Translate this page

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

ΥΠ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης: Θα στηρίξω την μελισσοκομία... Πριν περάσουν 3 μήνες όμως την ισοπεδώνει


Μόλις τρεις μήνες πέρασαν από την στιγμή που ο Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο Φιλανδός Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen, (φωτο πάνω) επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της APIVITA στο Μαρκόπουλο.
Αμφότεροι έβγαλαν τα κοστούμια τους, φόρεσαν μελισσοκομικές στολές και γεύτηκαν το φρέσκο μέλι στο μελισσοκομείο της εταιρείας.
Έκαναν και δηλώσεις για την στήριξη της μελισσοκομίας και γενικότερα του πρωτογενή τομέα μάλιστα.
Αλλά πριν ο αλέκτωρ λαλήσει για τρις μόνο μήνες, υπήρξε κωλοτούμπα μετά πιρουέτας της κυβέρνησης και τώρα βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το τέλος της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα και φυσικά και της μελισσοκομίας.Αυτό γιατί την Τετάρτη ψηφίζετε το νομοσχέδιο που αφορά την φορολογία και το ασφαλιστικό στους Αγρότες, Κτηνοτρόφους, Μελισσοκόμους και Αλιείς.

Πως θα είναι η επόμενη μέρα για τον αγρότη μετά την ψήφιση του Γ΄Μνημονίου; Συνεταιριστές λένε πως η παραγωγή θα γίνει ασύμφορη διότι πολύ δύσκολα μπορεί η πλειοψηφία των αγροτών ν΄αντέξει τόσες επιβαρύνσεις.

«Το Γ΄ Μνημόνιο βάζει στην ίδια μοίρα τον αγρότη με τον ελεύθερο επαγγελματία.
Δεν είναι ίδια η δουλειά όμως.
Τα προβλήματα είναι τελείως διαφορετικά και χρειάζεται να εξισορροπήσουν πολλοί παράγοντες. Με την αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ που θα συμψηφιστεί με το ΤΕΒΕ  (ΟΑΕΕ) θα έρθει ταφόπλακα στον τομέα που όλοι τον ονομάζουν ατμομηχανή πηγής πλούτου για τη χώρα».

Τα πράγματα θα είναι χειρότερα, «διότι η πλειοψηφία των Αγροτών στην χώρα έχει 8-10 στρέμματα (όταν ο μ.ό. στην Ευρώπη είναι κοντά στα 200). Αυτό σημαίνει πως μιλάμε για κέρδη συχνά μόλις 1.000 ευρώ ανά μονάδα εργασίας από την κάθε οικογένεια.
Αν βάλουν φόρο 26% από το πρώτο ευρώ που αργότερα θα πάει όπως λέγεται στο 29% τότε δεν θα μπορούν να ζήσουν ούτε να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τους φόρους.
Δεν είπαμε να μη συμμετάσχουν οι αγρότες αλλά να δούμε και το μηχανισμό που υπάρχει στην Ευρώπη και τι μπορεί να συμβεί και μ΄εμάς».

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο όλο και περισσότεροι είναι οι βουλευτές του Σύριζα που φέρονται αποφασισμένοι να μην υπερψηφίσουν την Τετάρτη 22 Ιουλίου και μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται και πολλοί βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δέχονται πιέσεις από τους αγρότες ψηφοφόρους τους και πιέζουν τον Β. Μεϊμαράκη ώστε να μην στηρίξει το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης την κυβερνητική γραμή.
Κάτι τέτοιο πάντως δεν πρέπει να θεωρείται πιθανό απλά καταγράφεται...

Η Τετάρτη 22 Ιουλίου θα είναι η κρισιμότερη ημέρα των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από το http://agrocosmos.com/


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...