Translate this page

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου για την επιτυχημένη ημερίδα στην Ανάβυσσο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ <ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ> 

Την Τρίτη 17-3-2015 και απο ώρα, 17.00 - 21.30,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα στα πλαίσια της έναρξης του νέου μελισσοκομικού σεμιναρίου που πραγματοποιεί ο σύλλογός μας,στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας του πρώην Δήμου Αναβύσσου,παρουσία 150 και πλέον ατόμων. Στην παραπάνω εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιπεριφεριάρχης Αν.Αττικής κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ Πέτρος,ο οποίος αναφέρθηκε για την μελισσοκομία στην Ελλάδα και τις καινούργιες προοπτικές που ανοίγουν, με τα νέα Ευρωπαικά Προγράμματα,αλλά και άλλες Νομοθετικές ρυθμήσεις που προωθούνται με ψήφηση Νομοσχεδίων στην Βουλή,υπέρ των μελισσοκόμων και ειδικά των νέων αγροτών.

Επίσης ΑΜΕΣΗ και ΘΕΤΙΚΗ ήταν η ανταπόκρισή του,σε ερώτηση,σε αίτημα του προέδρου,του συλλόγου,κ.ΑΚΡΙΒΟΥ Προκόπη,για δενδροφυτεύσεις μελισσοκομικών δένδρων και φυτών,σε όλο το Νομό Αττικής,καθότι ο σύλλογος είναι και Περιβαλλοντικός και εκεί δραστηριοποιείτε. Επίσης το παρών έδωσαν, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού και Δημ.σύμβουλος Αναβύσσου κ.ΓΚΕΡΑΛΗΣ Σάββας,ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό,ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού συλλόγου Αττικής <Αγ.Γεώργιος> κ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης,μαζί με τον γραμματέα του συλλόγου κ.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ Κων/νο. 
Χαιρετισμό προς τα μέλη και τους προσκακλημένους στην ημερίδα στη συνέχεια, έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ.ΑΚΡΙΒΟΣ Προκόπης ,ο οποίος είπε λίγα λόγια για τον σύλλογο,απο την αρχή της λειτουργίας του και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα,αλλά και που θα γίνουν,αλλά και για τους σκοπούς και μέσα επίτευξης.


Επίσης ευχαρίστησε τα μελη του συλλόγου, για την παρουσία τους και υποσχέθηκε και άλλες τέτοιες συναντήσεις και οχι μόνο. Έναρξη της ημερίδας ,έκανε στη συνέχεια η Δ/ντρια της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής, τμ.Φυτικής-Ζωικής παραγωγής της Περιφέρειας Αν.Αττικής, κ.ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Χρυσάνθη η οποία αναφέρθηκε στους σκοπούς της υπηρεσίας .Επίσης αναφέρθηκε για την μελισσοκομία γενικά,τους νέους αγρότες και είναι χαρούμενη που στην αίθουσα δίνουν το παρών παρακολουθώντας την ημερίδα αλλά και τα σεμινάρια του συλλόγου,νέοι άνθρωποι.
Τέλος ενημέρωσε όλους οτι η υπηρεσία είναι κοντά στο μελισσοκόμο,δίπλα στους νέους και πρέπει όλοι να κάνουμε προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος,την προστασία της μελισσοκομίας,γιατι στο περιβάλλον ζούμε και είναι υποχρέωση όλων μας.

Απο την παραπάνω υπηρεσία παρευρέθηκαν και οι 1) κ.ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Σοφία (προισταμένη του τμήματος) ,2) ΜΠΕΚΑΣ Ανδρέας(Τεχνολόγος-Γεωπόνος), 3) ΓΕΩΡΓΙΑΤΣΑΝΑΚΟΥ Γεωργία (Γεωπόνος) 4) ΤΣΑΛΟΥ Ειρήνη (Κτηνίατρος),η οποία ενημέρωσε αναλυτικότατα για το σκαθάρι και ανέπτυξε οτι είπαν στην πρόσφατη εσπερίδα της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,όπου ήταν παρών η ίδια 5) ΔΙΠΛΑΡΗΣ Αλέξανδρος (Κτηνίατρος στο τμήμα τοξικολογίας ),όπου έγινε στους παρευρισκόμενους πλήρη ενημέρωση για θέματα ( Σκαθάρι της κυψέλης Aethina fumida - Ασθένειες - Κατάρευση μελισσοσμηνών - Μελισσοκομία στην Ελλάδα - Μητρώο Φαρμακευτικής αγωγής εκτροφής βάση Ευρωπαικής οδηγίας - Έκδοση μελισσοκομικού βιβλιαρίου - Έκδοση μελισσοκομικών αυτοκινήτων όλων των τύπων - Μελισσοκομικές αποθήκες - Δράσεις 3.1 και 3.2 αντικατάσταση κυψελών βάση προγράμματος Ευρωπαικής Ένωσης - Νέοι αγρότες - Μελισσοκομική Νομοθεσία - Νομαδική μελισσοκομία ). 

Στο τέλος της ενημέρωσης,υποβλήθηκαν ερωτήσεις απο το ακροατήριο και δόθηκαν οι κατάληλες απαντήσεις σε όλους, απο τους αρμόδιους. Στο τέλος της ημερίδας όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν ευχαριστημένοι, με την ενημέρωση που τους έκαναν οι αρμόδιοι και ειδικά για τον νέο εχθρό της κυψέλης που είναι το σκαθάρι και οτι πρέπει να είμαστε καθηστυχαστικοί, αλλά πάντα σε εγρήγορση. 
Τέλος ο σύλλογος μας, ευχαριστεί όλους τους επίσημα προσκεκλημένους της Δ/νσης Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας 
Αν.Αττικής και όλα τα μέλη του για την ανταπόκριση που δείχνουν στα καλέσματα του, Υπόσχετε δε οτι στο μέλλον έπονται και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. για το καλό της μελισσοκομίας και του περιβάλλοντος. 
ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Ο Χ Ι ΣΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ - ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΝΘΗΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ). 

Προς ενημέρωση των συμμετεχόντων,τα μαθήματα του σεμιναρίου θα αρχίσουν το Σάββατο 21 Μαρτίου 17.00 έως 20.30,στην αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου,έως μέσα Απριλίου. 

Τηλ.επικ.6999936775 στον Πρόεδρο του συλλόγου ΑΚΡΙΒΟ Προκόπη. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...