Translate this page

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗ FARMER EXPO HELLAS 2015


Εσπερίδα με θέμα την ελληνική μελισσοκομία, έναν από τους κορυφαίους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής και μια επιχειρηματική δραστηριότητα με σημαντικές προοπτικές- παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει- πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 (17.00- 19.00), στο πλαίσιο της κλαδικής/ επιχειρηματικής έκθεσης Farmer Expo Hellas 2015.

Η Farmer Expo Hellas 2015, η οποία θέτει ως προτεραιότητά της την ανάπτυξη της καινοτομίας στην πρωτογενή παραγωγή και την εκμηχάνιση του αγροτικού κλάδου, φιλοξενεί για πρώτη φορά την μελισσοκομική κοινότητα σε μια επιστημονική όσο κι επαγγελματική εκδήλωση υψηλού επιπέδου, υπό την επιστημονική επιμέλεια του διακεκριμένου καθηγητή και κορυφαίου στον κλάδο της Μελισσοκομίας, κ. Πασχάλη Χαριζάνη ο οποίος διδάσκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.


Η εσπερίδα με τίτλο θέμα «Παραγωγή και Εμπορία Μελιού: προβλήματα και προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του Μεσογειακού Εκθεσιακού Κέντρου (Μ.E.C.) στην Παιανία Αττικής, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαΐου στις 17.00 και θα έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες. Η εσπερίδα, όπως και η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων LEXXEL Corporation Hellas Ltd.
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας παραγωγής και τυποποίησης με στόχο την ανάδειξη τόσο των προβλημάτων (ασθένειες, κόστος εξοπλισμού, εκπαίδευση, εισαγωγές μελιού από τρίτες χώρες, δυσκολίες στην εξαγωγή κ.ά.) όσο και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία ως ιδιαίτερος κλάδος της πρωτογενούς παραγωγής και συστατικός της αγροτικής οικονομίας.

Στην εσπερίδα , την οποία μπορούν με ελεύθερη είσοδο να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της έκθεσης, έχουν κληθεί μεταξύ άλλων κι αναμένεται να παρουσιάσουν εισηγήσεις, εκτός από τον καθηγητή Π. Χαριζάνη, οι παραγωγοί Θανάσης Γκάρτσος (Μαγνησία) Γιώργος Σεντεμέντες (Καλαμάτα) και Αντώνης Ντάλης (Μέγαρα), οι επιχειρηματίες Παντελής Κάβουρας και Βασίλης Γκρίτζαλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Βασίλειος Ντούρας κ.ά.

Για την LEXXEL Corporation και τη Farmer Expo Hellas 2015
Θανάσης Αντωνίου (6938 167 127)

Τρεις συνεδριακές εκδηλώσεις απαρτίζουν το φετινό συνεδριακό πρόγραμμα στη  2η Farmer Expo Hellas 2015 η οποία θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου 2015, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (Μ.E.C.) στην Παιανία Αττικής. Η έκθεση διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά  από την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων LEXXEL Corporation Hellas Ltd. 

Η διοργάνωση της Farmer Expo Hellas 2015 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στηρίζεται από σημαντικούς φορείς όπως η Πανελλήνια  Ένωση Νέων Αγροτών.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παράλληλα με την έκθεση,  αναμένεται να  προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για την αγροτική παραγωγή, αλλά και να  αποτελέσουν ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, τόσο από καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου όσο και από επιστήμονες, αλλά κι εκπροσώπους θεσμικών φορέων και δημόσιων αρχών. 

Πιο αναλυτικά έχουν προγραμματιστεί με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της έκθεσης:

- Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 [17.00- 19.00]  εσπερίδα με την επιστημονική επιμέλεια του Πασχάλη Χαριζάνη, καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και  με θέμα «Παραγωγή και Εμπορία Μελιού: προβλήματα και προοπτικές».  Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν μελισσοκόμοι, εκπρόσωποι εταιρειών μελισσοκομικών μηχανημάτων, πρόεδροι μελισσοκομικών συλλόγων και εκπρόσωποι της πολιτείας (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης). 

- Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 [17.00- 20.00] εσπερίδα  με την επιστημονική επιμέλεια της Food Allergens Laboratory με τίτλο «Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων-Η Μεγάλη Πρόκληση». Στην εκδήλωση έχουν κληθεί σύμβουλοι εξαγωγών κι εκπρόσωποι επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της πολιτείας και εξαγωγικών φορέων κ.ά. 

- Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 [12.00- 14.00] ημερίδα η οποία διοργανώνεται από την εταιρεία Pieralisi Ελλάς με τίτλο «Καινοτομίες στον χώρο του Ελαιολάδου». Η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου. Έχουν κληθεί και θα παρουσιάσουν εισηγήσεις δοκιμαστές και σύμβουλοι ποιότητας ελαιολάδου, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι εταιρειών  κατασκευής και εμπορίας ολοκληρωμένων συστημάτων ζύγισης και τυποποίησης ελαιολάδου κ.ά.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της έκθεσης www.farmerexpo.gr   μπορείτε να δείτε τους εκθέτες καθώς και πληροφορίες για την πρόσβαση, την είσοδο και τις εκδηλώσεις της Farmer Expo Hellas 2015.

Για την LEXXEL  Corporation και τη Farmer Expo Hellas  2015
Θανάσης Αντωνίου  (6938 167 127)

LEXXEL Corporation Hellas, Πεντέλης 88, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15234   Τηλ: (+30) 210 6548720,   
Fax: (+30) 210 6547606, E-mail: info@farmerexpo.gr, www.facebook.com/farmerexpo.gr

ΠΗΓΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...