Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

ΟΤΑΝ Η Ε.Ε. ΕΒΑΖΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ένα έγγραφο από το μακρινό 1996 το οποίο είχε φέρει στο φως η εφημερίδα «Μακεδονία» μας δείχνει πως το ελληνικό κράτος απαγόρευε σε κτηνοτρόφους να… παράγουν! Συγκεκριμένα επιβλήθηκε πρόστιμο 5 δισ. δραχμών επειδή οι κτηνοτρόφοι ξεπέρασαν την ποσόστωση παραγωγής αγελαδινού γάλακτος κατά 60.000 περίπου τόνους.

Και οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εκεί. Την προηγούμενη χρονία είχαμε πάλι υπέρβαση του ορίου ποσόστωσης αυτή τη φορά κατά 14.000 τόνους με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να πληρώσουν πρόστιμο 1,2 δισ. δραχμών. Όλα αυτά για υπερπαραγωγή!

Τέλος το άρθρο αναφέρει ότι το όριο παραγωγής αγελαδινού γάλακτος ανερχόταν αυστηρά στους 625.000 τόνους και σε περίπτωση υπέρβασης επιβάλλονταν πρόστιμα. Μια προδοτική τακτική η οποία μας στέρησε πολύτιμα έσοδα τα οποία τόσο πολύ χρειάζοταν η Ελλάδα όπως αποδείχθηκε…

πηγή

Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Οι ποσοστώσεις αυτές ισχύουν μέχρι σήμερα.
Αν ένας νέος άνεργος θελήσει να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία και την παραγωγή αγελαδινού γάλακτος δεν μπορεί γιατί αυτό απαγορεύεται και καμία εταιρεία δεν θα δεχτεί να αγοράσει το γάλα του βάση νόμου.
Μόνο όσοι ασχολούνται ήδη μπορούν κι όταν θα γεράσουν και θα τα παρατήσουν τότε τέλος το Ελληνικό γάλα.
Αυτό το κάνουν για να εισάγουμε από Γερμανία και Γαλλία γάλα σε μορφή παγοκολώνας.
Παρόμοια απαγόρευση υπάρχει και στα κρασιά και στα σταφύλια.
Στα καλαμπόκια στο σκληρό σιτάρι, το βαμβάκι, τις ιχθυοκαλλιέργειες και σε πολλά προϊόντα ακόμα.
Για να μην επαναστατήσουμε μας λαδώνουν με μερικές επιδοτήσεις που όλο και μειώνονται κάθε χρόνο που περνάει κατά 10%.
Μόνο που έτσι η ανεργία δεν καταπολεμιέται και μεγαλώνει.
Αυτή είναι η Ε.Ε και το νόμισμα της το Ευρώ.

Όμως με 27% ανεργία από την οποία το 65% είναι στις νέες ηλικίες, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι η οικονομία θα πηγαίνει όλο και χειρότερα.
Οι φόροι δεν θα μπορούν να πληρωθούν και είναι λογικό αυτό από την στιγμή που ο άλλος είναι άνεργος πως να πληρώσει ενφια πχ;
Θα δημιουργείται έλλειμμα στα ταμεία και η τρόικα θα λέει ότι για να εκταμιεύσω την επόμενη δόση βάλε κι άλλους φόρους να καλύψεις το έλλειμμα.
Ούτε τότε ο άνεργος θα έχει να πληρώσει φόρο όμως και η ανεργία μαλιστα όλο και περισσότερο θα αυξάνει....
Τα μαθηματικά λάθος δεν κάνουν αυτό είναι νόμος.

Μέχρι την ερχόμενη άνοιξη λοιπόν θα βρισκόμαστε ξανά σε οριακό σημείο και θα μιλάμε πάλι για Grexit, οι τράπεζες θα είναι ακόμα κλειστές και δεν θα κυκλοφορεί ρευστό ούτε για κουλούρι στην Ομόνοια.
Τότε θα μας διώξουν κακήν κακώς από το Ευρώ και θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το να φύγουμε τώρα μόνοι μας και με σχέδιο.

Γιατί το θέμα δεν είναι το αν θα φύγουμε από το Ευρώ, αλλά το πότε θα φύγουμε από το Ευρώ.
Και οι Ευρωπαίοι το ξέρουν αυτό, και μας κρατάνε μέχρι να ετοιμαστούν αυτοί όσο καλύτερα γίνεται για να μην κινδυνέψουν οι οικονομίες τους και το ευρώ.

Το ζητούμενο είναι εμείς τι κάνουμε για να μην πονέσουμε πολύ.
Η απάντηση είναι τίποτα...
Ο ένας πρωθυπουργός μετά τον άλλον προσπαθεί να μην σκάσει απλός στα χέρια του η χειροβομβίδα της εξόδου.
Αυτή θα σκάσει όμως κάποια στιγμή είναι απολύτως σίγουρο αυτό, και δυστυχώς δεν έχουμε φτιάξει ούτε ένα ανάχωμα να καλυφτούμε με ασφάλεια για αυτό το ενδεχόμενο.

Πορευόμαστε προς το Ζάλογγο χορεύοντας σαν σύγχρονες σουλιώτισσες, μόνο αυτό κάνουμε!!!


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


          

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το σχόλιό σου, αν κάνω λάθος, νομίζω οτι με την ποσόστωση δεν πληρώνεις πρόστιμο, αλλά δεν επιδοτείσαι για την επιπλέον ποσότητα προιόντος που βγάζεις. Την επιπλέον ποσότητα μπορείς κάλλιστα να την διαθέσεις στην εγχώρια αγορά χωρίς πρόβλημα.
Απλώς για να μην τρομάζει ο κόσμος και δημιουργούνται εντυπώσεις!
Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διόρθωσέ με (με επίσημα έγραφα ή με link απο κυβερνητικά sites)
Φιλικά..

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όσα γράφεις Βασίλη, βέβαια επειδή μένω Κορινθία που είναι φύση σταφυλοπαραγωγική περιοχή, ξέρω ότι έχουν φυτέψει μέχρι και στα βουνά αμπέλια... πόσο και πόσοι θα πουλήσουν πια; Ξέρω επίσης πως καταστράφηκαν οι συνεταιρισμοί από μέσα (και όχι από γερμανούς και ξένους) όπως επίσης ξέρω ότι την αγορά λυμαίνονται 5-6 χονδρέμποροι εξαγωγείς, που τέτοια εποχή συζητάνε και ορίζουν μια ξεφτίλα τιμή την οποία τηρούν όλοι... ούτε αυτοί είναι γερμανοί και ξένοι.. Θέλω να πω λοιπόν, πως δε χωράει καμία αμφιβολία ότι οι γερμανοί και μερικά τσιράκια τους έχουν κυρήξει άτυπο πόλεμο στην Ελλάδα, αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί... μια χαρά βγαζαμε τα μάτια μας μόνοι μας τόσα χρονια και τώρα έχουμε δώσει δικαίωμα στον κάθε φριτς και στην κάθ φράου να μας χορεύουν στο ταψί...

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη, μπράβο για το άρθρο. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα, εκτός του ότι θα μας διώξουν από το ευρώ. Με το ευρώ η Ελλάδα είναι και θα είναι υπό την κυριαρχία των διεθνών κουμανταδόρων οι οποίοι με τον μανδύα της ομοσπονδιοποίησης των κρατών μελών, θα επιχειρήσουν να εδραιώσουν ευρωπαϊκή διακυβέρνηση - κομμάτι της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Με τις κυβερνήσεις μαριονέτες που ανεβάζουν στα κράτη όλου του κόσμου πετυχαίνουν αργά αλλά σταθερά το σκοπό τους. Θα δεις ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να μιλάνε για ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής διακυβέρνησης ως τη λύση για τη μάστιγα της οικονομικής κρίσης. Και να είσαι σίγουρος ότι θα το πετύχουν. Διαθέτουν τη διαχείρηση της παγκόσμιας οικονομίας, έχουν υπό τον έλεγχό τους το σύνολο των πολιτικών και των δημοσιογραφικών εταιρειών και μπορούν να πείσουν τη μάζα ότι το μαύρο είναι άσπρο. Δυστυχώς δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας. Είναι η ωμή πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα ελεγε και τα λεει το ΚΚΕ και οι αγροτοσυνδικαλιστες του εδω και χρονια αλλα φυσικα δε μας νιαζει λες και το δικο μας σπιτι καίγεται

Ανώνυμος είπε...

H ποσόστοση αφορα την ποσότητα παραγώμενου προιόντος για την οποία η Ε.Ε. εγγυάται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για το συγκεκριμένο προιόν. Ηταν ενας τρόπος για να οργανωθεί και να ελεγχθει η παραγωγη των διαφορων προιόντων στην Ευρώπη. Απο εκεί και πέρα επαφύεται στους πολιτικούς μας να διεκδικήσουν υψηλότερη "οροφη παραγωγής" αφού η μέγιστη παραγώμενη ποσότητα προκύπτει μετά από συμφωνία. Δεν ειναι ακριβές ότι μας φταίει η Ε.Ε. και θεωρώ ότι έτσι όπως έχει γραφτεί το άρθρο δεν περιγράφει ρεαλιστικά την κατάσταση των ποσοστόσεων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

MELISSOCOSMOS είπε...

12.21 ολα λαθος τα λες οποτε κομματοσκυλο σε κόβω θα εξηγησω ομως...
Συμφωνα με την ΚΑΠ ενα κρατος μελος μπορει να παράγει μονο του το 50% των αναγκών του σε καθε προϊόν ενω το υπολοιπο 50% οφειλει να το εισάγει απ εξω.
Εξου και οι ποσοστώσεις για να μην επιτρέπουν μεγαλυτερη παραγωγη απο το 50% των αναγκων μας.
Με την πολιτικη αυτη η Ελλαδα δινει καθε χρονο 6 δις Ευρω για να εισαγει αγροτικά προιοντα.
Η Ε.Ε απο την αλλη μας επιχορηγεί με επιδοτησεις υψουν 1.2 δις Ευρω το χρονο.
Οπως γινεται αντιληπτό αν αφαιρέσουμε τις επιδοτησεις δημιουργείται ενα έλλειμμα 4.8 δις Ευρω το χρονο στον αγροτικο τομεα απο τις πολιτικες τις Ε.Ε
Επιπλεον αν παραγαμε κανονικα τα προιοντα αυτα μονοι μας, προιοντα αξιας 6 δις ευρω δηλαδη θα ειχαμε επιπλεον θεσεις εργασιας για 400 χιλιαδες ατομα στον πρωτογενη και δευτερογενη τομεα.
Τα ατομα αυτα που σημερα ειναι ανεργα θα ειχαν μισθο θα πληρων φορους κτλ και το κρατος θα ειχε επιπλεον εσοδα και λιγοτερη ανεργια.
Αυτη ειναι η Ε.Ε και το νομισμα της.

Ανώνυμος είπε...

γραφεις: Συμφωνα με την ΚΑΠ ενα κρατος μελος μπορει να παράγει μονο του το 50% των αναγκών του σε καθε προϊόν ενω το υπολοιπο 50% οφειλει να το εισάγει απ εξω.
Αρα το ιδιο ισχύει για κάθε χωρα. Αν όλες οι χώρες παραγουν το 50% των αναγκών τους τότε που βρισκουν το υπόλοιπο 50; Το εισαγουν από χωρες εκτος ΕΕ;

MELISSOCOSMOS είπε...

2.34 ναι το εισαγουν απο τριτες χωρες, για να τις στηριξουν δηθεν.

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχην με "εκοψες" λάθος. Γεωπόνος ειμαι και βρηκα ενδιαφερον να γίνει συζήτηση. Δε βοηθάει όμως να βγει κάτι εποικοδομητικό από μια συζήτηση όταν προσπαθείς στο προοίμιό σου να μειώσεις τον συνομιλητή σου. Γενικώς η Ευρώπη βρίσκει πιο φθηνα τα προιόντα από τρίτες χώρες αλλά για να διατηρήσει ενα ποσοστό αυτονομίας παράγει σε ελεγχόμενες ποσότητες τα όποια προϊόντα παράγωνται. Κάθε χώρα έχει την ιδιομορφία της και οι ποσοστόσεις προσαρμόζονται σε αυτό. Για παράδειγμα στην Ελλάδα ευνοείται η παραγωγή βαμβακιού, στις βορειες χώρες το βόειο κρέας κλπ. Ο κανόνας για τις ποσοστόσεις ισχύει για όλα τα κρατη μέλη. Τις άλλες χώρες γιατι δεν τις εμπόδισε αυτό να προκόψουν??? Επίσης τα νούμερα που λες από που προκύπτουν διότι έχω άλλη εικόνα. Αν όπως λες παραγαμε όλα τα προιόντα μόνοι μας τη στιγμή που αυτά τα προιόντα οι τριτες χώρες τα διαθέτουν πιο φθηνα εμάς ποιος και γιατί να μας προτιμήσει? Μεσω της ΚΑΠ ο κρατικός προυπολογισμος δεν επιβαρυνόταν με την ενισχυση του αγροτικού τομέα και δεδομένης της διασπάθησης του χρηματος στην Ελλάδα προσωπικά το θεωρω θετικό αυτό. Δε θελω να παρεξηγηθώ ότι ειμαι φανατικός υπερ της Ευρώπης αλλά ειναι πιο ώριμη στάση να κοιτάμε κ να διορθώνουμε τα δικά μας λάθη πρώτα. Για παραδειγμα γιατί καρπώνονται ανεξέλεγκτα οι έμποροι το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους και όχι ο παραγωγός?? Πορτοκάλια τα παίρνουν οι έμποροι 9-15 λεπτά το κιλό και φθάνουν στη λιανική 40-80 λεπτά, όπως και πλήθος άλλων προιόντων. Αλλό οπισθοδρομικό γεγονός είναι η αξιοπιστία μας. Πηγαίναν βερύκοκα στη Ρωσία και κατω από τα α διαλογής κρυβοταν σκαρτα β διαλογής. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα όμως, υπάρχουν Ελληνες που ειναι διαμάντια και ενας παραπάνω λόγος να διορθωθούν όλα αυτά ειναι αυτοί γιατι διαπράτεται αδικία εις βαρος των τίμιων. Επίσης είτε Ευρώπη το λένε έιτε Αμερική είτε Ασία δεν ειμαστε μόνοι στον κόσμο να καταλήξουμε ακοινώνητοι διότι η συνεργασία φέρνει πολλαπλάσια απόδοση από το να παλεύει κάποιος μόνος του. Απλά πρέπει να θέσουμε και εμεις τους δικούς μας κανόνες και να διεκδικήσουμε, όχι μόνο με τα λόγια αλλά με πράξεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...