Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Συναγερμός στην Ιταλία με τη σφήκα φονιά! Τα πρώτα θύματα είναι γεγονός! Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε. (Φωτογραφίες)


Nigrithorax, αυτό είναι το λατινικό όνομα της velutina Vespa, πιο γνωστό ως δολοφόνο σφήκα.
Είναι ένα είδος σφήκας, που...
προέρχεται από την Κίνα, το μέγεθος της είναι λίγο μικρότερο από αυτό των σερσεγκιών και έχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα. Η διαφορά στα έντομα αυτά είναι, ότι δείχνουν περίσσια επιθετικότητα προς τους ανθρώπους.
Στη Γαλλία, αυτό το έντομο έχει ήδη εισχωρήσει και έχουν αναφερθεί 6 νεκροί έως σήμερα. Οι άνθρωποι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στην περίπτωση που τσιμπηθούν από το συγκεκριμένο έντομο είναι εκείνοι οι οποίοι κατά το παρελθόν τους, έχουν διαγνωστεί με αλλεργικό σοκ σε αντίστοιχα τσιμπήματα από έντομα.

Το έντομο αυτό έχει έφτασε τώρα και στην Ιταλία. Προς το παρόν παραμένει περιορισμένο στις περιοχές της Λιγουρίας και Πιεμόντε. Πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα, διότι σε αντίθεση με άλλα έντομα δημιουργεί τις φωλιές του μεταξύ διαφόρων ζιζανίων ή ακόμα και σε επίπεδο του εδάφους.

Για την αποφυγή της αναπαραγωγής τους και την προσβολή σε άλλες περιοχές, από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, σε συνεργασία με την Cra Api Μπολόνια, έχει αναπτυχθεί κάποιο ραντάρ για την ανίχνευση του, που ωστόσο είναι ακόμα σε σε πειραματικό στάδιο.

Σε περίπτωση τσιμπήματος οι πρώτες βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε είναι το ψήσιμο,ο πάγος, το ξύδι ή λεμόνι. Προφανώς, στην περίπτωση των ειδικών αλλεργιών ή αναπνευστικών προβλημάτων, ως αποτέλεσμα του τσιμπήματος πηγαίνετε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών εφημερεύοντος νοσοκομείου για μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΠΗΓΗ

http://periergaa.blogspot.gr/2015/06/blog-post_671.html           

4 σχόλια:

alexandros colombo είπε...

Βασίλη η φωτογραφία δείχνει την Vespa mandarinia https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_giant_hornet και όχι την Vespa velutina https://en.wikipedia.org/wiki/Asian_predatory_wasp

MELISSOCOSMOS είπε...

Αδελφε δεν ειναι δικο μου αρθρο, δεν εχω δικαίωμα να αλλάξω τη φωτογραφια

alexandros colombo είπε...

Το άρθρο αυτό είναι μια μετάφραση από Ιταλικό άρθρο το οποίο έχει κατηγορηθεί για παραπληροφορηση και κινδυνολογία.
Η Vespa Velutina έχει εντοπιστεί στη Ιταλία από το 2012, και όντως είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο που έχει αλλεργία στο δηλητήριο της, αλλά όχι περισσότερο από άλλες Ευρωπαϊκές σφίγγες.
Είναι όμως καταστρεπτικη (Killer) για τις μέλισσες.

Οι φωτογραφίες είναι από περιστατικό στην Κίνα και όχι στη Ευρώπη, και αναφέρεται στη Vespa mandarinia
http://www.thechinavoice.com/41-killed-by-hornets-in-north-china-since-july/

Φιλικά

Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μια έγκυρη ανάρτηση.....χαχαχα γελαν κι οι πέτρες!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...