Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Μελισσοκόμοι προσέξτε τους επιτήδειους...


Φίλες και φίλοι πάνε 4 χρόνια που ο MELISSOCOSMOS έχει να κάνει σχετική ανάρτηση.
Ανάρτηση που να αφορά την χρήση της Αλόης Βέρα στην μελισσοκομία.
Πριν 4 χρόνια μαζί και με άλλα Blogs καταφέρουμε να σταματήσουμε την δράση ορισμένων αρπακτικών που έταζαν λαγούς με πετραχήλια στους μελισσοκόμους που θα χρησιμοποιούσαν προϊόντα Αλόης και κάποιες βιταμίνες στα μελίσσια τους.
Προϊόντα που κόστιζαν εκατοντάδες Ευρώ και δεν έδιναν το παραμικρό αποτέλεσμα στις μέλισσες όμως.
Επανέρχομαι σήμερα στο θέμα αυτό γιατί είχαμε αυτές τις μέρες την νεκρανάσταση του δράκου...
Με λίγα λόγια πάλι τα ίδια από ορισμένους που πιστεύουν ότι η ιστορία αυτή ξεχάστηκε και μπορούν να μας την ξανασερβίρουν.
Εκτιμώ όμως ότι παρά τις διαφορές που έχουμε οι μελισσοblogers θα προτάξουμε ξανά τα στήθη μας απέναντι στους επιτήδειους που ετοιμάζονται να επανέλθουν, γιατί μόνο οι Blogers μπορούν με την ανιδιοτέλεια τους να πουν την αλήθεια στον μελισσο κόσμο.

Και γιατί πάνω από τις μικροδιαφορές μας υπερισχύει η αγάπη μας για τον κλάδο πιστεύω.

Ακούστε όμως αυτά που έχω να σας πω γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να επαναληφθεί η ιστορία και να μας πάρει χρόνο μέχρι να την ξεφορτωθούμε αν ολιγωρήσουμε.

Πριν 4-5 χρόνια η υπόθεση αυτή ήταν χρυσωρυχείο.
Οι πλασιέ του προϊόντος πλούτισαν και μοίραζαν και άφθονο χρήμα σε όλα τα μελισσοκομικά όρνεα που το ορέγονταν.
Όχι μόνο για να εξασφαλίζουν την σιωπή τους αλλά και για να διαφημίζονται σε μεγάλα μελισσοκομικά μέσα.
Δεν μπορώ να ξεχάσω το ατόπημα μελισσοκομικού περιοδικού που έκανε τέτοια διαφήμιση...

Αυτοί που την πάτησαν ήταν κυρίως οι νέοι μελισσοκόμοι, που πείστηκαν από τα επιχειρήματα τους.

Θυμάμαι που ο MELISSOCOSMOS επικοινώνησε για το θέμα με κορυφαίο ερευνητή, και κρατώ τα mail ακόμα στο αρχείο μου.
Του λέω επί λέξη...
Κύριε ... διαμαρτύρομαι γιατί εσείς που ξέρετε ότι η υπόθεση είναι απάτη την αφήνετε να εξελίσσετε.
Μου απαντάει.
- Έχεις δίκιο, κι εγώ συμφωνώ ότι πρόκειται για απάτη αλλά μην γράψεις ότι στο είπα εγώ αυτό.
- Λέω γιατί να μην το γράψω;
- Γιατί δεν είναι δική μας δουλειά για να ασχοληθούμε με το θέμα απάντησε.

Σήμερα 4 χρόνια μετά ο ίδιος ερευνητής συμβουλεύει τον κόσμο να μην διαβάζουν πολύ τα Blogs.

Φυσικά από τις πολλές φωνές στα Blogs το περιοδικό σταμάτησε να τους διαφημίζει και η υπόθεση έσβησε εκεί, τους τελειώσαμε με λίγα λόγια.

Ο MELISSOCOSMOS από τότε όμως μπήκε στην blacklist πολλών μελισσοκομικών κύκλων που έχασαν κομμάτι της διαφημιστικής πίτας από αυτά τα προϊόντα, και φυσικά δεν έχει βγει ακόμα από αυτή.

Αυτά που σας λέω δεν είναι αόριστα συμπεράσματα δικά μου, γιατί ποτέ δεν μιλάω δημόσια στο βρόντο που λένε, και πολύ περισσότερο όταν γράφω...

Θυμάμαι που μεγάλο μελισσοκομικό site είχε ήδη κλείσει συμφωνία διαφημίσεων την οποία ακύρωσε άρον άρον κι από τότε έγινε άσπονδος εχθρός μου.

Δεν σας κρύβω κιόλας ότι μου προτάθηκε κι έμενα να τα διαφημίσω, και το δέλεαρ ήταν μεγάλο μάλιστα.
Μετά την απάντηση που έδωσα όμως το επόμενο μήνυμα που έλαβα ήταν το εξής: - Σας παρακαλώ πολύ κύριε Ξεσφίγγη εγώ δεν σας προσέβαλα!!!

Προχτές λοιπόν η ιστορία ξεκίνησε από την αρχή.
Δεκάδες ήταν τα mail που εστάλησαν σε Blogs για να συνεργαστούν, και μελισσοκόμους για να αγοράσουν.
Επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι έρευνες έχουν δείξει ότι τα προϊόντα αυτά θεραπεύουν Ασκοσφαίρωση, Νοζεμίαση, Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή σήψη, Βαρρόα, ότι η βασίλισσα γεννάει περισσότερο, ότι οι μέλισσες αλλάζουν φτερά και γίνονται πιο φανταχτερές, ότι πετάνε πιο γρήγορα και πιο έντονα κτλ, 
Επειδή ξέρουν ότι εδώ μυρίζει μπαρούτι εμένα δεν μου έστειλαν Mail, αλλά με ενημέρωσε καλός συνάδελφος Bloger που του έστειλαν.
Και στο FB εμφανίστηκαν αλλά τους πήραμε με τις πέτρες.

Παραθέτω και μέρος των υποσχέσεων πιο κάτω...


Δείτε και φρίξτε και μην πιστέψετε λέξη.
Μοιάζει πολύ με το γνωστό γραμμα του Αγίου Νεκταρίου που έλεγε...
Όσοι το έστειλαν σε δέκα γνωστούς τους κέρδισαν το λαχείο, ενώ δυο που το αγνόησαν τους πάτησε το τρένο κτλ...

Το κόστος της αγωγής που προτείνουν από ότι βλέπω είναι περίπου στα 250 Ευρώ, και φυσικά όσο περισσότερες εφαρμογές κάνεις τόσο καλύτερα θα είναι λένε.
Μιλάνε πάντα για έρευνες που τα αποδεικνύουν όλα αυτά, χωρίς να έχουν παρουσιάσει ούτε μια ποτέ.

Ενώ αν ψάξετε στο ίντερνετ πληροφορίες από το εξωτερικό για τα οφέλη της Αλόης στη μέλισσα ή για τυχόν έρευνες για αυτό το θέμα δεν θα βρείτε τίποτα.
Σε ότι αφορά τις βιταμίνες που προτείνουν έχω να απαντήσω το εξής.

Αν οι μέλισσες, ευνοούνταν από τις βιταμίνες τους, και όχι από την φυσική γύρη και το μέλι που μαζεύουν στους αγρούς, τότε στους πελάτες μας θα πουλούσαμε βιταμίνες κι όχι γύρη και μέλι.

Αντιθέτως στα παιδιά και σε ανθρώπους με εξασθενισμένο οργανισμό τους προτείνουμε τα προϊόντα της μέλισσας ως πολύ ανώτερα από τα βοηθητικά σκευάσματα της κάθε εταιρείας.

Τέλος για να πείσουν τους μελισσοκόμους λένε ότι αυτά για τα προϊόντα μας τα επιβεβαιώνει πχ και ο κύριος Αρχιλαλάκης μελισσοκόμος που τυγχάνει να είναι και συνεργάτης μας και έχω τα στοιχεία του αν δεν με πιστεύετε.

Παίρνει τηλ το κάθε θύμα τον Αρχιλαλάκη για να πειστεί, και εκείνος του λέει ότι πήρε 10 τόνους έλατο...(10 τόνους φέτος έλατο δεν πήραν ούτε στο σύνολο τους όλοι οι μελισσοκόμοι της χώρας).

Συνάδελφοι έτσι έχουν τα πράγματα όπως σας τα είπα.
Κοιτάξτε μη την πατήσετε και πετάξετε άδικα τα χρήματα σας και να θυμάστε...

Ο σοφός μας ο λαός λέει σε μια παροιμία του ότι ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ γιατί τότε τα πρόβατα είναι τυφλωμένα και τα τρώει ευκολότερα.

Εσείς οι νέοι που θέλετε άμεσα κέρδος λόγω κρίσης και συγκυρίας, δεν θα το βρείτε σε αυτά τα προϊόντα να είστε σίγουροι γι αυτό, αλλά στην σωστή διαχείριση των μελισσιών σας.
Δώστε τους τώρα τροφή, και την άνοιξη κεριά και μην ακούτε κανέναν επιτήδειο που προσπαθεί να τα κονομήσει εις βάρος σας πουλώντας νεράκι του Θεού ως ελιξίριο νεότητας ως άλλος Καματερός!!!MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 
          

3 σχόλια:

a είπε...

Αγαπητοι μου χρονια πολλα κατ αρχην!οντως ειχε γινει ντορος στο διαδικτυο για την χρηση αλοης στα μελισσια οπως ακριβως τα περιγραφει ο Βασιλης και τοτε δεν πειστηκα.ομως το 2013 πραγματοποιηθηκε ενα σεμιναριο στην κερυρα απο τον ελγο δημητρα σε συνεργασια με την περιφερεια οπου σ αυτο ενα απο τα μαθηματα ηταν η τροφοδοσια,εκει εγινε εκτενη παρουσιαση της χρησης αλοης και των προιοντων της με τροπο που εκανε μπαμ,ολως τυχαιως την ημερα εκεινη βρεθηκαν στο σεμιναριο και καπιοι του δικτυακου μερκετινγκ που μας προτειναν καποια προιοντα καθως και φυτα αλοης.προσωπικα μου μυριζε μπαρουτι.ωστοσο επειδη ενας νεαρος συναδελφος μου ειπε οτι κανει χρηση αλοης στα μελισσια του με θεαματικα αποτελεσματα τοσο στην αναπτυξη οσο και στην υπερπαραγωγη μελιου ειπα να δοκιμασω.Δεν μπηκα στο τρυπακι να αγορασω τα πανακριβα προιοντα αλλα αγορασα φυλα αλοης και με το τζελ εφτιαξα χυμο και οπως μας προτειναν στο σεμιναριο προσθεσα γυρη,μελι και σιροπι.Με ενα και μισο λιτρο αυτου του μιγματος ταιζουμε περιπου 30 μελισσια.τα αποτελεσματα σε γεννα βασιλισσας θεαματικα.....αλλα θεαματικα αποτελεσματα την εποχη εκεινη ειχαν ολοι οι μελισσοκομοι και χωρις την χρηση αλοης.Ξαναχρησιμοποιησα την μεθοδο την ανοιξη του 2014,παρατηρουσα οτι μολις καταναλωναν την ποσοτητα περιπου 50μλ ανα κυψελη αρχιζε μια εντονη διεργεση και κινητικοτητα των μελισσων για λιγη ωρα,πραγμα το οποιο θα συνεβαινε κι αν το μιγμα αποτελουνταν μονο απο σιροπι η απο μελι.Δεν παρατηρησα καμια ιδιαιτερη αυξηση της γεννας και η παραγωγη μελιου μηδαμινη οπως παντα αλλωστε,καμια ιδιαιτερη ανθεκτικοτητα των μελισσων και καμια οφθαλμοφανη διαφορα γενικοτερα.ωστοσο ο συναδελφος που προαναφερα μου μιλησε παλι για υπερπαραγωγη σε μια χρονια μαλιστα που ολοι πατωσαμε,δεν ξερω αν αυτο ωφειλεται στην χρηση αλοης η στην ιδιατεροτητα της περιοχης του η στους δικους του καλυτερους χειρισμους.τελικα αν θελει καποιος να δοκιμασει χωρις να πλουτιζει τις εταιριες μπορει να αγορασει ενα φυτο αλοης οπως εκανα κι εγω (ηλικιας 4 ετων γιατι τοτε ειναι καταλληλο για χρηση,με 30 ευρω) και να φτιαχνει χυμους απο τα φυλλα,στην χειροτερη περιπτωση θα εχει ενα διακοσμητικο φυτο στον κηπο του.θα το δοκιμασω και φετος με κρυα καρδια ομολογω και αν δεν,θα παραμεινει στον κηπο για ντεκορ.καλη χρονια! Αρμενης Αλεξανδρος.

MELISSOCOSMOS είπε...

ΑΛεξανδρε καποιες περιοχες δουλεψαν καλυτερα απο καποιες αλλες.
Εγω οταν ακουω για υπερπαραγωγες φροντιζω να μην τις λαμβανω σοβαρα υποψιν

Nikolaos Nikolaos είπε...

Καλησπέρα, ας είμαστε λίγο σοβαροί με την χρήση της Aloe Vera. Δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από το ζαχαρόνερο (η μόνη διαφορά είναι η τιμή). Δυστυχώς οι Έλληνες πείθονται, από οτιδήποτε τους δίνει τεράστιο και ακούραστο κέρδος. Όποιος θέλει να βελτιώσει την παραγωγή του, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να διαβάσει τις νεότερες εξελίξεις από διάφορα περιοδικά, να ρωτήσει καθηγητές Πανεπιστημίου και να προσπαθήσει να εφαρμόσει όλα αυτά με επιστημονικό τρόπο. Φιλικά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...