Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Σάρωσαν τα βραβεία τα Ελληνικά βιολογικά μέλια στον διεθνή διαγωνισμό!!!


Φίλες και φίλοι χαράς ευαγγέλια για τα Ελληνικά Βιολογικά μέλια στον 8ο Διεθνή διαγωνισμό συσκευασμένου βιολογικού μελιού  BIOLMIEL  2014.
Τα Ελληνικά μέλια πήραν τα περισσότερα μετάλλια.
Ο διαγωνισμός ο οποίος  διεξήχθη τον Δεκέμβριο στο εμπορικό επιμελητήριο του Μπάρι στην Ιταλία αφορούσε, βιολογικό τυποποιημένο μέλι, με ετικέτα.

Οι Έλληνες μελισσοκόμοι κέρδισαν 18 από τα 30 χρυσά μετάλλια.
Και 4 από τα 22 ασημένια μετάλλια.
Ακολούθησε η Ιταλία με 2 χρυσά και 15 ασημένια μετάλλια.
Η Γερμανία με 5 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια.
Η Ισπανία με 2 χρυσά μετάλλια.
Η Σλοβενία επίσης με 2 χρυσία.
Και η Ρουμανία και αυτή με 2 χρυσά μετάλλια.


Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε ένα μετάλλιο δεν κερδήθηκε από βουλγάρικο ή κινέζικο μέλι, ενώ παρόλα αυτά έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά και πωλούνται είτε αυτούσια είτε σε μείγματα με Ελληνικά μέλια.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι αν το παράλυτο Ελληνικό ψευτορωμαίικο κράτος αφήσει τους πολίτες του να δουλέψουν τότε αυτοί κατακτούν την κορυφή.

Η Ελλάδα μπορεί να παράγει και πολύ και κάλο αλλά και βιολογικό μέλι, αρκεί να πάψουν οι αθρόες εισαγωγές που κάνουν την δουλειά μας ασύμφορη.

Στον πίνακα μεταξύ των άλλων διακρίνεται και ο καλός μου φίλος ο Γιάννης ο Τσουρεκάς από την Λευκάδα να έχει κατακτήσει 1 χρυσό και 1 ασημένιο μετάλλιο σε μέλι ελάτου και πεύκου αντίστοιχα.

Να πω ως μελισσοκόμος ότι έχω την γνώμη ότι αν η περσινή χρονιά δεν ήταν τόσο φτωχή για τον έλατο είμαι σίγουρος πως θα είχαμε πολύ περισσότερα μετάλλια.

Τέλος να ευχηθώ συγχαρητήρια στους νικητές και να συνεχίσουν την καλή τους δουλειά, ώστε να μας κάνουν και του χρόνου υπερήφανους.MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

          

3 σχόλια:

mateo είπε...

Συνχαρητηρια στους συναδελφους για
την τιμη της βραβευσης τους που
αντανακλα σε ολη την Ελλαδα.
Σε ολους δηλαδη τους ανωνυμους
συναδελφους που μοχθουν και αυτοι
κατω απο αντιξοες συνθηκες και ειναι
αφιερωμενοι στην αγαπη της Μελισσας
Ματθαιος Αθηνα

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ΠΕΡΙΦΑΝΗ για όλους σας !!! Τώρα, δείτε αυτό το σύνδεσμο >> http://thesecretrealtruth.blogspot.gr/2015/01/blog-post_1349.html?m=1 Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015
Απόφαση Σοκ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «καταδικάζει» το ελληνικό μέλι << ..και πείτε μου σας παρακαλώ ...ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ....

Μπουμερανκ είπε...

Δεν ειμαιγνώστης του θέματος. αλλα αγωράζω 10+ κιλα το χρόνο και τώρα θα ψάχνω κάποιο απο τα βραβεβμένα.
Αλλα για την απόφαση , δώρο στα μεταλλαγμένα, ρωτάω τώρα, δεν ειναι λύση να συνεταιριστουν οι μικροί και να πιστοποιήσουν ως βιολογικο το προιόν τους; Που έτσι θα πιάνει και άλλη τιμή , αλλα και ο καταναλωτής να ειναι πιό σύγουρος και να μη ψάχνει να εμπιστευτει τον γνωστό του γνωστού.
το ιδιο και με το λάδι, κρασι κλπ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...