Translate this page

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Ένα πολύ όμορφο σχόλιο: Η Μελισσοκομία μας ενώνει!!!


Φίλε Βασίλη καλησπέρα.
Είναι η πρώτη μου φορά που γράφω σχόλιο, για αυτό σε παρακαλώ την κατανόηση σου.
Επίσης προσπαθώ να το στείλω από την Κυριακή το απόγευμα.

Σου γράφω γιατί την Κυριακή με τρέλανες τελείως.

Παρακολουθώ το σαιτ τουλάχιστον 5 χρόνια, και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σε ευχαριστήσω για τις γνώσεις σου που μοιράζεσαι με όλους μας.
Προσωπικά με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ.
Την Κυριακή λοιπόν το μεσημέρι κάνω καφέ ανοίγω Μελισσόκοσμο και τι να δω 

"Η Μελισοκομια στην Ηρακλεια" 

Λέω δεν μπορεί γιατί έχει Ηρακλειά και στις Σέρρες.
Διαβάζω παρακάτω και τι να δω ο συγγραφέας ήταν ο μεγάλος μου γιος και ήταν η εργασία τoυ όταν ήταν 1η λυκείου.
Εν τω μεταξύ δεν την είχα δει ούτε καν ήξερα ότι υπάρχει, παρεμπιπτόντως φίλε Βασίλη την Κυριακή είχα τα γενεθλιά μου και καλύτερο δώρο δεν γινότανε.
Τώρα να σου πω λίγα λόγια για την Ηρακλειά, είναι ένα νησάκι στην άγονη γραμμή κάτω από την Νάξο με 100 περίπου κάτοικους.
Βγαίνει από το καλύτερο θυμαρίσιο μέλι το περσινό ήταν 89% γυρεόκοκκους και ο ίδιος ο κ Θρασυβούλου μου έδωσε συγχαρητήρια.
Η απορία μου είναι που βρήκες το βιβλίο του γιου μου και αν σου άρεσε, επίσης είναι καλή ιδέα τα ΙΤΟΝ πάνω από τις κυψέλες¨?

Ελπίζω να μην σε κούρασα φιλικά...

 Αντώνης Βλαβιανός Ηρακλειά Κυκλάδες.


Σχόλιο MELISSOCOSMOU

Δείτε εδώ Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ (ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ)

Φίλε Αντώνη.
Πρώτα απ όλα να τα εκατοστήσεις, να είσαι γερός και δυνατός, και να χαίρεσαι την οικογένεια σου και τις μελισσούλες σου.

Θα σου πω για το βιβλίο.
Υπάρχουν μερικοί αναγνώστες, που όταν εντοπίσουν ένα ωραίο μελισσοκομικό κείμενο κάπου, μου το στέλνουν με e mail προς δημοσίευση στον melissocosmo.
Εγώ αξιολογώ το περιεχόμενο και είτε το δημοσιεύω, είτε το αγνοώ ανάλογα την περίπτωση την αξία του και την επικαιρότητα.
Ένας από αυτούς είναι και ο φίλος και συνάδελφος που υπογράφει ως Μίμης αρκετά άρθρα εδώ στο blog.

Δεν ξέρω που το βρήκε πάντως μου το έστειλε.
Όταν διάβασα τον τίτλο Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ δεν σου κρύβω ότι αρχικά σκέφτηκα ότι εδώ γράφουμε για την μελισσοκομία στην Ρωσία πχ και πάλι ο κόσμος δεν το βρίσκει ενδιαφέρον, και ότι ποιος θα ενδιαφερθεί για την μελισσοκομία στην Ηρακλειά;
Όμως δεν μου αρέσει να μην μελετάω το υλικό που μου έρχεται και κυρίως τις εργασίες που γίνονται υπό μορφή βιβλίου, καθώς προσπαθώ να τα εντοπίζω και να τα συγκεντρώσω κάπου γιατί τα θεωρώ πολύ σημαντικά, ως πηγές μελισσοκομικής γνώσεως.
Ξεκινώντας την ανάγνωση είδα ότι το παιδί ανέφερε ότι ο πατέρας του είναι μελισσσοκόμος, οπότε αμέσως θεώρησα ότι αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον το πράγμα, και εν συνεχεία βλέποντας ότι στην εργασία υπήρχε σπουδαίο υλικό, γνώση μελισσοκομική πληροφορίες και στοιχεία που είναι αντάξια των βιβλίων που έχουν γράψει επαγγελματίες, δεν είχα καμία αμφιβολία πως έπρεπε να δημοσιευτεί κι ας μην διαβαζόταν και πολύ ως θέμα.
Πιστεύω δηλαδή ότι αυτός που θα ψάξει για μελισσοκομικές πληροφορίες στο ίντερνετ και θα πέσει πάνω σε αυτό το βιβλίο του γιου σου ότι θα βοηθηθεί πάρα πολύ.

Με τις μικρές γνώσεις που έχω ανέβασα το βιβλίο σε μορφή pdf του έβαλα μια ωραία φωτογραφία που να θυμίζει μελισσοκομία παλαιών χρόνων και Κυκλάδες, λόγω ηφαιστείου κτλ και το δημοσίευσα με μεγάλη ευχαρίστηση.

Για το YTONG πάνω απ τις κυψέλες ως ιδέα ναι μου αρέσει, αλλά εσύ θα μας πεις αν βοηθάει, εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να ξέρω.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να δώσεις χαιρετίσματα στον Μανόλη, και να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που μπόρεσες και μετέδωσες την αγάπη σου για τις μέλισσες στο παιδί κάνοντας την τόσο σημαντική, ώστε και αυτό να νιώσει ότι είναι σημαντικό να την καταγράψει!!!


Μπράβο φίλε μου.


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...