Translate this page

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Ζυμωτή τροφή με θυμόλη για δυνατά μελίσσια!!!


Φίλες και φίλοι όλοι μας σίγουρα κάποια στιγμή μπαίνουμε στην διαδικασία τροφοδοσίας των μελισσιών μας όταν αυτά για διαφόρους λόγους έχουν έλλειψη σε προμήθειες.
Επίσης όλοι μας πιστεύω ότι κυνηγάμε την ποιότητα γιατί στο θέμα της τροφής διακυβεύεται η πορεία και το μέλλον του σμήνους μας αλλά μέρες που ζούμε επίσης όλοι προσπαθούμε να το συνδυάσουμε αυτό και με μια προσιτή τιμή. 

Δεν θα σας κουράσω πολύ λοιπόν και θα μπω άμεσα στο θέμα.
Η θυμόλη, είναι μια ουσία που υπάρχει στο θυμάρι, συγκεκριμένα την βρίσκουμε στο έλαιο του θυμαριού και είναι ας πούμε αυτό που προκύπτει από την απόσταξη του θυμαριού.
Η ουσία αυτή έχει παρατηρηθεί τόσο από τους ίδιους τους μελισσοκόμους τους οποίους πάντα λαμβάνω σοβαρά υπόψιν μου, όσο και από διάφορες έρευνες ότι συμβάλει στην καλή υγεία των σμηνών μας.

Η θυμόλη εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες της στο εντερικό σύστημα των μελισσών (Νοζεμίαση) είναι αποδεκτό από όλους πια ότι καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό και την βαρρόα.


Πριν προλάβουν κάποιοι να με κατακρίνουν ωστόσο θα πρέπει να πω ότι.
Οι ερευνητές λένε ότι η χρήση της θυμόλης στο σιρόπι βοηθάει για όλα αυτά που προανέφερα ενώ η χρήση της θυμόλης στο ζυμάρι δεν βοηθάει.

Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής.
Ενδεχομένως να είναι έτσι, όμως εγώ κρατάω επιφυλάξεις για αυτό που λένε ότι δηλαδή η χρήση της σε ζυμάρια δεν βοηθάει.
Και το λέω αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά τα πλοκάμια των συμφερόντων και πως κάποιοι ερευνητές πάνε κατά κει που φυσάει ο άνεμος...

Εγώ λέω ότι ναι μεν στο ζυμάρι δεν μπορεί να μπει η ποσότητα εκείνη που χρειάζεται για να καταπολεμηθεί η βαρρόα, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν δυσκολεύεται η βαρρόα σε ένα περιβάλλον που υπάρχει μια δραστική ουσία που δρα εναντίον της.
Ούτε μπορώ να φανταστώ ότι από την στιγμή που η θυμόλη βοηθάει αποδεδειγμένα στην νοζεμίαση όταν αυτή μπαίνει στο σιρόπι, ότι δεν θα βοηθήσει όταν μπει και στο ζυμάρι έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Και επιτρέψτε μου να μην εμπιστευτώ κανέναν γύρω από αυτό το θέμα πέραν από τους μελισσοκόμους και τις ίδιες τις μέλισσες.

Ακούστε λοιπόν!!!

Πέρυσι μιλούσα με τον φίλο μου τον Στέργιο τον Στεργάτο.
Όλοι ξέρουμε ποιος είναι, πόσο καλή φήμη έχει, και ο καθένας σας μπορεί να τον ρωτήσει για του λόγου το αληθές.

Σε κάποια στιγμή η κουβέντα μας πήγε στην Ασκοσφαίρωση και ο Στέργιος μου εκμηστηρεύτικε το εξής...

- Ασκοσφαίρωση (Γυψόγονο)  έχω χρόνια να δω στα μελίσσια μου.
- Γιατί αυτό; Τον ρώτησα πως το καταφέρνεις;
- Δεν κάνω κάτι ειδικά κατά της ασθένειας μου ανέφερε, απλά υποψιάζομαι ότι η χρήση της θυμόλης στις τροφές που χρησιμοποιώ συμβάλει στο να μην έχω το πρόβλημα...

- Φίλες και φίλοι να ξέρετε ότι πάντα κρατάω πράγματα από ότι μου λένε οι μελισσοκόμοι, και με την πρώτη ευκαιρία τα δοκιμάζω.

Πρόσφατα λοιπόν επισκέφτηκα το μελισσοκομικό κατάστημα στο Αγρίνιο του φίλου μου του Βαγγέλη του Γαλατά και είδα ότι είχε φέρει ζυμωτή τροφή της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ με θυμόλη.


Χωρίς να το σκεφτώ αγόρασα την εν λόγω τροφή να την δώσω στα μελισσάκια μου και να την δοκιμάσω και σε τρία που είχαν Ασκοσφαίρωση (Γυψόγονο).

Θα πρέπει εδώ να τονίσω ακόμα πως.
Η υφή των ζυμωτών μελισσοτροφών που δεν περιέχουν μέλι στην σύνθεση τους είναι ιδιαιτέρως σκληρή.
Όταν όμως μπαίνει στην κυψέλη, από την θερμοκρασία του σμήνους μαλακώνει πάρα πολύ και οι μέλισσες την παίρνουν όλη χωρίς καθόλου απώλεια, με την προϋπόθεση όμως πως δεν θα την κόψουμε στη μέση.

Για όσους δεν έχετε δοκιμάσει θα σας πω ότι θα εκπλαγείτε όταν την δοκιμάσετε.

Στο ψητό τώρα...

15 ημέρες μετά την εισαγωγή της ζυμωτής με θυμόλη στα άρρωστα μελισσάκια η εικόνα τους άλλαξε θεαματικά προς το καλύτερο.

Οι μέλισσες ζωήρεψαν και ο γόνος τους έγινε συμπαγής και ομοιόμορφος, από τρύπιος που ήταν, ενώ μόνο 2-3 σποράκια γύψου λευκού χρώματος διαπίστωσα σε κάθε μελίσσι.

Σπόρια γυψόγονου σε λευκό χρώμα για όσους δεν γνωρίζουν σημαίνει ότι το μελίσσι θεραπεύεται καθώς η ασθένεια μεταδίδεται μόνο με μαύρα σπόρια, ενώ δεν μεταδίδεται όταν τα σπόρια είναι λευκά.

Πλέον προμηθεύτηκα και άλλες τροφές με θυμόλη της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω σε μελίσσια που είναι αδύναμα και καχεκτικά αλλά και να συνεχίσω την θεραπεία στα συγκεκριμένα γιατί η μέχρι τώρα πορεία τους μου έδωσε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία.

Η τιμή που έχει η τροφή στο Αγρίνιο όπου την αγόρασα ήταν στα 1.15 το κιλό μαζί με τον ΦΠΑ ενώ όποιος παραγγείλει απευθείας από την εταιρεία ΕΔΩ θα την βρει στο 1 ευρώ το κιλό μαζί με τον ΦΠΑ.

Μετά από αυτά, δεν μπορώ να δεχτώ τίποτα λιγότερο από ότι μου έδειξαν τα ίδια μου τα μελίσσια, και θεώρησα χρήσιμο να σας ενημερώσω και εσάς μήπως θελήσετε να δοκιμάσετε.

Και σας προτείνω να το κάνετε και εδώ είμαστε να συζητήσουμε τα αποτελέσματα ξανά σε λίγο καιρό όπως πάντα!!!

ΥΓ
Ίσως κάποιοι θεωρήσουν την ανάρτηση αυτή ως διαφήμιση, όμως θα τους πω ότι δεν είναι καθόλου έτσι.
Πριν λίγο καιρό ανάρτησα την συνταγή ζυμαριού με θυμόλη για να μπορεί να την φτιάξει ο κάθε ένας μόνος του, ενώ δεν έχω συναντήσει ακόμα τροφή με θυμόλη άλλης εταιρείας.
Έτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα να μιλήσω για την τροφή της ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ που δοκίμασα κι έμεινα πολύ ικανοποιημένος.MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...