Translate this page

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΛΕΦΤΩΝ ΜΕ APISAFE Βeehive Tracker GPS...


Φίλες και φίλοι αλήθεια πόσες φορές έχουμε μιλήσει για κλοπές μελισσιών, τόσο στον MELISSOCOSMO όσο και σε άλλα Blog.
Πόσα έχουμε διαβάσει για τους κλέφτες σε περιοδικά και εφημερίδες, και πόσα έχουμε δει στις τηλεοράσεις;
Ποιος μελισσοκόμος δεν έχει αγχωθεί στην ιδέα ότι αργά ή γρήγορα θα πέσει και αυτός θύμα των μελισσοκλεφτών, ή πιο επίκαιρα ότι δεν θα του γκρεμίσουν τα μελίσσια;

Όσο όλοι εσείς που είμαι σίγουρος άλλο τόσο κι εγώ σκέφτομαι συχνά πυκνά αυτό το ενδεχόμενο.
Σκέφτομαι πόσα μπορεί να μου κλέψουν...
Ποιες ράτσες που με κόπο τις απέκτησα μπορεί ξαφνικά να απολέσω...
Ποια από τα αγαπημένα μου παραγωγικά μελίσσια μπορεί μια μέρα να ανακαλύψω ότι λείπουν από το μελισσοκομείο μου.


Σκέφτομαι και θετικά όμως!!!
Σκέφτομαι και την χαρά που θα κάνω αν τυχόν ξαναβρώ τα κλεμμένα μου μελίσσια.
Και ακόμα σκέφτομαι ότι αν ο κλέφτης βρεθεί θα ήθελα να τον τιμωρήσω, ή θα με έπιαναν οι ανθρωπιστικές μου ευαισθησίες και θα του την χάριζα του που...;

Κάτι τέτοιες σκέψεις λοιπόν με οδήγησαν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι όλα αυτά θα μπορούσα να τα αποφύγω, αφού η τεχνολογία σήμερα μας παρέχει την δυνατότητα να παγιδεύσουμε το μελισσοκομείο μας με διάφορα μέσα...


Μια τέτοια ενέργεια αν συνοδευτεί και με την απαραίτητη προειδοποιητική πινακίδα όπως ορίζει ο νόμος, σίγουρα θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για τους επίδοξους μελισσοκόμους κλέφτες!

Γιατί όπως πολλές φορές έχω ξαναπεί, εμείς οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι κλέβουμε τα μελίσσια των συναδέλφων μας, αφού κανείς άλλος άνθρωπος εκτός μελισσοκομίας δεν είναι σε θέση να το κάνει.


Και επειδή λίγο η οικονομική κρίση που δεν αφήνει χρήματα στους μελισσοκόμους να αγοράσουν εξοπλισμό, λίγο οι καιρικές συνθήκες που τρελάθηκαν και βάλθηκαν να τρελάνουν κι εμάς, που δεν αφήνουν τα μελίσσια να μαζέψουν μέλια και να αφήσουν κέρδη στους μελισσοκόμους... λίγο το ένα λίγο το άλλο, το πρόβλημα φούντωσε και δεν σηκώνει αναβολή.
Γι αυτό αποφάσισα να πάρω όλα εκείνα τα μέτρα ασφαλείας για τα μελίσσια μου, που θα μου επιτρέψουν τουλάχιστον να έχω ήσυχη την συνείδηση μου ότι από την μεριά μου, έκανα ότι ήταν δυνατόν για να αποτρέψω τυχόν επίδοξους κλέφτες να επισκεφτούν τα μελίσσια μου.

Έτσι απέκτησα το πρώτο μου αντικλεπτικό σύστημα GPS για μελίσσια που φέρει την επωνυμία  APISAFE Beehive Tracker.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η συσκευή αυτή είναι πατέντα και κατασκευή Ελληνική.
Έχει και αυτό την σημασία του νομίζω!


Πρόκειται για μια έξυπνη και λειτουργική κατασκευή που σχεδιάστηκε να είναι λεπτή (μόλις 12mm) ώστε να μπορούμε να την τοποθετήσουμε οπουδήποτε μέσα στην κυψέλη.

Με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας έως 5 μήνες, παρέχει πολλά εφεδρικά εξαρτήματα κατά την πώληση της, αλλά και 1 χρόνο εγγύηση θεωρώ ότι είναι υπεραρκετά τα δυνατά της σημεία για να την αποκτήσει κάποιος.

Τα ατού της συγκεκριμένης συσκευής είναι τα εξής!!!

1  Ο χρήστης διαθέτει προσωπικό τηλεκοντρόλ για όπλιση/αφόπλιση οπότε όταν χρειάζεται να κάνει μετακίνηση της κυψέλης για μεταφορά/εργασία δεν απαιτείται να βγάλει/επανατοποθετήσει το APISAFE.
2    Η μπαταρία σε κατάσταση αναμονής κρατάει έως 5 μήνες οπότε δεν χρειάζεται κάθε λίγες μέρες βάλε – βγάλε . ( αν σκεφτούμε ότι η συσκευή είναι λογικό να είναι καλυμμένη στην κυψέλη αυτή είναι μια επίπονη διαδικασία, και όπως καταλαβαίνετε δεν θα ήταν και ότι καλύτερο να χρειάζεται να την κάνουμε κάθε 5-7-10 μέρες πχ.
3 Η συσκευή όταν μπει σε κατάσταση αναμονής ( όσο δηλαδή δεν γίνεται κλοπή ) δεν είναι σε λειτουργία άρα δεν έχει καθόλου εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και άρα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.
Γιατί δεν ξέρουμε πόσο πολύ επηρεάζουν το μελίσσι οι ακτινοβολίες μιας και τα αποτελέσματα είναι ερευνητικά ακόμα, αλλά γενικά αφού έχει γίνει πολύς θόρυβος κατά καιρούς καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι βάζουν GPS σε μελίσσια.

Αυτά σε ότι έχει να κάνει με την περιγραφή του προϊόντος, απλά πρέπει ακόμα να πω ότι επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για την APISAFE είναι η Αρκαδική Μελισσοκομία Αφοι Γκρίτζαλη Ε.Ε.

Πάμε τώρα να σας δείξω την συσκευή και τον τρόπο λειτουργίας της!


Η APISAFE Beehive Tracker αφού την παραγγείλουμε φτάνει γρήγορα σε εμάς με μεταφορική εταιρεία και ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής.
Με το που ανοίξουμε το κουτάκι θα βρούμε μέσα...
1 τηλεχειριστήριο το οποίο οπλίζει ή αφοπλίζει το σύστημα.
1 cd-rom με οδηγίες εγκατάστασης της συσκευής. 
2 μπαταρίες για την συσκευή, μια για να είναι σε λειτουργία και άλλη μια εφεδρική.
1 φορτιστή μπαταρίας.
Φυσικά το σύστημα APISAFE Beehive Tracker.
Ένα βιβλιαράκι οδηγό χρήσεως.
Και διάφορα άλλα εξαρτήματα στερεώσεως της συσκευής στην κυψέλη...


Αυτό που πρέπει να κάνουμε αρχικά όταν αποκτήσουμε το APISAFE Beehive Tracker αφού διαβάσουμε καλά τις οδηγίες χρίσεως είναι να βάλουμε την μπαταριά να φορτίσει για 10 ώρες (τόσες ώρες απαιτούνται μόνο στο πρώτο φόρτισμα)


Αυτό γίνεται πανεύκολα με ένα κούμπωμα.

Στη συνέχεια γυρίζουμε την συσκευή ανάποδα και βλέπουμε ότι στο κάτω μέρος της έχει έξι βίδες.
Τις ξεβιδώνουμε και βγάζουμε το καπάκι.


Τότε βάζουμε την φορτισμένη μπαταρία στην συσκευή πολύ εύκολα.


Στην συνέχεια πρέπει να βάλουμε μια sim κάρτα κινητής τηλεφωνίας στην συσκευή στην θέση που υπάρχει για αυτό τον λόγο.
Η κάρτα πριν μπει πρέπει να έχει απενεργοποιηθεί το PIN της και να έχει μονάδες.


Μετά βιδώνουμε ξανά την συσκευή και είναι έτοιμη να να τεθεί σε λειτουργία.
Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με τον εξής τρόπο.
Στέλνουμε ένα sms από το προσωπικό μας κινητό, στο νούμερο του τηλεφωνικού αριθμού της sim που βάλαμε στην συσκευή και αυτόματα ενεργοποιείται, και στο εξής σε περίπτωση κλοπής της κυψέλης η συσκευή θα μας στέλνει μηνύματα στο κινητό μας με συντεταγμένες θέσης.
Αν το κινητό μας έχει χάρτη της Google τότε βλέπουμε σε χάρτη την ακριβή θέση της κλεμμένης μας κυψέλης!


Μάλιστα ακόμα κι αν η συσκευή μείνει από κάρτα έχουμε την δυνατότητα φορτώνοντας νέα κάρτα με χρόνο ομιλίας να την κάνουμε να εξακολουθεί να στέλνει συντεταγμένες.
Αλλά και όταν σταματήσει να κινείται η κλεμμένη μας κυψέλη και αφοπλιστεί η συσκευή, τότε ξανά έχουμε την δυνατότητα να την κάνουμε να μας ειδοποιεί, αφού κάθε φορά που κάνουμε αναπάντητη στο τηλεφωνικό νούμερο της, αυτή θα μας στέλνει sms με τις συντεταγμένες της θέσεως της.

Η ακρίβεια των συντεταγμένων της θέσης της κλεμμένης κυψέλης που μας δίνει η εν λόγω συσκευή είναι περίπου 50 μέτρα.Κλείνοντας να πω ότι η συσκευή δεν ενεργοποίειται με μικρής διάρκειας εντάσεις όπως άνεμος, σεισμός κτλ ενώ με το τηλεχειριστήριο την θέτουμε σε λειτουργία ή την απενεργοποιούμε πχ όταν κάνουμε μεταφορές ή επιθεώρηση στα μελίσσια μας.

Συνάδελφοι αυτή είναι μια συσκευή που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επίδοξους κλέφτες.
Στο μελισσοκομείο μας για να είμαστε νόμιμοι πρέπει να υπάρχει πινακιδάκι με προειδοποίηση ότι τα μελίσσια παρακολουθούνται με ηλεκτρονικά μέσα.

Την στιγμή που οι κλοπές έχουν εξελιχθεί σε σύγχρονη λαίλαπα, οι κινήσεις παγίδευσης κυψελών μπορεί κυριολεκτικά να κόψουν την φόρα των μελισσοκλεφτών.

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αν όλοι οι μελισσοκόμοι προμηθευόντουσαν έστω από 1 τέτοιο σύστημα, τότε κανείς δεν θα ρίσκαρε να πάει να κλέψει μελίσσια.

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνάδελφοι, και εμείς πρέπει να την εκμεταλλευτούμε προς το συμφέρον μας, και να μην μείνουμε πίσω κολλημένοι σε τακτικές και λογικές του παρελθόντος που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.

APISAFE Beehive Tracker λοιπόν και κόβουμε τα χέρια σε αυτούς που ορέγονται τα μελισσσάκια μας μια και καλή!!!

ΥΓ
Η τιμή είναι 99 ευρώ + ΦΠΑ
Μπορείτε να παραγγείλετε την συσκευή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο πιο κάτω!MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...