Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Ο κύβος ερρίφθη: Νέα Ομοσπονδία Μελισσοκόμων


Συνάδελφοι όπως ήδη σας είχε προϊδεάσει ο MELISSOCOSMOS και σας είχε ενημερώσει στην Ελληνική Μελισσοκομία είχε δημιουργηθεί από καιρό μια τάση ρήξης και ταυτόχρονα ανασυγκρότησης. 
Έγινε προσπάθεια στις εκλογές της ΟΜΣΕ πρόσφατα οπού ήταν οι πιο επεισοδιακές από όλες τις άλλες φορές να υπάρξει αλλαγή και ανασυγκρότηση της Μελισσοκομίας μέσω της ανάγκης αλλαγής πλεύσης που θα συμμετείχε και αυτή, αλλά δυστυχώς κάποιοι αποδείχτηκαν μικρότεροι των περιστάσεων και δεν συνέβαλαν στην προσπάθεια. 

Έτσι πριν λίγες μέρες σας είχα πει ότι πάμε για διάσπαση.

Σήμερα μετά από συνεχή ενημέρωση γνωρίζοντας πια τις διεργασίες που γίνονται, βλέπω ότι δεν πάμε απλώς σε διάσπαση αλλά πάμε σε μια επαναστατική ανασυγκρότηση προσπερνώντας τα βαρίδια του παρελθόντος οπού απλά θα ξεχαστούν και από τους ίδιους, ότι δηλαδή κάποτε υπήρξαν και είχαν λόγο στα της μελισσοκομίας. 


Οδηγούμαστε σε μια ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με επικεφαλής ένα πολύ γνωστό άνθρωπο της μελισσοκομίας που είναι αποδεκτός από το σύνολο των μελισσοκόμων της χώρας. 

Έχω την τιμή να γνωρίζω μέχρι και το όνομα του νέου μας συνδικαλιστικού οργάνου, αλλά για αυτονόητους λόγους δεν είναι πρέπον να αποκαλυφθεί από εμένα αλλά από τον Νέο Πρόεδρο στην ώρα του. 

Θα πω όμως δυο τρία πράγματα ώστε να τα έχετε κι εσείς οι αναγνώστες του blog υπόψιν σας.Η ιδέα που κερδίζει έδαφος είναι η δημιουργία τριών περιφερειακών μελισσοκομικών οργάνων, δηλαδή πχ  η Μελισσοκομική οργάνωση Βόρειας Ελλάδας, η Μελισσοκομική οργάνωση Νότιας Ελλάδας, και η Μελισσοκομική Οργάνωση Νήσων και Κρήτης.

Αυτές οι τρεις οργανώσεις θα αποτελούν το σώμα της νέας Ομοσπονδίας όπου θα υπάγονται.
Οι περιφερειακές οργανώσεις με τα μέλη τους θα βλέπουν, και θα λαμβάνουν πρωτοβουλίες για τα προβλήματα της περιοχής τους οπού θα τα προωθούν και στην Ομοσπονδία για περαιτέρω δράση.

Ο λόγος που γίνεται έτσι είναι πολύ σημαντικός.
Δηλαδή επειδή τα προβλήματα σε κάθε περιοχή της χώρας διαφέρουν κατά πολύ, είναι επιτακτική η ανάγκη εκπροσώπησης της κάθε περιοχής ξεχωριστά, οπού θα παλεύει εκτός των άλλων και για τα προβλήματα της μελισσοκομίας στην περιοχή της ευθύνης της.

Επίσης το σκεπτικό είναι ότι και μια μόνο από τις τρεις οργανώσεις αν παράγει έργο θα αποτελεί επιτυχία για ολόκληρο τον κλάδο.

Φυσικά τα τρία όργανα θα υπάγονται θα συνεννοούνται και θα στηρίζονται από μια Ομοσπονδία οπού θα εδρεύει ή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, ώστε να είναι αρκετά εύκολη η πρόσβαση στην περιοχή για να προσέρχονται τα μέλη των οργανώσεων, αφού θα υπάρχει λιμάνι, αεροδρόμιο και απευθείας συγκοινωνία.

Η Νέα Ομοσπονδία θα έχει φυσικά νέο καταστατικό ξεκάθαρο και υγείες, θα είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και θα είναι αυτή ο αποδέκτης των κρατικών χρημάτων περί μελισσοκομίας  ως νόμιμος Ομοσπονδία χωρίς κολλήματα κτλ.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει προπαρασκευαστική συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό πολύ σύντομα.

Χάρτης με τις τρεις μελισσοκομικές περιφέρειες της χώρας.
Αλλαγές μπορούν να γίνουν απλά αυτός είναι ένας ενδεικτικός χάρτης.

Η Νέα Ομοσπονδία θα κάνει την εμφάνιση της μέχρι τον Αύγουστο επίσημα απ όσο γνωρίζω, και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής της και της νομιμοποίησης της σε κανέναν.

Με λίγα λόγια, για να το κάνω λιανά σε όλους, όποιο πρόβλημα δεν λύνεται με το καλό, κόβεται με το σπαθί και λύνεται...

Να είστε λοιπόν έτοιμοι και προϊδεασμένοι για τις εξελίξεις οι οποίες είναι μη αναστρέψιμες πλέον εδώ που φτάσαμε.

Όσο για την απελθούσα Ομοσπονδία, με βάση την εικόνα που έχω είναι ότι και εκεί θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά μάλλον...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε των μαγικό κόσμο των μελισσών 

          

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη Κωσταντινος απο Λαρισα λιγο μου ξεφυγε η αρχη η μεση και το τελος κατα τα αλλα τα καταλαβα ολα γινε ποιο επεξηγηματικος μηπως τρεχει κατι και δεν το εχουμε καταλαβει Ευχαριστω.

MELISSOCOSMOS είπε...

Κώστα σχεδιάζεται να γίνουν 3 ή 4 περιφερειακες μελισσοκομικές οργανώσεις που να εχουν κοινά προβληματα και αναγκες η καθε περιοχη.

Αυτες οι περιφερειακες Οργανώσεις θα ανήκουν σε ενα νεο συνδικαλιστικο Πανελλαδικο όργανο.

Ολοι μαζι θα παλευουν σε Πανελλαδικο επιπεδο ενω οι περιφερειακες οργανωσεις θα παλευουν και σε τοπικο επιπεδο γιατι υπαρχουν προβληματα που δεν ειναι ιδια σε ολες τις περιοχες οποτε ειναι αναγκη και για περιφερειακες μελισσοκομικες οργανωσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΧΜ!!! ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ!!! ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ καταλαβα φιλε Κωσταντινος απο Λαρισσα ευχομαι να ειστε ολοι καλα

Ανώνυμος είπε...

οι σύλλογοι ρωτήθηκαν......συμφωνήσαν....ποιοι από τούς συλλόγους ,,,δεν πρέπει να γίνουν συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις οι μελισσοκόμοι για το πιο συνδικαλιστικο όργανο θέλουν να τούς εκπροσωπεί,,ποιος παίρνει απόφαση για μένα????

Νώντας Τσαντζάλης

MELISSOCOSMOS είπε...

Οι συλλογοι δεν θα συμμετεχουν σε αυτα τα οργανα.
Οι συλλογοι ανοικουν στην ομσε και θα παραμεινουν εκει.

Εδω μιλαμε για νεο συνδικαλιστικο φορεα που θα δημιουργηθεί απο μηδενικη βαση.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?

IxNiLaTiS είπε...

Κάτι δε μου αρέσει εδώ.
Η ΟΜΣΕ θα συνεχίσει να υπάρχει για θα δέχεται όποιον δεν μπορεί με αυτούς τους νόμους να ενταχθεί στον συνδικαλισμό. Έτσι θα υπάρχουν δύο "χώροι / αρχές" : Οι επαγγελματίες και οι υπόλοιποι.

Αυτό φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε φαγωμάρα.

Και πάλι εκφράζω τη γνώμη ότι ο νόμος θα πρέπει να γίνει πιο ελαστικός, δηλαδή να "χωράνε" περισσότεροι μελισσοκόμοι στον συνδικαλισμό, και όλοι οι υπόλοιποι να εντάσσονται επίσης στους ίδιους συλλόγους με συνδικαλιστική υπόσταση, αλλά υπό το ειδικό καθεστώς που αναφέρω εδώ:
http://ixnilatis33.blogspot.gr/2015/02/136183_69.html

Η ΟΜΣΕ φτάνει και επαρκεί, αρκεί να τροποποιηθεί ο νόμος 1361/83 και μετά να εφαρμόζεται κανονικά!

MELISSOCOSMOS είπε...

1.03 Οχι δεν θα παρω καρεκλα, δεν θελω τιποτα για τον εαυτο μου.

MELISSOCOSMOS είπε...

Παναγιωτη ο νομος περι ΑΣΟ δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει.
Και δεν θα αλλάξει γιατι οι Αγροτες συνδικαλιστες δεν θα το δεχτουν ποτε.
Αλλοιμονο αν τον Αγροτικο συνδικαλισμο των δωσουμε στα χερια πχ δημοσιων υπαλληλων, τοτε καταστραφηκαμε.

Με λιγα λογια η ΟΜΣΕ θα γινει ενας συλλογος φιλον της μελισσας εκει την κοβω να πηγαινει, και ο μελισσοκομικος συνδικαλισμος θα παει στους επαγγελματιες που γνωριζουν αριστα τα προβληματα.

Ανώνυμος είπε...

Οι αποκλείστικά επαγγελματίες μελισσοκόμοι είναι πολύ λίγοι πανελλαδικά. Η μεγαλύτερη παραγωγή μελιού στην ελλάδα εξαρτάται απο τους υπόλλοιπους μελισσοκόμους που είναι κατα δευτερο επαγγελμα μελισσοκόμοι. Τελος εμενα όλα αυτα μου φαίνονται κουραφεξαλα, μαλλον για να βρούν καρέκλες και επιδόματα κάποιοι......

MELISSOCOSMOS είπε...

2.58 αλλα ανεκδοτα εχεις να μας πεις εσυ;
Σε λιγο θα μας πεις οτι το μελι στην Ελλαδα το παράγουν οι ερασιτεχνες...

Εχω κι εγω ενα εξίσου καλο ακου: Το περισοτερο μελι που κυκλοφορει στην Ελλάδα παραγεται στην Κίνα, μηπως να κανουμε κινεζους συνδικαλιστες;

Ανώνυμος είπε...

Bill afto to telefteo me ton diaxorismo se tris ,notia voria kai nisia ine kalo logo oti iparxi diaforetiko klima, kai san proti to vlepo aplo ,an oti xriazete o kathenas apefthinete se afta.ala me tous silogoys na anikoune alou an katalava kala, meta kataligoume se salata

Ανώνυμος είπε...

οσο πας και χαλας την σελιδα σου.αρχισες καλα αλλα πηρες λαθος δρομο.διαφημησεις καιψευτοσυνδικαλισμους.σε λιγο θα σε διαβαζει μονο ο εαυτος σου και οι φιλοι μπεμπιδες.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλακι μου πολυ καλα λες πολλυ φορτωμα απο Κινα αυτο ομως καλοι φιλοι μου θα γυρισει μπουμερανγκ στο κεφαλι μας οταν δεν μας νοιαζει απο που ερχεται το μελι που φτηνα αγοραζουμε για νατο πουλησουμε ελληνικο Συνεπαγεται αρωστιες αρωστιες αρωστιες καλοι μου φιλοι να ειστε ολοι καλα Κωσταντινος απο Λαρισα

Ανώνυμος είπε...

Και κατι αλλο αγαπητοι συναδερφοι ευχομαι αυτο το σιχαμερο σκαθαρι να μην το δουμε πουθενα και αν διαβασατε καλα ερχονται ποικιλοτροπως στην ευρωπη δεν πρεπει να αγοραζουμε ξενα προοιοντα με τιποτα ακομα και και σε προσμιξεις βλεπε τροφες θεοςφυλαξη πρεπει λοιπον να ακουμε με πολλα αυτια και οχι τσακωμους αγαπητοι φιλοι SOS ναστε ολοι καλα αγαπητοι μου φιλοι Κωσταντινος απο Λαρισα

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη η ΟΜΣΕ θα συνεχίσει να είναι το ανωτατο όργανο των μελισσοκόμων. Και αυτο πρεπει να γίνει. Το θεμα είναι να άλλαζε κατι με εκλογές. Ο θεσμός σαν όργανο μια χαρά λειτουργεί. Ούτε παράνομη είναι όπως εγραφες, δεν εβαλες όλοκληρο το νόμο και όλα τα αρθρα. Μη γραφεις ασάφειες. Η διάσπαση δεν είναι καλη για τους μελισσοκόμους. Ούτε είναι ασχημο να συμμετεχουν οι σύλλογοι στις συνελευσεις της ΟΜΣΕ. Το θεμα είναι οι αλλαγες να προερχονται μεσα απο εκλογες και οχι απο διασπάσεις κλπ. Δεν παιζει κανενα ρόλο αν η εδρα είναι στη Λαρισα αλλα άλλα πράματα και κυρίως οι ιδιοι οι μελισσοκόμοι.....Μη τρελαίνεσαι!

Ανώνυμος είπε...

o vasilakis pou de theli tipota gia ton eafto tou mono dorakia apo diafimisis pou ipotithete tis ekane tsaba
katafere telika na dieresi sta dio to melisskomiko kosmo dieri ke vasileve pou lene ke tora epitelos pou teliose me ti omse tha girisi stis diafimisis
opos ton kirotikti ke apo melissokomia tipota apolitos efxaristoume vasili

MELISSOCOSMOS είπε...

10.02 Αν ο νομος ή τα αρθρα λενε κατι αλλο απο αυτο που λεω τοτε δημοσιευσετα εδω με σχολιο να τα δω κι εγω.

Λες να προερθουν οι αλλαγες μεσα απο εκλογες.
Οκ πως θα γινει αυτο οταν 8 στους 10 συλλογους υπολειτουργουν;
Λες οτι σαν οργανο μια χαρα λειτουργει.

Πες μου σε παρακαλω κατι.
Ειδες πως οι κτηνοτροφοι πχ διαμαρτυρωνται για την χαμηλη τιμη και τα καρτελ στο γαλα καθε τοσο στις τηλεορασεις.

Η ΟΜΣΕ γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε ποτε για την τιμη και τα καρτελ στο μελι;

Λοιπον δεν τελειωσα ακομα, μαζι της 11.33 λογω των παραπανω εχω πολλη δουλεια να κανω μεχρι να γκρεμοτσακιστει τελειως.

MELISSOCOSMOS είπε...

8.09 δε νομιζω να στενοχωρηθεις και πολυ αν χαλασω την σελιδα μου εγω ε;

Οποτε μη νοιαζεσαι για μενα, γιατι πολυ απλα, ο κοσμος εχει ματια, αυτιά. και μυαλο.
Βλεπει και μας κρινει ολους.

Εγω ειμαι πιστος απο την αρχη μεχρι τωρα δεν αλλαξα ουτε γραμμη ουτε αποψεις, οποτε ο κοσμος με ξερει καλα.

Αν παλι θελήσει να φυγει τι να κανω, εγω με το ζορι δεν μπαστακωνομαι στο σβερκο κανενος.

MELISSOCOSMOS είπε...

7.28 οσοι συλλογοι θελησουν να συμμετασχουν στη νεα προσπαθεια ασφαλως δεν θα αποκλειστουν.

Απο εκει και περα ομως, υπαρχουν αδρανοποιημενοι ενα σωρο ανυπαρκτοι συλλογοι με αιωνιους προεδρους βαλσαμωμένους στην καρεκλα τους.

Αυτους ουτε τους θελουμε ουτε τους χρειαζομαστε, οπως ειπα τα βαριδια του παρελθοντος καλυτερα να μεινουν πισω

Ανώνυμος είπε...

Bασίλη θα βγαλει και περιοδικό η νέα "ομσε"????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...