Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Σεβαστείτε τη μνήμη του Βαγγέλη,και μην κάνετε ότι του έκαναν


Γράφω αυτό το post ξημερώματα κυριολεκτικά έντρομος.
Μεγάλα portal έγκριτων δημοσιογράφων κατά τα άλλα κρεμάνε στα μανταλάκια φωτογραφίες και ονόματα των φίλων του Βαγγέλη Γιακουμάκη αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση.
To Facebook και το TW έχουν πάρει φωτιά από κοινοποιήσεις με τους δολοφόνους που πρέπει να τιμωρηθούν όπως λένε οι χρήστες.
Και ξαφνικά αδυνατούμε όλοι να σκεφτούμε ότι με τον τρόπο αυτό φερόμαστε κι εμείς όσο φρικαλέα φέρθηκαν αυτοί στον Βαγγέλη.
Σπρώχνουμε στον γκρεμό 6-7 παιδιά ακόμα, γιατί περί παιδιών αμούστακων πρόκειται.
Και μην νομίσετε ότι τους δικαιολογώ ή ότι δεν συμπάσχω και δεν προσεύχομαι για τον Βαγγέλη.

Αντιθέτως, θέλω την τιμωρία τους, όπως πρέπει και από το νόμο.

Αλλά είμαι κατηγορηματικός...
Δεν ξέρω πως θα ζούσα αν ένα από αυτά τα παιδιά πιεζόμενο βλέποντας τον εαυτό του σε φωτογραφία και από κάτω την λέξη ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, αύριο έκοβε και αυτό τις φλέβες του.

Γιατί μετά θα ήμουν κι εγώ ένα τέρας, που πίεσε με φρικτό τρόπο ένα παιδί να κόψει τις φλέβες του.

Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε αυτή την λογική, δεν νιώθω ότι κανείς μπορεί να γίνει τιμωρός αντικαθιστώντας τον νόμο της δικαιοσύνης με τον Μωσαϊκό νόμο του οφθαλμός αντί οφθαλμού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον Βαγγέλη και ας κλείσει εδώ αυτό το δράμα γιατί δεν πάμε καλά, ειλικρινά φαίνεται πολύ καθαρά αυτό...


Βασίλης Ξεσφίγγης

          

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευγε!!!

Ανώνυμος είπε...

Το τοποθετείς πολύ σωστά το θέμα. Μπράβο. Δυστυχώς όμως είναι στην ανθρώπινη φύση χαρακτηριστικό ο κανιβαλισμός. Γίνεται ένας χαμός στο διαδύκτιο. Κάποιοι ανώνυμοι βρίζουν τον Βαγγέλη, άλλοι βρίζουν αυτούς που βρίζουν τον Βαγγέλη και κάποιοι μέχρι και ονόματα με φωτογραφίες παρουσιάζουν πως τάχα ανακάλυψαν τους ανώνυμους που βρίζουν. ΑΙΣΧΟΣ. Αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς τότε τουλάχιστον να προσπαθούμε να μη δίνουμε τέτοια παραδείγματα στα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά θα ακούσουμε και πως πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη εκ μέρους του Βαγγέλη από αυτούς που τον έφεραν σε αυτή τη δεινή απόφαση.
Ε μόνο-μόνο παιδιά.
Ο Βαγγέλης έφυγε και δεν θα ξαναγυρίσει κι εσείς εν τέλει λέτε πως είναι άδικο όχι να θρηνούμε γι αυτόν που χάθηκε αλλά γι αυτό που ΘΑ τραβήξουν οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ
Ήρεμα παιδιά.
Κι αν δεν μπορείτε να έρθετε στη δεινή θέση της Μάνας του και του Πατέρα του τουλάχιστον μην το κουράζεται προσπαθώντας να μας πείτε πως για εσάς πρυτανεύει η λογική.
Βλέπεις η ΛΟΓΙΚΗ ήταν που έβαλε αυτά τα ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ να του κάνουν τη ζωή μαρτύριο, τόσο που δεν άντεξε και έδωσε τέτοιο τέλος στο μαρτύριό του.
Δεν λέω πως πρέπει να λυντσαριστούν δεμένοι σε στύλους σε πλατεία, αλλά ο πατέρας του κι η μάνα του έχουν κάθε δικαίωμα να το θέλουν.
Ήρεμα λοιπόν.
Σκεφτείτε φευγαλέα και για μια μονάχα στιγμή πως θα ενεργούσατε αν ο Βαγγέλης ήταν δικό σας παιδί.
Αυτά θα λέγατε ; ; ;
Είστε σίγουροι πως η λογική σας θα πρυτάνευε ; ; ;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς Βασίλη η μάζα θέλει αίμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...