτα τι γίνετε με τους σπόρου στην Γεωργία ειδικά στην Αμερική . Δεν θέλω να σας απογοητεύσω αλλά να τονίσω ότι πρέπει να μελετήσουμε το πρόβλημα και να δράσουμε συλλογικά . Πάντως τώρα που βρήκαμε φιλική και οικονομική αντιμετώπιση κατά της βαρρόα με το λεμόνι , πλησιάζει νέα απειλή . Τυχαίο ;
Μίμης

Ανώνυμος είπε...

Εδω στην ξεπουλημενη Ελλαδα θα καινε και τους μελισσοκομους μαζι με τα μελισσια. Μεχρι να ερθουν τα τρις πανακριβα γερμανικα φαρμακα ενω στην φτηνη Βουλγαρια θα υπαρχουν αλλα οικονομικοτερα γιατι απο εκει θελουν να αγοραζουν μελι τα σουπερ μαρκετ με 2 ευρω και να το πουλουν 10.
Επισης το θεμα δεν αφορα ΜΟΝΟ τους μελισσοκομους αλλα ΟΛΟΥΣ τους αγροτες. Σκεφτητε μια απαγορευση των εξαγωγων ελληνικων αγροτικων προιοντων λογω του σκαθαριου.

Ανώνυμος είπε...

http://m.youtube.com/watch?v=f-rtDZMIQBM ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτό το βιντεάκι,δεν ξέρω αν κατάλαβα καλα αλλά είναι για το ιδιο σκαθάρι που λέτε...τι φάρμακο βάζει μέσα δεν κατάλαβα,αν έχουμε την προσοχη μας κ στην καταστολή παράλληλα με την πρόληψη δεν είναι κακό.....λεω εγώ.. την καλημέρα μου απο ΠΑΞΟΥΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...