Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014

Νέοι Μελισσοκόμοι ΠΡΟΣΟΧΗ αυτό πρέπει να το διαβάσετε!!!


Συνάδελφοι μέρες που είναι ίσως οι αναρτήσεις έπρεπε να είναι πιο ευχάριστες.
Κρίνω όμως πάρα πολύ σημαντικό το παρακάτω άρθρο που πρέπει να διαβαστεί από όσους σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία.
Είναι η ιστορία ενός συναδέλφου όπως την δημοσίευσε πριν λίγες ώρες στην ομάδα του MELISSOCOSMOU στο Facebook.
Το δημοσιεύω αυτούσιο και για μια ακόμα φορά θέλω να σας πω να προσέχετε τους αετονύχηδες.
Δεν γνωρίζω σε ποιον αναφέρεται ο συνάδελφος ειλικρινά, όμως όποιος κι αν είναι δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση που διάβασα, δεν την εγκρίνω και πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους σεμινάρια, συνδιαλλαγές και οτιδήποτε μπορεί να πουλάει αυτός ο κύριος...

Και τώρα που βρήκα επιτέλους το χρόνο, ήρθε η ώρα να γράψω την εμπειρία μου από τα "σεμινάρια βιολογικής μελισσοκομίας" που παρακολούθησα πέρισυ, για να βοηθήσω φίλους που ψάχνουν έναν τρόπο να ξεκινήσουν στο χώρο, να εκτιμήσουν πρόσωπα και καταστάσεις καλύτερα μαθαίνοντας από εμπειρίες τρίτων, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και θεωρώ ανεπίτρεπτο να εκμεταλεύεται κάποιος τόσο ψυχρά, τόσο κόσμο.
Ξεκίνησα λοιπόν τον Οκτώβρη του 2013 σεμινάρια μετά από σύσταση ενός γνωστού μου, που είχε κάνει στον ίδιο άνθρωπο το ταχύρυθμο σεμινάριο που προσφέρει, δλδ του Σαββατοκύριακου. Σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και ενώ είσαι άσχετος, δε μπορείς φυσικά να εκτιμήσεις τα προσόντα κάποιου και την ποιότητά του, και γι' αυτό θεωρώ ότι ο γνωστός που μου τον σύστησε, δεν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται.
Η εισαγωγή, δλδ η μέρα δωρεάν παρουσίασης του σεμιναρίου ήταν καταπληκτική και πολύ πιασάρικη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του "δασκάλου", θα κάναμε 130 ώρες, οι 30 τουλάχιστον θα ήταν πρακτική με ατομικά χρεωμένο μελίσσι σε κάθε μαθητή, ώστε να κάνει ο κάθε μαθητής δουλειά κάθε βδομάδα μ' αυτό, θα υπήρχε πλήρης κάλυψη της μελισσοκομικής θεωρίας κλπ. Το κόστος για όλο αυτό, μόλις 250 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, συν το "πλεονέκτημα" σε σχέση με το ανοιξιάτικο σεμινάριο, το "φτηνό" ότι θα είχαμε πολύ χρόνο για να κατανοήσουμε και να καλύψουμε τη θεωρία, αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του "δασκάλου". Το να γνωριστούμε καλύτερα ακούγεται αφελές, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο στον τρόπο σκέψης του συγκεκριμένου ατόμου, όχι κοινωνικά όπως ακούγεται, αλλά εμπορικά. 
Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε και μπήκαμε για τα καλά στο χειμώνα καλύπτοντας ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι θεωρίας, έφτασε ο Μάρτης, που θεωρητικά θα ξεκινούσαμε την πρακτική. Η πρακτική όμως δεν έγινε ποτέ, με το πρόσχημα του κακού και άστατου καιρού που μας έκανε το 2014. Κάθε Σάββατο που είχαμε πρακτική, κάτι γινόταν και την αναβάλαμε περνώντας τις ώρες μας τελικά στην τάξη, μιλώντας με το "δάσκαλο" για το νέο σχέδιό του, που θα απογείωνε τη βιολογική μελισσοκομία, αφού δε θα χρειαζόντουσαν ταίσματα, θεραπείες και λοιπά μελισσοκομικά κόλπα!!!Τα παλιά και παραδοσιακά κουβέλια!!! Συζητούσαμε για το πόσο καλά είναι τα κουβέλια λοιπόν και τι πλεονεκτήματα έχουν σε σχέση με τις συμβατικές κυψέλες, από το Μάρτιο μέχρι σχεδόν και τον Ιούνιο που μας τα παρέδωσε (αφού όλοι οι μαθητές αγοράσαμε τελικά!!!), ενώ πλέον τα μαθήματα είχαν σταματήσει να έχουν μελισσοκομικό περιεχόμενο, αλλά έμοιαζαν περισσότερο με προώθηση
προιόντος. Όλη η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τα κουβέλια! Έγινε επίσης μια άτυπη πρόταση για συνεργασία προς τους μαθητές, με την εξής διατύπωση. Όσοι έπαιρναν 10 "κουβελάκια" θα ήταν σε συνεχή επαφή με το "δάσκαλο" καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, για τυχόν συμβουλές κλπ. και για επιτήρηση για το πως θα πάνε. Κι αν τελικά έβγαινε μέλι, θα υπήρχε προοπτική συνεργασίας, αφού ο "δάσκαλος" είχε τις επαφές για προώθηση του μελιού και στο εξωτερικό!!! Όσοι έπαιρναν 5 "κουβελάκια", θα ήταν μεν σε επαφή, αλλά πιο χαλαρά, δλδ δεν ήταν τόσο σοβαροί στις προθέσεις τους, κατά το "δάσκαλο" πάντα, κι όσοι έπαιρναν λιγότερα από 5, ε, αντίο και καλή τύχη, γιατί εντάξει μωρέ, οι άνθρωποι ήταν ερασιτέχνες χομπίστες. Φυσικά η συγκυρία και η οικονομική κατάσταση δεν λαμβανόταν καθόλου υπόψη, αν και τα πράγματα πάνε για όλους κατά διαόλου. Ακούστηκαν κι άλλα ευτράπελα μέσα στην τάξη, αλλά θα μακρύνει πολύ το σεντόνι, αν τα γράψω.
Εδώ πρέπει να κάνω μια παρένθεση. Θα αναρωτηθεί κανείς, "ρε φίλε, πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι; Δεν κατάλαβες καθόλου τι συμβαίνει, γιατί έμπλεξες στην κατάσταση αυτή;" Λέω λοιπόν ότι εδώ βρίσκεται το μερίδιο ευθύνης του καθενός μας ατομικά, και προσωπικά παρόλο που σκέφτηκα ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάνε όλα στραβά, πήρα το ρίσκο, γιατί μέχρι τότε δεν τέθηκε ποτέ θέμα συμπεριφοράς και ήθους στο μυαλό μου, απλά ανάληψης κινδύνου. Με λίγα λόγια μόνο η πιθανότητα να πάνε όλα χάλια για χ λόγους μελισσοκομικούς.
Η τιμή λοιπόν του κάθε κουβελιού, ήταν μόλις!!! 120 ευρώ. Οι μέλισσες υποτίθεται ότι θα ήταν 4-5 πλαίσια, αλλά μετά από τίναγμα σε κυψέλη εμπορίου, ανακαλύψαμε (προς σχετική μόνο έκπληξή μας, γιατί μέχρι τότε είχαμε ήδη καταλάβει τι γινόταν) ότι τελικά αυτές με το ζόρι κάλυπταν 1,5 πλαίσιο!!! Δλδ, οι περισσότεροι, που πήραν από 5 κουβέλια κι έδωσαν 5Χ120ευρώ, πήραν ουσιαστικά λιγότερο από ένα μελίσσι πληθυσμό στο σύνολο, σε ένα απλό φτηνό ξύλινο κουτί διαστάσεων 25Χ25 περίπου, χωρίς γόνο, με τη βασίλισσα σε κουτάκι, χωρίς καπάκι και πάτο που ήταν η αρχική συμφωνία, αλλά με ένα βιδωτό κόντρα πλακέ πάνω και μια σίτα, κάτω. Άλλοι πήραν από 10Χ120ευρώ, λόγω μάλλον και της πρότασης για συνεργασία, ευτυχώς όμως αυτοί ήταν ελάχιστοι.
Η παράδοση των κουβελιών με τα μελισσοσμήνη θα γινόταν από αρχές μέχρι μέσα Μαίου, αλλά φευ...ο δαίμονας καιρός είχε άλλα σχέδια, γιατί η παραγωγή του "δασκάλου" στο μελισσοκομείο του πήγε πίσω και τα πήραμε τελικά τέλος Ιουνίου. Κατάλληλη εποχή να πάρει κανείς μελίσσια, δε νομίζετε; Από τον άλλο βασιλοτρόφο που πήρα πάντως, δεν υπήρξε πρόβλημα, μες τον Απρίλη τα είχα :-)))
Τώρα θα ρωτήσει κάποιος, γιατί τα παραλάβατε τέτοια εποχή, με τόσο λίγο πληθυσμό και καθόλου γόνο; Έλα ντε :-))) Παίζει ρόλο ο έμπορος που σου πουλάει, κι ο συγκεκριμένος ήταν καλός...Συν ότι αν είσαι άσχετος, δύσκολα αντιστέκεσαι στο λάθος!
Αφού λοιπόν τα τοποθετήσαμε ο καθένας στο μέρος που επέλεξε, τα αποτελέσματα, από καμιά 30ρια μαθητές που αγόρασαν, ήταν ότι το 99% έχασε τα κουτσουρεμένα μελισσοσμήνη του. Απλά αυτά έφυγαν!!!
Μετά από συνομιλίες προσωπικές, αλλά και άλλων με το "δάσκαλο" μέσω των ομάδων επικοινωνίας που είχε φτιάξει στο fb, κλειστές φυσικά για τρίτους, ανοιχτές μόνο για τους μαθητές της "σχολής", διαγράφηκα εγώ κι ένας ακόμα συμμαθητής, αφού αυτά που λέγαμε δεν κρατούσαν το ήρεμο και καλό κλίμα, χωρίς αντίλογο, στις ομάδες. Φυσικά με διέγραψε κι από φίλο, ευτυχώς!
Από τότε και μετά οι επαφές μας, και οι τηλεφωνικές, κόπηκαν. Να προσθέσω ότι δεν πήρα ποτέ απόδειξη για τα κουβέλια, για την τρελλή περίπτωση που θα ήθελα να πάρω μελισσοκομικό βιβλιάριο. Σ' αυτό φταίω εγώ, γιατί δε ζήτησα τις αποδείξεις στην ώρα τους και μετά είχα εκνευριστεί τόσο, που ήταν το τελευταίο που με ενδιέφερε.
Να προσθέσω επίσης ότι το μέλι ο "δάσκαλος" το πουλούσε 10 ευρώ τα 300γρ. και τη γύρη, 60 ευρώ το κιλό. Εννοείται όμως ότι ήταν βιολογικά και τα καλυτερότερα. Γιατί γενικά υπήρχε και μια ατμόσφαιρα ότι μόνο εκείνος έκανε μελισσοκομία, φιλική προς τον καταναλωτή με αγνό προιόν, αλλά κυρίως φιλική προς τη μέλισσα και τη φύση, ενώ όλοι οι άλλοι ήταν βουτηγμένοι στις θεραπείες και τα χημικά...
Σχετικά μ' αυτό βέβαια, έχω να πω, ότι απ' αυτά που διαβάζω στις μελισσοκομικές ομάδες, όντως υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στο μελισσοκομικό κόσμο, αλλά έχω υπόψη μου και καλά άτομα, που ενδιαφέρονται γι' αυτό που παράγουν και σέβονται αυτόν που θα το καταναλώσει, και κυρίως αγαπούν τη μέλισσα.
Μ' αυτά και μ' εκείνα, και για να μην το κουράσω, φτάσαμε στο τώρα, με τα 5 κουβέλια μου χαμένα, ενώ μου έχουν μείνει μόλις 3 μελισσάκια, που είχα πάρει από άλλο βασιλοτρόφο, τοποθετημένα στον ταπεινό Υμμητό. Τα άλλα, τα "καλά", τα είχα πάει στη Δίρφυ, στην καστανιά για να πάνε πολύ καλά, μιας που ήταν και βιολογικά, βεβαίως βεβαίως! Αργά βέβαια, γιατί αργά τα πήρα...
Εννοείται φυσικά ότι ταίσαμε όλοι μας στην αρχή με παραίνεση και προιόντα του "δασκάλου" μας, για να μην κολλήσουν και καμιά αρρώστια τα καθαρά μας μελίσσια, τα ενάμιση πλαισίου το καθένα και πάθουμε καμιά ζημιά και χάσουμε το ζωικό μας κεφάλαιο (lol), παρόλο που θεωρητικά δε θα χρειάζονταν τάισμα. Έτσι κι εμείς είχαμε το κεφάλι μας σίγουρο, ότι θα μείνουν καθαρά, αφού τρώγανε "βιολογική" τροφή κι ο "δάσκαλος" προώθησε μερικά προιόντα του ακόμα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι χρειαζόμαστε κανα φράγκο παραπάνω. 
Τελικά από φίλους 10ρηδες μαθαίνω, ότι δεν υπάρχει καμία επαφή, μάλλον ο "δάσκαλος" είναι απασχολημένος με την οργάνωση του επόμενου σεμιναρίου, και σε ερώτησή τους γιατί πήγαν όλα τόσο χάλια, ο γκουρού απάντησε αοριστολογώντας και λέγοντας ότι η χρονιά ήταν τόσο χάλια, που κι αυτός σχεδόν καταστράφηκε!!!!!!
Τέλος πάντων, ήταν μια διδακτική εμπειρία, λίγο ακριβή βέβαια στο σύνολό της, και το χειρότερο είναι ότι δεν έτυχε, αλλά είναι αποτέλεσμα πετυχημένης συνταγής. Φέτος το "σεμινάριο βιολογικής μελισσοκομίας" που θα αποκαλύψει στους μαθητές όλα τα μυστικά της μέλισσας κοστολογείται 500 ευρώ για 2 μήνες!!!, οπότε μάλλον ο "δάσκαλος" έκρινε ότι όλα έγιναν καλά καμωμένα πέρισυ, κι αυτό είναι το εξοργιστικό. Όχι τόσο για τα λεφτά, αν και ήταν πολλά τελικά Άρη, αν υπολογίσει κανείς πόσοι έδωσαν, πόσα, αλλά γιατί δεν υπάρχει πλέον λίγη τσίπα. Να προσθέσω εδώ ότι ο "δάσκαλος" είναι 5 χρόνια μελισσοκόμος...
Γι' αυτό σα συμβουλή, αν και δε μ' αρέσει αυτός ο ρόλος, λέω προς αυτούς που θα ήθελαν να ξεκινήσουν σεμιναριακά να μαθαίνουν για τη μέλισσα, να απευθυνθούν καλύτερα σε σεμινάριο οργανωμένο από κάποιον μελισσοκομικό σύλλογο ή από το ΙΓΜΕ ή από οπουδήποτε αλλού υπάρχει ένας έλεγχος και μια διαπίστευση, ότι γίνεται δουλειά. 
Αυτά, κι ελπίζω να μην κούρασα! Αν το δει κανείς όλο αυτό από την αστεία πλευρά του, έχει την πλάκα του. Ελπίζω να μη βρέθηκε κανείς από τους συμμαθητές μου σε πολύ δύσκολη θέση λόγω των χρημάτων που έχασαν...
Κι όπως έχει πει κι Βob, "you can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the times".
Aυτά τα λίγα και τα λέμε!!!

Wild Honey

          

24 σχόλια:

blats είπε...

υπέροχο!!!!! το άρθρο για γνώση

Ανώνυμος είπε...

Grapse to onoma tou megalou melisokomou..na profilaksis ton kosmo...filika

dimitris brettos είπε...

εχω ξαναπει οτι ο χωρος της μελισσοκομιας ειναι πεδιο δοξης λαμπρο για καθε ειδους αεριτζηδων και απατεωνων που λυμαινονται το χωρο και δυστυχως με την ανοχη και τη συμπαρασταση πολλων που ασχολουνται με τη μελισσοκομια.μεγαλο λαθος η μη δημοσιοποιηση του ονοματοςτου απατεωνα

Ανώνυμος είπε...

Mακριά απο σεμινάρια ιδιωτικά. Παντα να ζητάτε απόδειξη στα λεφτα που δίνετε αν πατε σ αυτους. Προτιμείστε σεμινάρια στη Γεωπονία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ανώνυμος είπε...

Πες μας το όνομα του δασκάλου για να γνωρίζουμε και εμείς που να πάμε και ποιόν να αποφύγουμε. Υπάρχουν πολλά λαμόγια στον κλάδο και ένα ένα θα πρέπει να ξεσκεπάζονται.

MELISSOCOSMOS είπε...

Παιδια τα ονοματα περιττεύουν γιατι λιγο πολυ το αυτο συμβαινει στις περισοτερες απο αυτες τις περιπτωσεις.
Αν εχετε παρομοιες εμπειριες γραψτε τες οπως ο συνεδελφος, γραψτε και την περιοχη που εγινε και στειλτε τες στο melissocosmos@yahoo.gr να δημοσιευτουν να μαθει ο κοσμος να φυλαγεται.

Kostas είπε...

Γεματη η Ελλαδα απο ατομα που πινουν φραπε και μια μερα ξυπνανε και γινονται ειδικοι. Δεν εκπλησομε καθολου συναντω καθημερινα τετοιους . Αυτο που μου κανει εκπληξη ειναι πως ακομα βρισκουν θυματα. Οχι λογω κρατους γιατι δεν υπαρχει αλλα λογω νοημοσυνης των ανθρωπων. Τοσα βλεπετε δεν βαζετε μυαλο? Η μελισσα ειναι ενα εντομο που μεγαλωνει στην φυση χρειαζεσε κανα λαμογιο να σου δειξει και αν ναι τι? Εγω μονοσ μου ξεκινησα με 5 πλαισια και με βοηθο το ιντερνετ και παω καλυτερα απο πολλους που σκασαν τα 2 3 η 5 χιλιαρικα ετσι

sissysissaki είπε...

Παιδια πρεπει να λεμε ονοματα.Αλλιως ειναι συγκαλυψη.

Vassilis είπε...

το άρθρο είναι απαράδεκτο. Μου θυμίζει τη ρήση Σημίτη, αν έχετε κάτι δώστε το στον Εισαγγελέα... Όσο δεν περιλαμβάνει ΟΝΟΜΑΤΑ το θεωρώ απαράδεκτο, γιατί διαιωνίζει τους "γελοιους διαμαρτυρόμενους" χωρίς στοιχεία! Εσύ Βασίλη μειώνεις το επίπεδο του blog σου όταν δημοσιεύεις τέτοια ανώνυμα κείμενα, όπως και τα σχόλια των ανωνύμων. Και δεν σε τιμά να λες ότι τα ονόματα περιττεύουν γιατί συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις... έτσι παύει ο λόγος ύπαρξης σου και όλων των σοβαρών blog...

Ανώνυμος είπε...

symfono me ton kosta oti den xriazonte seminaria stis meres mas

MELISSOCOSMOS είπε...

Ο λογος της υπαρξης μου ειναι να διαβαζει ο νεος πεντε σωστα πραγματα και να μην τον φαρμακωνουν οι επιτηδείοι Βασιλη.
Τι ονομα να πω που πρεπει να αναφερω παρομοιες καταστασεις στη μιση Ελλαδα που συμβαινουν.
Να φυλαγεται ο κοσμος απο ολους τους καλοθελητες, αυτη ειναι η ουσια.

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΜL χρονια πολλα και ευτειχισμενα αυτο γεινετε κατα κορον και τα πανεπειστιμια κανουν σεμειναρια τοχειμωνα για τοπως πετα ημελισσα καιοχι τηεποχηδραστειριοτητας την πρακτεικη την πουλανε σε βιβλια τωρα για αγορα μελισσιων μονο απο επαγγελματιες ειναι πολλοι και καλοι τωρα για τιδιαχειριστη της σελιδας να βαλει εργασειες για καθε μηνα για νεους και να λεμε τη γνωμημας για παραδειγμα ιανουαριος θεραπεια βαροα και πιτα ελποιζω να βοηθησα καλο βραδυ

Ανώνυμος είπε...

αυτα παθαινει οποιος μπλεκει με αναρχοαυτονομους γκουρου και κολεκτιβες.Wild honey τι μικρος που ειναι ο κοσμος!

Ανώνυμος είπε...

Για δες ποιος μιλάει...........χαχα. Και το ανώνυμος γιατί αυτά γίνονται.....δάσκαλε!!

Ανώνυμος είπε...

δεν πειραζει!! εχει λεφτα ο ελληνας της κρισης ακομα. μπραβο βιολογικε ελληνα δαιμονιε που τα ξετρυπωνεις απο τα μπαουλα των ..φτωχων κουρασμενων και πολυδουλευμενων δημοσιων υπαλληλων που νομιζουν οτι θα κονομισουν εχτρα χρηματα απο τον πρωτογενη τομεα στο αλσος της λ. αλεξανδρας!!!!!

TIGER TZENARO είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,,,,, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΕΜΑΣΚΑΙ ΣΤΑΜΕΛΕΣΣΑΚΙΑ ΜΑΣ,, ΌΤΑΝ ΈΛΕΓΑ ΌΤΙ ΚΑΤΙ ΤΥΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣΚ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΑΝΕΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑΑΑΑΝΑΙ ΝΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΠΙΟΟ ΕΙΠΑΝ ΕΤΥΧΕ ΚΛΠ ΚΛΠ,, ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,,,Κ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΕΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΕΣΤΩ Κ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΓΩ ΠΡΟΚΑΛΩ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΛΛΑ Κ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΜΑΣΤΑΝ ΝΕΟΙ Κ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ,,, ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣ
best
tzenaro

Ανώνυμος είπε...

Το ονομα το γνωρίζουμε; η οχι;

Vassilis είπε...

Επιμένω... Όσο τους έχουμε στην ανωνυμία, τους δίνουμε συγχωροχάρτι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν λες το όνομα του δασκάλου-λαμόγιο είτε γιατί θέλεις να τον καλύψεις είτε γιατί όλα αυτά που γράφεις είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Ανώνυμος είπε...

Exw katalabei gia pio malaka milate.o tipos einai apo thn ebia.to petuxa se ena seminario kai mou eixai kanei entiposh poso eukola ginotane pistikos.o tipos einai blima.parousiazete kai san basilotrofos.ta arxika tou einai Ν

MELISSOCOSMOS είπε...

12.38 με κατηγορεις οτι δεν λεω το ονομα του την ιδια στιγμη που εσυ δεν εχεις τη δυναμη ουτε να γραψεις επώνυμο σχολιο.
Αντε και το πω το ονομα του λοιπον, και τι θα γίνει;
Μηπως ειναι μονο αυτος;
Ο αλλος στην Κοζανη εχει κανει τους μαθητες του ντιρερ να πωλουν τα προιοντα του, για να μη γραψω και για δεκαδες αλλους σε ολη την Ελλαδα.
Εγω ειχα τη δυναμη κι εβγαλα την περίπτωση εστω κι ετσι, ζητήστε και σε αλλους να κανουν το ιδιο και πολυ περισοτερο στην ΟΜΣΕ αλλα και στο κράτος ακομα να κανει ελεγχους.

TIGER TZENARO είπε...

Καλημέρα συνάδελφοι,, νομίζω ότι μεγάλα παιδια είμαστε και αφου αποφασίσουμε να κράξουμε κάποιον για το δικόμας καλο΄για το καλό των παιδιών μας ας το κάνουμε επώνυμα για να μήν ξαναβγεί ποτέ κανένας παρόμοιος .Τώρα απο αυτό το site πραγματικά βγαίνει κάτι καλό και τη δύναμη αλλα κ είναι υποχρέωσει όλων μας απο εδώ μέσα με τον τρόπο μας να κάνουμε πέρα όλους αυτούς του ΄΄κόπρους'' γιατι όλοι μας ρίχνουμε αίμα δάκρυα κ ιδρώτα για τα μελισσάκια μας.
Η αποψή μου ειναι αυτη,
Mε σεβασμό,
tzenaro

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ. ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΟΧΙ 10 ΜΕΛΙΣΙΑ, ΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…. Η ΜΟΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΣΩ 1) ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, 2)ΑΝ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

φανταστική ιδέα τσέπωσε αρκετά ευρουλακια και σίγουρα ο τύπος έχει μελών ..για τι 'αθώοι'(μπιπ) υπάρχουν παντού.
αντί να ψάχνετε το όνομα του αναρωτηθείτε το ...για τι?

για τι=έχουμε κρίση(για αυτους που δεν εχουν)
για τι=με 100 μελίσσια = Ωνάσης(λέμε τώρα)(άσε το πως)
για τι =κάποιοι το παρουσιαζουν εύκολο χρήμα(για αυτους όχι για εμάς)
για τι= στο εύκολο κέρδος πουλάς και την μάνα σου.(να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα)!

θα πρότεινα να μην το παίζεται πρυτάνεις σε κάθε επαφή του είδος μας (νέος 'μελισσοκόμος')και να δίνετε συμβουλές όπως ο βασίλης απλά και μονο επειδή αγαπάτε αυτό που κάνετε και δεν μας βλέπετε σαν βαρέλι δίχως πάτο.

για εμάς τους νέους 'μελισσοκόμους"υπάρχου ευτυχώς ακόμη άνθρωποι σαν τον βασίλη(θα ήθελα να σου πω ευχαριστώ από κοντά) που δεν μας βλέπουν σαν βαρέλι ....ψαχτείτε και λίγο google=melissa(Περίπου 426.000.000 αποτελέσματα (0,50 δευτερόλεπτα)ανοίξτε κάνα βιβλίο.

και τέλος αν δεν μπορείς να κάτσεις 2ώρες ξάπλα στο γρασίδι 5 μετρα από το μελίσσι σου να πίνεις καφεδάκι με συντροφια το βουητό τους καλύτερα να το ξανασκεφτείς.
αν αφεθείς στον κόσμο τους αυτό που θα κερδίσεις σίγουρα 100% είναι....θά νιώσεις άνθρωπος.

νέος 'μελισσοκόμος'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...