Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Παρθένα Βασίλισσα συμβουλές και video


Όταν η νέα μας Βασίλισσα βγει από το κελί της είναι πολύ κινητική.
Αυτό ίσως οφείλετε σε αρκετούς λόγους, όπως το να φοβάται μήπως υπάρχει κι άλλη βασίλισσα στην κυψέλη, η να φοβάται το φως της ημέρας που δεν το έχει ξαναδεί, η να μην νιώθει ακόμα κυρίαρχη στην κυψέλη της, αφού οι εργάτριες την αναγνωρίζουν και τις φέρονται σαν Βασίλισσα μόνο αφού αρχίσει να γεννάει.
Έτσι αν ο μελισσοκόμος ανοίξει την κυψέλη του πριν η νέα βασίλισσα μας αρχίσει να γεννάει, και μπει απότομα το φως της ημέρας στην κυψέλη, τότε αυτή φοβάται κι αρχίζει να τρέχει πάνω στα πλαίσια πατώντας πολλές φορές με τα μακριά της πόδια πάνω στις εργάτριες. 
Τότε οι εργάτριες προβληματίζονται βλέποντας το θέαμα αυτό, και θεωρούν ότι η συγκεκριμένη δεν είναι η δική τους Βασίλισσα αφού δεν έχει και φερομόνες επειδή δεν έχει γεννήσει ακόμα.
Γι αυτό πολλές φορές τρέχουν πολλές εργάτριες μαζί, πέφτουν πάνω στη νέα Βασίλισσα και την σκοτώνουν πνίγοντας την με τη μέθοδο που σκοτώνουν και μια σφήκα. 
Δημιουργούν μια μικρή μπάλα όλες οι εργάτριες αυτές μαζί, και σκάνε την βασίλισσα.
Πρέπει οι νέοι μας μελισσοκόμοι να το γνωρίζουν αυτό και να μην ανοίγουν τις κυψέλες των παραφυάδων τους πριν η βασίλισσα τους γονιμοποιηθεί και γεννήσει. 

Να πω ακόμα ότι η παρθένα βασίλισσα είναι μικρότερη από την γονιμοποιημένη, και πιο λαμπερή.
Μετά την γονιμοποίηση της και αφού αρχίζουν να δημιουργούνται αβγά μέσα της, φουσκώνει μεγαλώνει και μακραίνει η κοιλιά της.
Στο βίντεο που ακλουθεί θα δείτε μια νέα και παρθένα Βασίλισσα που φοβάται κι αρχίζει να τρέχει.

Δείτε το Βίντεο...

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

          

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε νέα απο τα έλατα;Ποιός ξέρει κάτι να μας πει τι γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο αν σε βρύση Κάποιος του απαντάς στα σχόλια.Εμείς πού σε ρωτάμε Ούτε που το σχολιάζεις για διάφορα θέματα.ξύπνα ρε..........

MELISSOCOSMOS είπε...

11.12 ξεκινησε ο ελατος παει καλα

MELISSOCOSMOS είπε...

11.22 οτι μπορω κανω, ρωτα λοιπον κι ασε την φιλοσοφία με την βρυση και τα ρυάκια...

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη που πας τα μελισσια και δουλευει ο ελατος? Σε εμας στη λιμνη πλαστηρα τιποτα και δε βλεπω και να δινει και αργοτερα γιατι δεν εχει πληθυσμους πανω

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...