Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Ένα νέο βιβλίο μελισσοκομίας κυκλοφόρησε με τίτλο: ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΟΥ


Ο μελισσοκόμος προκειμένου να συντηρήσει, να αναπτύξει και να εκμεταλλευτεί μελιτοφορίες θα πρέπει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά πολλών φυτών καθώς και τι προσφέρουν στις μέλισσες. Άλλα, δίνουν μόνο νέκταρ, άλλα μόνο γύρη, άλλα νέκταρ και γύρη μαζί και άλλα μελίτωμα. Δεν νοείται, λοιπόν, μελισσοκόμος που δεν γνωρίζει την χλωρίδα της περιοχής που έχει τοποθετήσει  ή ενδιαφέρεται να τοποθετήσει το μελισσοκομείο του. 


Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, γίνεται μια προσπάθεια να αποδοθούν τα κύρια χαρακτηριστικά 170 μελισσοκομικών φυτών (αυτοφυή ή καλλιεργούμενα) μέσω κειμένων και φωτογραφιών. Επίσης, δίνεται λίστα με το χρωματολόγιο γύρης 120 μελισσοκομικών φυτών, μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά την νομαδική μελισσοκομία και χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας (Λιμεναρχεία – Δασαρχεία). 

Τέλος, γίνεται μια πρώτη προσπάθεια γνωριμίας από πλευράς χλωρίδας διαφόρων περιοχών της Ελλάδα έτσι ώστε ο μελισσοκόμος με την βοήθεια των στοιχείων που δίνονται να αναζητήσει αυτές τις περιοχές για εκμετάλλευση των διαφόρων μελιτοφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες:            

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται εξαιρετικό βιβλίο το έχω βάλει στο μάτι και θα το αγοράσω σύντομα …

Ανώνυμος είπε...

Το έχω διαβάσει , κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ μελιού οπού και το αγόρασα . Είναι το μοναδικό βιβλίο που έχω βρει με αυτή τη θεματολογία και είναι ολοκληρωμένο με σφαιρική προσέγγιση του θέματος . Σίγουρα απαραίτητο σε κάθε νέο μελισσοκόμο !
Φιλικά . Μίμης

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικό βιβλίο για τα μελισσοκομικά φυτά, με προσιτή τιμή. Επίσης, το μόνο βιβλίο στην Ελλάδα που αναφέρει αναλυτικά περιοχές για να πάει κάποιος τα μελίσσια του, και τι είδος μέλι θα πάρει από τις περιοχές αυτές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...