Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Προσοχή στο αλλεργικό σοκ


Στην ομάδα του M E L I S S O C O S M O U έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για το ενδεχόμενο μετά από ένα τσίμπημα να πάθει κάποιος αλλεργικό σοκ.

Δεν είναι λίγοι οι μελισσοκόμοι που πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή την αγάπη τους για την μελισσοκομία.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει αλλεργικοί.

Παλιοί και νέοι, έχοντας αποκτήσει ανοσία η όχι μπορεί να πάθουμε αλλεργικό σοκ.

Λέγεται πως το 5% των μελισσοκόμων παθαίνουν κάποια στιγμή στην ζωή τους αλλεργικό σοκ από τσίμπημα μέλισσας.


Σε περίπτωση που το πάθουμε και είμαστε μόνοι μας στο μελισσοκομείο δυστυχώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσουμε την ζωή μας.

Γι αυτό καλό είναι όλοι οι μελισσοκόμοι να έχουν μαζί τους αντισταμινικά φάρμακα για τις πρώτες βοήθειες.

Εγώ πηγαίνω κάθε χρόνο στο κέντρο υγείας, μιλάω με έναν παθολόγο λέγοντας του ότι είμαι μελισσοκόμος και πάντα προσφέρονται να μου γράψουν φάρμακα.

Το καλύτερο και αμεσότερο είναι η αυτόματη ένεση Anapen ενηλίκων.


Είναι μια πλαστική ένεση σαν στυλό που την ακουμπάς στο πόδι πάνω από το παντελόνι σε περίπτωση που νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά, και πατώντας ένα κουμπάκι σου ρίχνει την κατάλληλη δόση ώστε να ξεπεράσεις τον κίνδυνο η να μπορέσεις να πας μέχρι το νοσοκομείο.

Είναι ένεση αδρεναλίνης για επείγουσες καταστάσεις.

Επίσης υπάρχουν και αντισταμινικά χάπια που παίρνοντας 2-3 μπορεί να σε βοηθήσουν σε ήπιας μορφής σοκ.

Εμένα σε χάπια συνήθως μου γράφουν τα Aerius 5mg είναι δισκία δεσλοραταδίνης που λιώνουν στο στόμα.


Η τιμή τους είναι λίγο τσουχτερή έχει περίπου 52 ευρώ η ένεση και 20 ευρώ τα χάπια, ενώ αν τα γράψει κανείς στο βιβλιάριο έχουν 18 ευρώ και τα δυο μαζί.

Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να τα έχουμε μαζί μας για το καλό το δικό μας η και για το καλό όσων έχουμε μαζί μας για βοήθεια.

Σε περίπτωση πάντως που το πάθουμε θα πρέπει να επικοινωνήσουμε αμέσως παίρνοντας τηλέφωνο κάποιον δικό μας και να του πούμε που ακριβώς βρισκόμαστε ώστε να έρθουν να μας βρουν για να μας μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο.

Αν είμαστε σε άσχημη κατάσταση καλό είναι να βρέχουμε τακτικά το πρόσωπο μας με νερό και να προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις αισθήσεις μας.


M E L I S S O C O S M O S ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών
          

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aerius
Νοσοκομειακή τιμή 3,57 € Χονδρική τιμή 4,10 € Λιανική τιμή 5,68

Ανώνυμος είπε...

Ίσος το ποιο σημαντικό και επίκαιρο άρθρο αφού φροντίζει για την σωματική μας ακεραιότητα. Έχω να προσθέσω ότι καλό είναι για πολλούς λόγους όταν επισκεπτόμαστε το μελισσοκομείο μας, ειδικά όταν είναι σε απομονωμένες περιοχές, να έχουμε έστω και για παρέα έναν ενήλικα . Επίσης όταν πάμε στο μελισσοκομείο πρέπει να ενημερώνουμε κάποιον συγγενή ή φίλο για την «εκδρομή» μας δηλαδή πότε θα ξεκινήσουμε, την διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, την εργασία που θα κάνουμε, την ώρα της επιστροφής και κυρίως το ακριβές μέρος που θα είμαστε.
Μίμης

Σωτήρης είπε...

Αν δεν κάνω λάθος η Anapen δεν γράφεται πλέον από τα ταμεία. Ας όψονται οι υπουργοί υγείας της απελθούσας κυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Η αναπεν πλέον πωλείται σε συσκευασία των 2 ενέσεων και κοστίζει 80-85 ευρώ. ΔΕΝ συνταγογραφείται και έχει ημερομηνία λήξης σε 1 χρόνο από την παραγωγή της. Η συσκευασία της μίας ενέσεως υπάρχει μόνο σε στοκ αλλά συνταγογραφείται ακόμα. Προσοχή στις ημερομηνίες λήξης.
Χρήστος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι θέμα της εταιρίας. Δουλεύω στο φάρμακο και ξέρω. Κανει εισαγωγή μάλλον μονο την διπλή συσκευασία. Το ταμείο ΣΩΣΤΑ καλύπτει μονο την μονη συσκευασία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...