Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Συλλογισμοί ενός μελισσοκόμου…Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου γύρω από κάποια σοβαρά θέματα που μας απασχολούν.
Διάβαζα πρόσφατα, αλλά και παλιότερα, για διάφορα πρόστιμα που ρίχνει το κράτος σε διάφορες εταιρείες που έχουν σχέση με το μέλι.

Πρόστιμα για διαφόρους λόγους…

Όπως, εισαγόμενα μέλια που βαφτίζονται Ελληνικά, για παρατυπίες στην πώληση μελιού, για μη κανονικά μέλια, κτλ.

Αυτά τα πρόστιμα τα ρίχνει ο ΕΦΕΤ.


Ο ΕΦΕΤ όπως όλοι γνωρίζουμε είναι κρατικό όργανο, γι αυτό είπα πιο πάνω ότι τα πρόστιμα τα ρίχνει το κράτος.

Συλλογιζόμουν λοιπόν τα εξής.

Τα χρήματα από τα πρόστιμα αυτά πάνε στον κρατικό κουρμπανά.
Με λίγα λόγια αν έρθουν κάποιοι χιλιάδες τόνοι μελιού στην Ελλάδα και αυτό το μέλι πλημυρίσει την αγορά την ζημιά φυσικά θα την υποστούν οι Έλληνες μελισσοκόμοι που δεν θα μπορούν να διαθέσουν το δικό τους μέλι.
Αν αυτοί οι χιλιάδες τόνοι που θα έρθουν βαπτιστούν και ως Ελληνικό μέλι, η ζημιά των Ελλήνων μελισσοκόμων θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Αυτό θα συμβεί γιατί οι καταναλωτές που εμπιστεύονται το Ελληνικό μέλι και το αγοράζουν θα διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα πολύ άσχημο προϊόν και πιθανόν να χάσουν την εμπιστοσύνη τους και για τα Ελληνικά μέλια.

Κάποια στιγμή το ανάπηρο κράτος μας, θα μυριστεί την κομπίνα, αργοπορημένα πάντα, σκοπίμως ή μη δεν έχει σημασία τώρα.

Τότε θα ρίξει ορισμένα πρόστιμα λοιπόν.

Και ρίχνει...
Ωστόσο εδώ ισχύει η λογική του παραλόγου.

Τα χρήματα από τα πρόστιμα αυτά, αντί να πάνε στους Έλληνες μελισσοκόμους που είναι οι κύριοι ζημιωμένοι της όλης υπόθεσης πάνε στα ταμία του κράτους.
Άρα λοιπόν κατά κάποιον τρόπο το κράτος το συμφέρει να γίνονται νοθείες εις βάρος μας γιατί τα οικονομάει με κάτι τέτοια.
Και επειδή είμαι και θυμωμένος με το κράτος με όλα αυτά που έχουν γίνει αναρωτιέμαι…
Που ξέρω εγώ βρε κύριοι, ότι επίτηδες δεν αφήνετε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι, ώστε να ρίχνετε πρόστιμα μετά και να τα οικονομάτε εις βάρος μας;

Γιατί το όποιο ποσό που μαζεύεται δεν πάει στους ζημιωθέντες και το παίρνει το κράτος;
Γιατί ρίχνετε απλός πρόστιμα ξανά και ξανά στον ίδιο έμπορο και δεν του αφαιρείται την άδεια επαγγέλματος να τελειώνουμε μια καλή μ αυτόν;
Τι παίζεται πίσω από τις πλάτες μας από αυτό το βρώμικο σύστημα που έφερε την χώρα μας σε μαύρα χάλια;

Και δεν λέω μόνο για τους μελισσοκόμους.
Βάζω μέσα και τους κτηνοτρόφους με τα καρτέλ γάλακτος και τα πολλά χρήματα που έχασαν οι άνθρωποι.
Βάζω μέσα και τους αγρότες με τις αθρόες εισαγωγές που γίνονται και βαφτίζονται ως Ελληνικά προϊόντα.

Γιατί γίνεται αυτό;

Ως άτομο, δεν θα σωθώ αν πάρω πχ 10 ευρώ το χρόνο που θα μου αναλογίσει αν κατανεμηθούν σε όλους τους μελισσοκόμους τα πρόστιμα από τις νοθείες.

Θα δικαιωθώ ηθικά όμως, και θα νιώσω ότι κάποιος με προστατεύει κι εμένα και φυσικά και την χώρα μου.

Βεβαίως θα το ευχαριστιόμουν περισσότερο αν όπως είπα πριν τους αφαιρούνταν η άδεια επαγγέλματος αυτών που κάνουν νοθείες.

Αυτή είναι λοιπόν η σκέψη μου και θα με ικανοποιούσε πολύ αν έπαιρνα μια σωστή απάντηση για το θέμα…MELISSOCOSMOS


          

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα .. Δλδ Βασίλη λεφτα θες και συ με δυο λογια , το κρατος λεφτα θελει και αυτο , ολοι λεφτα θελουμε ,, εμ γινετε αυτο καμια φορα ρε βασιλη ? ο δυνατοτερος τα περνη ολα , γι αυτο σου λεο γινε δυνατος και μην γκρινιαζεις , γραψε κανενα καλο αρθρακι για τις μελισες και αστα τα αλλα , οσο καθεσε και δεν αλαζης και τα βαζεις με το κρατος τπτ δεν γινετε , συμβουλη μου ειναι να κοιταξεις τι δεν εκανες καλα για να φτανεις σε σημειο να τα βαζεις με το κρατος , παιδικα πραματα δλδ , κανε απεργεια και κλεισε τα τεμπη , λολ , συλογιςμους κανο και γω , φιλακια

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστα... πιστευω οτι αν το ελληνικο κρατος εκανε τους σωστους χειρισμους για να αναδειχθει το ελληνικο μελι θα κερδιζε πολλα λεφτα και το ιδιο το κρατος αλλα και η ελληνικη μελισσοκομια.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη αν οι μελισσοκόμοι ενωθούμε και τυποποιήσουμε τα προϊόντα μας ,κυρίως το μέλι , θα μπορέσουμε να κάνουμε αδύναμους τους εισαγωγείς και τους εμπόρους. Έτσι μπορούμε να πετύχουμε και μεγαλύτερα κέρδη και ο κόσμος να ευχαριστηθεί μελάκι . Αν μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας σε λογικές τιμές ( όχι 8€ στον καταναλωτή ,φίλο μας , και 3€ στον έμπορα) και γνωστοποιήσουμε στους καταναλωτές τις διατροφικές ιδιεταιρότητες της κάθε ποικιλίας Ελληνικού μελιού σίγουρα δεν θα χάσει κανένας μελισσοκόμος . Δυστυχώς αφήνουμε τους καταναλωτές ανημέρωτους ώστε να μπορούμε να πουλάμε και εμείς ότι μέλι έχουμε σε ότι τιμή θέλουμε ! Δεν θέλω να βάλω όλους τους μελισσοκόμους σε αυτή την κατηγορία αλλά δυστυχώς είμαστε αρκετοί εμείς που κερδίζουμε από την άγνοια των «φίλων» μας . Θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ κάθε χρόνο και σε όλους τους μελισσοκόμους και να αφαιρούνται και από αυτούς οι άδειες και τα μελισσοκομικά βιβλιάρια ώστε να καθαρίσει και αυτός ο κλάδος από τους «αεριτζήδες» μελισσοκόμους . Μόνο έτσι θα μπορέσουν να δικαιωθούν οι μελισσοκόμοι που πάνω από το κέρδος της ποσότητας βάζουν την ποιότητα που χαρακτηρίζει το Ελληνικό μέλι !
Με εκτίμηση, Μίμης(Αρχάριος)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...