Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Έλεγχος και χειρισμοί παραφυάδων video


Φίλες και φίλοι πολλοί είναι οι νέοι μελισσοκόμοι που όταν αποκτούν τα πρώτα τους μελισσάκια αγχώνονται για το πως πρέπει να τα χειριστούν ώστε αυτά να προχωρήσουν ικανοποιητικά και να τους προκόψουν.
Οπωσδήποτε οι εμπειρίες ενός παλιού μελισσοκόμου φαντάζουν υπερπολύτιμες σε έναν νέο που διψάει για μάθηση.
Δυστυχώς αρκετοί όμως είναι αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν την γνώση και έτσι αναγκάζονται να αναζητήσουν πληροφορίες σε βιβλία, περιοδικά ή και το ίντερνετ.
Βρήκα λοιπόν ένα πολύ όμορφο βίντεο του Παντελή Περρακη οπού επιθεωρεί, χειρίζεται και συμβουλεύει για την πορεία των παραφυάδων του.
Ευχαριστώ τον συνάδελφο Παντελή Περρακη που μου έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσω το βίντεο του ώστε να το δουν και οι αναγνώστες του MELISSOCOSSMOU.
Πιστεύω ότι θα φανεί πολύ χρήσιμο στους νέους μελισσοκόμους αλλά και στους παλιούς ακόμα.
Δείτε το βίντεο...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


          

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΝΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ; ΠΙΕΣ ΜΗΝΕΣ; ΣΤΑ ΜΗΚΡΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΙΤΕ ΕΔΩ, ΤΟ ΜΕΛΗΣΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΗΣΣΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΦΗΣΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΛΗΣΑ. ΜΕΤΑ ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ ΚΑΘΑΡΗΣΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΤΕ. ΜΕΧΡΗ ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΝΟΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣΕΣ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΣΙΛΗ, ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ. ΟΤΑΝ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΞΑ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΗΣΕΣ, ΤΟ 70 % ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΡΕΛΛΟΜΑΝΕΣ ! ΚΑΘΕ ΚΕΛΛΙ ΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΥΓΑ. ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΤΗΝ Α' ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΑΡΑ, ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΛΑΡΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΛΑΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΟΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΙΣΕΣ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΔΩ. ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΗΧΙΑ 30 %.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΟΠΟΣ, ΞΑΝΑ ΓΡΑΨΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΙΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Π.Χ. ΜΕΤΑ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ; ΕΠΕΙΤΑ, ΜΕΤΑ ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΟΝΟΥ. ΝΑ ΤΟ ΚΑΡΦΟΣΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...