Translate this page

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ


Συνάδελφοι οι καιροί είναι περίεργοι και το επάγγελμα μας όπως και πολλά ακόμα άλλωστε ταλανίζεται από πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Μέσα σε αυτή την δίνη των προβλημάτων τα συνδικαλιστικά όργανα του κάθε κλάδου φαντάζουν ως φάροι οπού φωτίζουν τις ξέρες, ή ως μαχητές που προασπίζονται τα δίκαια και τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπούν.

Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να φαντάζουν...

Αν είναι έτσι όμως, ή αν έχουν παρεισφρήσει στα συνδικαλιστικά όργανα πάσης φύσεως στοιχεία που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργούν όπως πρέπει, αυτό θα το κρίνετε εσείς.

Σήμερα θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τι ορίζει ρητά ο νόμος για όσους ασχολούνται με Αγροτικούς και Μελισσοκομικούς Συνδικαλιστικους Συλλόγους, καθώς μετά από τόσες επιστολές, διαμαρτυρίες θορύβους και εκλογές προέκυψε η ανάγκη αυτή.

Ακούστε λοιπόν, ή μάλλον διαβάστε με ΠΡΟΣΟΧΗ.


ΝΟΜΟΣ 1361/1983

Περί ιδρύσεως συμμετοχής και λειτουργίας Αγροτικών - Μελισσοκομικών Συνδικαλιστικων  Συλλόγων.

Ο νόμος λέει με σαφήνεια ότι:

Άρθρο 4 
Προϋποθέσεις – Κωλύματα εγγραφής 
1/ Μέλη του Συλλόγου μπορούν να γίνουν:
α. Άνδρες ή γυναίκες που είναι ενήλικοι και ασκούν κατά κύριο λόγο το επάγγελμα αγρότες όπως αυτό ορίζεται από την εκάστοτε Νομοθεσία. 
β. Συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων 
2/ Για να εγγραφεί ένα μέλος στο Σύλλογο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κατοικεί μόνιμα ή να έχει την εκμετάλλευση του στην Περιφέρεια του Συλλόγου, να διαθέτει βιβλιάριο του ΟΓΑ, και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. 

Θα σας το εξηγήσω κιόλας για να το καταλάβετε.
Ο νόμος λέει...
Για να γίνει κάποιος μέλος σε έναν Μελισσοκομικό Συνδικαλιστικό Σύλλογο πρέπει να είναι κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμος, να έχει βιβλιάριο ΟΓΑ, να είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ δηλαδή ή να είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ.


Το αυτό ισχύει και για το δικαίωμα του εκλέγεται.
Δηλαδή για να μπορεί κάποιος να βάλει υποψηφιότητα για έναν Μελισσοκομικό Συνδικαλιστικό Σύλλογο ή και για την ΟΜΣΕ, πρέπει να είναι κατά κύριο επάγγελμα Μελλισσοκόμος, δηλαδή να έχει τουλάχιστον 150 μελίσσια στο μελισσοκομικό του βιβλιάριο, να έχει βιβλιάριο του ΟΓΑ να είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, ή να είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ. 

Αν κάποιος πχ έχει 500 μελίσσια, αλλά παίρνει σύνταξη από το ΤΕΒΕ ή το ΙΚΑ πχ τότε ΔΕΝ μπορεί ούτε σε Μελισσοκομικό Συνδικαλιστικό Σύλλογο να γίνει μέλος ούτε και να συνδικαλιστεί πολύ δε περισσότερο να εκλεγεί σε ΔΣ. 
Ή αν κάποιος έχει μελίσσια και είναι δημόσιος υπάλληλος πάλι δεν μπορεί να ανήκει σε Συνδικαλιστικο σύλλογο ή στην ΟΜΣΕ, και ο νόμος σε περίπτωση που υπάρχει παρατυπία είναι πολύ αυστηρός και σύμφωνα με το άρθρο 23 ο παραβάτης τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο. 

Εν κατακλείδι λοιπόν. 
Αν στους Μελισσοκομικούς Συνδικαλιστικούς Συλλόγους υπάρχουν μέλη ή στο ΔΣ που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμοι ή δεν έχουν βιβλιάριο ΟΓΑ είναι παραβάτες.
Ή αν έχουν πάρει μέρος σε εκλογές τέτοια μέλη τότε οι εκλογές είναι ΑΚΥΡΕΣ.

Και αν υπάρχουν στο ΔΣ των συνδικαλιστικων Συλλόγων τέτοια μέλη και κινηθεί κάποιος νομικά εναντίον τους, τότε κρίνονται έκπτωτοι και τιμωρούνται από τον νόμο. 


Επειδή το θέμα όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ σοβαρό, και δεν ξέρω κιόλας αν μέχρι τώρα ο κόσμος γνώριζε τον νόμο, καλό θα ήταν όσοι πιστεύουν ότι δεν πληρούν τα κριτήρια για την θέση που κατέχουν να τον μελετήσουν και να αρχίσουν να παραιτούνται ώστε να διευκολύνουν την κατάσταση. 

Όπως πληροφορούμαι πάντως ήδη κάποιοι προσανατολίζονται να ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου από τις εισαγγελικές αρχές και τα πρωτοδικεία.

Πρόκειται λοιπόν κυριολεκτικά για βόμβα που αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην μελισσοκομία και στον συνδικαλισμό της όπως και ο τίτλος σας προϊδέασε...

Έπεται και συνέχεια...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...