Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Τρώμε μέλι από το Γιουκατάν και το απολαμβάνουμε!!!


Το Γιουκατάν (ισπανικά: Yucatán, επίσημα Estado Libre y Soberano de Yucatán) είναι μία από τις 31 πολιτείες του Μεξικού. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι η Μέριδα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010 έχει 1.955.577 κατοίκους.

Το Γιουκατάν έχει έκταση 39.612 χλμ². Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Γιουκατάν στο νοτιοδυτικό Μεξικό.Και εκεί η μελισσοκομία έχει γίνει η βαριά μελισσοκομία της πολιτείας.

Το 2014 παρήγαγε 60.000 τόνους μέλι και το εξήγαγε όλο στην Ευρώπη...
Φανταστείτε λοιπόν πόσο μέλι από το Γιουκατάν έχουν φάει οι Έλληνες και τους το σέρβιραν ως Ελληνικό ε;
Το οικονομικό όφελος από αυτή την εξαγωγή έφτασε κοντά στα 100 εκατομμύρια πέσος για τους παραγωγούς.
Δηλαδή πάνω από 5 εκατομμύρια και 700 χιλιάδες σε ευρώ.
Στόχος είναι οι μελισσοκόμοι κάποια στιγμή να καρπώνονται 40 πέσος ανά κιλό μελιού, δηλαδή 2.30 ευρώ το κιλό.

Η Μελισσοκομική εταιρεία του Γιουκατάν δηλώνει πως:
«Με τη στήριξη που δέχονται οι ομάδες παραγωγών, στη ζάχαρη, στα εργαλεία και στην κατάρτιση επιτυγχάνονται οι αρχικοί μας στόχοι και τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά είπε η Λάρα Sosa.

Ολόκληρη η συγκομιδή πωλείται
Ανέφερε ότι όλοι αυτοί οι τόνοι θα εξάγονται σε πόλεις της Γερμανίας και το σύνολο σχεδόν πωλείται σε αγοραστές από την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη εκτίμησή του προϊόντος από το χρώμα, το άρωμα, την καθαρότητά του και τις θρεπτικές του ιδιότητες.

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει είναι πως στο καλό οι εταίροι μας αντί να εισάγουν από την οικονομικά δεινοπαθούσα Ελλάδα μέλι, εισάγουν από το Γιουκατάν.
Και ακόμα πως γίνεται μια χώρα που έχει αδύναμο νόμισμα να πετυχαίνει τέτοιες τιμές, και να ανθίζει η μελισσοκομία της, σε σύγκριση με εμάς που διαθέτουμε ισχυρό νόμισμα που ανήκουμε στην Ε.Ε που θεωρούμαστε ότι βρισκόμαστε στο κλαμπ των ισχυρών να βιώνουμε οικονομικό μαρασμό, και σε ότι αφορά το μέλι όχι μόνο δεν εξάγουμε αλλά εισάγουμε;

Ίσως οι εκάστοτε κυβερνώντες κάποια στιγμή θα πρέπει να μας τα εξηγήσουν όλα αυτά.

Μέχρι τότε θα αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού των παιδιών μας με μέλι από το Γιουκατάν που συσκευάστηκε μέσα σε κάτι ελεεινά και σκουριασμένα βαρέλια μες στη βρώμα και τον ήλιο όπως βλέπετε στην φωτογραφία, και θα το απολαμβάνουμε και ως ελληνικό;
Πιθανόν!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

          

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

esi na ta vlepis afta adi na kanis kamia isagogi zaxaris na mas poulas ftina esi analonese sinexia me tous eboorous

MELISSOCOSMOS είπε...

Μελισσοκομος ειμαι φιλε δεν ειμαι εισαγωγεας, και οσο για ζαχαρη αχρείαστη να ειναι αλλα θα προτιμουσα να εχουμε Ελληνική.

Ανώνυμος είπε...

ade tha valis zigaria simera

ΝΕΡΑΪΔΕΝΙΟΣ είπε...

Κανένας αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα αν πρωτίστως δεν έχουμε καταδικάσει και καταγγείλει με την υπογραφή μας εγγράφως και ενόρκως την εσχάτη προδοσία-προδοσία της χώρας - παράλειψη διώξεων - κατοχής που από τις 24/11/11 έχει ανακοινωθεί επίσημα στην Βουλή και είναι γραμμένη στα πρακτικά της Βουλής σελίδα 1985.
Αυτοί σε προδίδουν και σε πουλάνε με υπογραφές !!
Ετσι κι εσύ λοιπόν πρέπει να κάνεις αυτό πρωτίστως και μετά να ξεκινήσεις τον όποιο αγώνα σου για να σου φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα !! Διαχώρισε την θέση σου όπως ήδη έχουν κάνει δεκάδες χιλιάδες συγκαταγγέλλοντες συμπολίτες μας απέναντι σε όλα αυτά τα αντισυνταγματικά νομοθετήματα που καθημερινά μας επιβάλλουν, τα οποία είναι όλα συνέπειες της εσχάτης προδοσίας και κατοχής της χώρας μας !!
Η μόνη υπογραφή που πρέπει να βάλεις για να προστατεύσεις τον εαυτό σου, την οικογένεια σου, τους φίλους σου, την πατρίδα σου!!
Είναι η μόνη υπογραφή που σε βαφτίζει ακαριαία “ΣΥΝΤΑΓΜΑ” και απευθείας μπλοκάρεις όλους τους αντισυνταγματικούς νόμους και τους σταματάς να υφίστανται πλέον στην ζωή σου !! ΙΕΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 !! ΕΔΩ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ !! ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!....................https://www.facebook.com/groups/986790621349334/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...