Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Τα μελισσοκομικά σκευάσματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία... Σύγκριση τιμών που σοκάρει!!!


Συνάδελφοι αν και ξέρω ότι άρθρα σαν το σημερινό δεν σας αρέσει να τα διαβάζετε, παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να δημοσιευονται για να έχει γνώση των πραγμάτων που αφορούν την δουλειά του ο Ελληνας μελισσοκόμος.

Δεν λησμονώ επίσης ότι τα blog ανέβηκαν στο διαδίκτυο και στην εκτίμηση των Ελλήνων ως μέσα καταγγελκτικού χαρακτήρα, ως φωνές δηλαδή που έλεγαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πουν τα ελεγχόμενα από το κατεστημένο ΜΜΕ.
Φυσικά ελεγχόμενα ΜΜΕ υπάρχουν και στην Μελισσοκομία μην τρέφετε αυταπάτες για αυτό, αν και σε μικρότερη φυσικά κλίμακα δεδομένου και του αριθμού των Ελλήνων μελισσοκόμων που δεν είναι και πολύ μεγάλο, μόλις δηλαδή 20 με 30 χιλιάδες είμαστε που απασχολούμαστε με την μελισσοκομία στην χώρα μας.
Έχω λοιπόν την τύχη ή την ατυχία να κατέχω ένα αρκετά μεγάλο Μελισσοκομικό ΜΜΕ, που είναι Blog και ως εκ τούτου αδέσμευτο. 

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι για να το κρατήσεις ψηλά, ενεργό δηλαδή ή και να του αυξήσεις τους αναγνώστες πρέπει να ψάχνεις, και πολλές φορές να ξετρυπώνεις ειδήσεις.
Όπως έχω ξαναπεί οι πιο νόστιμες από αυτές δεν μπορούν να δημοσιευτούν καθώς η σπάθα του συστήματος αιωρείται στον αέρα επικίνδυνη να σου πάρει τουλάχιστον ξυστά την γλώσσα στην καλύτερη περίπτωση.

Πάντα θα υπάρχουν όμως και θέματα που μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ στη μούρη των καρεκλοκένταυρων που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους όμως, και έχουν μπαστακωθεί στον σβέρκο μας σαν τον Χόντζα...

Στην προσπάθεια μου λοιπόν για αναζήτηση άρθρων για το Blog έφτασα ψάχνοντας και στην γειτονική μας Βουλγαρία.
(Έχω φτάσει παντού, και έχω ξετρυπώσει σημεία και τέρατα να ξέρετε)
Κάπου εκεί λοιπόν βρήκα τα εξής εκπληκτικά.

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα περίπου  στον πληθυσμό της Ελλάδας, και έχει λιγότερους μελισσοκόμους σε σχέση με εμάς όπως και λιγότερο αριθμό κυψελών.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι ότι και η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ε και δεσμεύεται από αυτήν με τις ίδιες ακριβώς Ευρωπαϊκές συνθήκες που δεσμεύεται και η Ελλάδα.

Ωστόσο αυτό που ανακάλυψα είναι ότι βουλγαρικές εταιρίες παρέχουν ένα σωρό όπλα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές στους μελισσοκόμους.

Δείτε λοιπόν...


Varrostop κατά της βαρροα με δραστική ουσία την φλουμεθρίνη και τιμή 2.40 ευρώ το πακέτο των 10 ταινιών.
Περιέχει 3,60 mg  φλουμεθρίνη


Varotom κατά της βαρρόα με δραστική ουσία το φλουβαλινειτ και τιμή 3 ευρώ περίπου το πακέτο των 10 ταινιών.

Οι ενδείξεις για αυτά τα σκευάσματα αναγράφουν ότι χρειάζονται 2 ταινίες σε μελίσσι που έχει 10 πλαίσια πληθυσμό.
Χρεώνεται δηλαδή ο Βούλγαρος μελισσοκόμος περίπου 50 με 60 λεπτά για κάθε μελίσσι.

Πάμε παρακάτω.Nosestat

To Nosestat είναι ένα σκεύασμα για τη θεραπεία της νοζεμιασης με αποδεδειγμένη όπως διαβάζω αποτελεσματικότητα από 89% έως 94 για την Nosema apis και έως 74% κατά της Nosema ceranae.
Οι δραστικές ουσίες του είναι ιώδιο και μυρμηκικό οξύ.

Και ακόμαFungisan

Το Fungisan είναι ένα σκεύασμα που θεραπεύει την ασκοσφαίρωση των μελισσιών.
Φέρει μια ένωση τεταρτοταγούς αμμωνίου με μυκητοκτόνο δράση έναντι apis Ascosphaera και Aspergillus, και η χρήση του ειναι απλή, 2 ml σε 1 λίτρο νερό και 1 κιλο ζάχαρη.
Από το διάλυμα όπως διαβάζω ταΐζεις το άρρωστο μελίσσι 2-3 φορές κάθε 4-5 ημέρες και θεραπεύεται.

Υπάρχουν και άλλα πολλά αλλά πάμε να δούμε τα δικά μας αντίστοιχα τώρα...
Λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε τα εξής Ελληνικά σκευάσματα...

Για την Βαρρόα πρώτα...


Τάμα στον Άγιο Φιλάρετο.
Δραστική ουσία, η νηστεία και η εγκράτεια... 
Αποτέλεσμα διίστανται οι απόψεις ακόμα!!!


Για την νοζεμίαση
Προσευχή προς τις ουράνιες και ασώματες δυνάμεις. 
Δραστική ουσία η αυθυποβολή, πείθεις τον εαυτό σου ότι θεραπεύθηκαν τα μελίσσια σου...
Αποτέλεσμα, μερικές φορές πετυχαίνει!!!Για την Ασκοσφαίρωση.

Εδώ έχουμε σαφώς λύσεις.
Μπανάνες-λεμόνια-καρπούζια, πας στο μελισσοκομείο σου περνώντας απ τον μανάβη της γειτονιάς τρώγοντας, και δροσίζεσαι κιόλας.
Δραστική ουσία δεν υπάρχει...
Αποτέλεσμα απολαυστικό ειδικά το καλοκαίρι με τον καύσωνα το καρπούζι είναι ότι πρέπει.

Ωστόσο ας μην είμαστε Αχάριστοι μπορεί να μην έχουμε Ελληνικά σκευάσματα, έχουμε όμως Γερμανικά.
Πάμε να δούμε!!!


Bayvarol κατα της βαρρόα με δραστική ουσία την φλουμεθρίνη και τιμή 30 ευρώ το πακέτο των 20 ταινιών.
Περιέχει 3,60 mg  φλουμεθρίνηApistan κατά της βαρρόα με δραστική ουσία το φλουβαλινειτ και τιμή 35 ευρώ περίπου το πακέτο των 10 ταινιων.

Οι ενδείξεις για αυτά τα σκευάσματα αναγράφουν ότι χρειάζονται 2 ταινίες σε μελίσσι που έχει 10 πλαίσια πληθυσμό.
Χρεώνεται δηλαδή ο Ελληνας μελισσοκόμος περίπου 4 με 7 ευρώ για κάθε μελίσσι.
Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται κάποιο σκεύασμα για νοζεμιαση και Ασκοσφαιρωση ούτε καν εισαγόμενο.

Ας συνοψίσουμε τώρα συνάδελφοι.

Ερωτώ λοιπόν.
Γιατί η Ελλάδα δεν έχει Ελληνικα σκευάσματα, τα οποία εννοείται θα ήταν αρκετά πιο οικονομικά από τα εισαγόμενα;
Έχουμε πολύ ικανούς επιχειρηματίες και εταιρείες που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν τέτοια.
Που σκαλώνει η υπόθεση;

Και καλά λοιπόν δεν έχουμε Ελληνικά οκ δεν έχουμε.
Για ποιο λόγο έχουμε Γερμανικά και πανάκριβα και όχι Βουλγάρικα και φτηνά τη στιγμή που έχουν ακριβώς τις ίδιες ουσίες και δοσολογίες;
Αφού και οι δυο χώρες Γερμανία και Βουλγαρία ανήκουν στην Ε.Ε τι μας εμποδίζει να εισάγουμε και από τα φτηνά;
Γιατί δεν έχουμε στην Ελλάδα θεραπείες για Νοζεμιαση και Ασκοσφαίρωση όταν Ευρωπαϊκές χώρες έχουν;
Και καλά θα μου πει κάποιος καλοπροαίρετος, εμείς θέλουμε να έχουμε μέλι με όσο το δυνατόν με λιγότερα υπολείμματα μέσα.

Απαντώ: Σύμφωνοι, κι εγώ μαζί σας, αλλά τότε γιατί επιτρέπεται η εισαγωγή βουλγάρικου μελιού που είναι λογικό να έχει τέτοια υπολείμματα μέσα, και πολύ περισσότερο γιατί επιτρέπετε το βουλγάρικο μέλι αυτό με τα υπολείμματα δηλαδή να αναμιγνύεται με ελληνικό μέλι και να πωλείται ως μείγμα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ;


Ποιος αρρωστημένος ανθρώπινος νους έφτιαξε αυτούς τους νόμους με αυτό τον τρόπο;
Και καλά αυτός που τους έφτιαξε το έκανε γιατί είχε κίνητρο... όμως γιατί αφού όλοι βλέπουμε ότι είναι παράλογοι αυτοί οι νόμοι τους διατηρούμε;
Τι αντίφαση είναι αυτή, από τη μια να μην θέλουμε μέλι με υπολείμματα και από την άλλη να επιτρέπεται η είσοδος και η μίξη με μέλια που λογικά έχουν υπολείμματα μέσα;

Από πλευράς μελισσοκομικών οργανώσεων τι γίνεται για αυτό το θέμα;
Γιατί κοιμάστε κύριοι; 
Παραιτηθείτε και αδειάστε μας τη γωνιά να αναλάβει κάνας άλλος που θέλει να προσφέρει, γιατί το ποτάμι της οργής που ξεχειλίζει θα σας πάρει κι εσάς αμπάριζα οσονούπω και θα σας σηκώσει...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών  

          

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη εχεις απολυτο δικαιο. Εγω κανω θεραπεια αρκετα χρονια τωρα με βουλγαρικα σκευασματα για το ακαρι και φυσικα είμαι ικανοποιημένος και ταυτόχρονα οικονομικα κερδισμένος. Οι προδοτες που μας επιβαλανε γερμανικα προοιοντα πρεπει να πανε φυλακη!!

ηλίας είπε...

στην ελλάδα τις καινοτομίας κ των νέων λύσεων έχουν βρεθεί καινούργιες δοκιμασμένες λύσεις για την νοζεμιαση και την βαροα δεν έχουν διαδωθει ακόμα ευρέως.εχω ακούσει ότι η κρησταλικη θυμολη προστατευει κ θεραπεύει την νοζεμιαση με χρήση σε συροπι το μυρμηγκικο οξύ έχει άριστα αποτελέσματα στη βαροα.κύριε βασίλη ψαξε λίγο αυτα κ κανε μια ανάρτηση.μπορεί να υπάρχουν κ ελλινικα μυαλα προχωριμενα .

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Κ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ....ΚΑΛΑ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ.....ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΖΕΙΣ Η ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙΣ???ΠΟΙΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Κ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΘΗΝΟ???ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ Κ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ ΑΠ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ ΕΞΩ...ΑΣΤΟ..ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι καταλαβες τώρα που τα εγραψες? Ξεθυμανες? Το πολύ πολύ να παει η bayer τώρα να κλείσει τον κακομοιρη τον βούλγαρο που βγάζει τα φτηνά φάρμακα και να πουλάει και εκεί τα δικά της.
Νικος

MELISSOCOSMOS είπε...

Νικο στη Βουλγαρια αυτα τα σκευασματα ειναι νομιμα δεν νομιζω να κλεισει καμια εταιρεια.
Δεν ξεθυμανα, τον προβληματισμό μου εγραψα.

MELISSOCOSMOS είπε...

9.28 δεν ανακαλυψες την Αμερικη χαλαρωσε.
Η θυμολη δεν βοηθαει στην υποθεση της νοζεμιασης και το μυρμηγκικο οξυ ειναι δυσκολη υποθεση αφου καθε περιοχη εχει διαφορετικες θερμοκρασιες και η εξάτμιση του καμια φορα εχει τα αντιθετα αποτελεσματα απ οτι αυτα που προσδοκουμε.

MELISSOCOSMOS είπε...

9.32 εγω λεω γιατι ειμαστε τοσο πισω, γιατι δεν φτιαχνουμε σκευασματα ενω τεχνολογικα ειμαστε πολυ μπροστα απο την Βουλγαρια.
Στις υποτιθεμενες τιμες που θα ειχαν αυτα ισως εχεις δικιο αλλα δεν ειναι σωστο να ειμαστε αρνητικα προσκειμενοι εξ αρχης. Αν ειχαμε και ηταν ακριβα θα τα καταγγελαμε σιγουρα.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτα τα Βουλγάρικα σκευάσματα που γράφεις κυκλοφορούνε στην Ελληνική αγορά παράνομα μεν αλλα τα πουλάει ο καθένας που εχει μαγαζι με μελισσοκομικά. Για να γνωρίζετε τα Φαρμακα εχουν δικαίωμα να τα πουλάνε μόνο οι Κτηνίατροι, όλοι όσοι πουλανε τετοια φαρμακα είναι άκρως παράνομοι. Επίσης τα φαρμακα αυτα πωλούνται στη μαυρη αγορά της Ελλάδας σε διπλάσια τιμη απ ότι στη Βουλγαρία. Συμφωνω με τα όσα λές για τους ελληνικους νόμους που μάλλον υπερασπίζονται συμφεροντα εταιρίών πολυεθνικών. Οι νόμοι δεν πρεπει να καθορίζονται απ τα συμφέροντα αυτα αλλά ούτε να πουλά ο καθένας φάρμακα ελεύθερα, με αυτα δεν παίζουμε. Τα φαρμακα αυτα μόνο απο Κτηνιατρο επιτρεπεται να πωλούνται.

MELISSOCOSMOS είπε...

11.40 το ξερω οτι πωλουνται στη μαυρη. Το Blog δεν μπορει να μιλαει για το τι γινεται στη μαυρη ομως.
Τα νόμιμα πιάνω εγω και συγκρίνω, αυτο ειναι σωστο να δουμε και να προβληματιστούμε.

Petko Karaivanov είπε...

Καλησπέρα ,θέλω να πω οτι ειμαι πολυ αρχάριος αλλα ενθουσιασμένος :)
Στην Βουλγαρία εχει πάνω απο 50000 επαγγελματίες μελισσοκόμοι και η Βουλγαρία εξάγει σε καλη χρονια 6-8 χιλ τόνους μέλι σε κακή 3-5 χιλ τόνους !
Η τιμές ειναι πιο κάτω αλλα και το μέλι εχει τιμη 4,5-5 λέβα σε ευρώ αυτο ειναι 2,3-2,5 ευρώ του κιλό!

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη πριν γραψεις κατι προτα πρεπει να ξερεις γενηκα το λεω!για να βγαλεις ενα φαρμακο στη αγορα πρεπει να περασουν καποια χρονια και να καταθεσεις τον φακελο σου με το φαρμακο , αφτος ο φακελος εχει καποια εκατομιρια για να βγει το φαρμακο στην αγορα και πηστευεις εσυ οτι θα δωσει καποιος τοσα πολλα λεφτα για ενα μελισσοκομικο φαρμακο που στην ελλαδα ειμαστε τοσο λιγοι;;και για την θυμολη οντος κανει δουλεια μεχρι και 90% και αυτο το λενε τα πειραματα που εχουν κανει στο αριστοτελιο

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ 1 ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ ΜΕ 5 ΠΛΑΙΣΙΑ,3 ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΓΟΝΟ ΚΑΙ 2 ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΔΕΙΑ, ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ 2 ΑΧΤΙΣΤΑ.ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΕΝΝΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΧΤΙΣΤΑ?

MELISSOCOSMOS είπε...

9.06 το 90% δεν μας καλυπτει, αν στην κυψελη μεινει 10% βαρροα απο την καταπολεμηση του χειμωνα τοτε χαθηκαμε.
Ξερω πολυ καλα τι λεω διαβασε το αρθρο, λεω πως αν δεν γινεται να βγαλουμε μονοι μας σκευασματα τοτε αφου ειμαστε στην Ε.Ε γιατι δεν εισαγουμε φτινα και απο την Βουλγαρια και εισαγουμε πανακριβα απο την Γερμανια; Και οι δυο χωρες ανήκουν ΕΕ εξάλλου.

MELISSOCOSMOS είπε...

10.51 με μπερδευεις.
Το μελισσι ειναι 5 πλαισια αλλα ο πλυθυσμος του τα καλυπτει και τα 5;
Γιατι λες οτι εχει και 2 αδεια.
Σε τετοια μελισσια δινουμε 1 αχτιστο την εβδομαδα κι οχι 2 μαζι.
Μπορεις να βαλεις 1 πλαισιο εκει που τελειωνει ο γονος ή αν ειναι πολυ σφιχτό στο κεντρο του γονου.

Ανώνυμος είπε...

Ο πληθυσμος του καλυπτει αρκετα σφιχτα τα 3 πλαισια με το σφραγισμενο γονο και λιγο ενα ακομη πλαισιο.εδωσα 2 αχτιστα γιατι δεν εχω αλλα χτισμενα,τα οποια εχτισαν ως τωρα κατα το ημιση.Ποια ειναι η σωστη διαταξη των πλαισιων για να αναπτυχθουν γρηγορα?

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη συμφωνω με αυτο που λες αλλα τα φαρμακα απο την Βουλγαρια δεν ειναι εγκεκριμενα.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν κανουν δουλεια απλα ολο το θεμα ειναι το οικονομικο!Αν καταθεσει κι αυτος φακελο στην Ευρωπαικη Ενωση θα πρεπει να δωσει καποια εκατομμυρια ετσι αυτοματως θα ανεβει και η τιμη τους.Οσο για την θυμολη δεν μιλαω για το βαροα αλλα για την νοζεμιαση.Εχω τα χαρτια αν θες σου στελνω τα αποτελεσματα. Νικος

MELISSOCOSMOS είπε...

Μην τα βιαζεσαι τα πλαισια, η αναπτυξη εξαρταται και απο την νεκταροεκκριση και απο την βασιλισσα και απο την περιοχη. 1 πλαισιο την εβδομαδα εκει που τελειωνει ο γονος και 500ml σιροπακι καθε 4 μερες αν δινεις μεχρι τον Αυγουστο θα ειναι δεκαρι

MELISSOCOSMOS είπε...

Νικο τα Βουλγαρικα κανουν δουλεια και οι δραστικες τους ουσιες ειναι εγγεκριμενες αλλα γιατι να ειμαστε παρανομοι και να μην γινουν νομιμα αυτα; Για την θυμολη στη νοζεμιαση θα ελεγα οτι δουλευει οσο και το σκορδο...

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη φαρμακα για κτηνιατρικη χρηση μπορούν να πωλούν μόνο οι κτηνίατροι. Όλα τα άλλα είναι παράνομίες. Επίσης οι μελισσοκόμοι πρεπει να γνωρίζουν πως τα φαρμακα πανω πρπει να γραφουν οδηγίες στα Ελληνικά. Αν οι οδηγίες είναι σε άλλη γλώσσα πρόκειται για παράνομο φάρμακο με ότι αυτο συνεπάγεται. Καλο είναι οι σύλλογοι να καταγγέλουν τετοια περιστατικά της μαύρης αγοράς....

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και φάρμακα όπως το varostop είναι απόλυτα ασφαλή. Αλλά στην Ελλάδα "νομοθετεί" η bayer καθορίζοντας ετσι και την τύχη του Ελληνα μελισσοκόμου.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη προσοχη μελισσοκομος απο την κορινθο περνει προκαταβολες για παραφυαδες και κυψελες και εξαφανηζεται

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και εγώ κάνω θεραπεία όπως συστήνει το ΑΠΘ χρόνια τώρα χωρίς πρόβλημα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...