Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Αρχειο Επιθεωρησεων

Του Λευτέρη Παπαδάκη
Για τον MELISSOCOSMO

Η άνοιξη επιτελούς έφτασε και οι περισσότεροι από εμάς ήδη έχουμε εντατικά ξεκινήσει τις επιθεωρήσεις στα μελίσσια μας, ειδικά εδώ στη Κρήτη. 
Διαβάζω τακτικά το blog σου και βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από νέους μελισσοκόμους να μάθουν, να διδαχθούν και γενικά να ασχοληθούν εντατικά με την τέχνη της μελισσοκομίας.
Θεωρώντας ότι βασικό εργαλείο της μελισσοκομίας είναι η ακριβής τήρηση στατιστικών στοιχείων, σου αποστέλλω ένα αρχείο Excel, το οποίο περιέχει μια φόρμα καταγραφής παρατηρήσεων σε κάθε επιθεώρηση. 
Τη συγκεκριμένη φόρμα την χρησιμοποιώ αρκετό διάστημα και προσωπικά με έχει βοηθήσει αρκετά, σίγουρα περισσότερο από την καταγραφή σε τετράδιο. Σαφώς μπορείς να την αναρτήσεις στο blog σου ώστε όποιος συνάδελφος θελήσει να την κατεβάσει και να την χρησιμοποιήσει. Το αρχείο δεν είναι κλειδωμένο και κατά συνέπεια ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει στις δικές του ανάγκες! 
Σύντομα θα σου στείλω και ένα προγραμματάκι που έχω φτιάξει και οι "μερακλήδες" θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία των επιθεωρήσεων τους και αυτόματα να παίρνουν πληθώρα στοιχείων, γραφήματα εξέλιξης και γενικά άμεσα να βλέπουν τη συνολική εικόνα του μελισσοκομείου τους.


ΥΓ. Το αρχείο περιέχει δύο φόρμες, φύλλο1 - φύλλο2, το οποίο το πρώτο χρησιμεύει ως πρώτη σελίδα και το άλλο για τις επόμενες. Προσωπικά τα κινητά αυτά φύλλα τα έχω μέσα σε κλασέρ με διαχωριστικά και τα συμπληρώνω σε κάθε επιθεώρηση.

 Με εκτίμηση

Παπαδάκης Λευτέρης


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 

          
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...