Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Ελληνίδες και Έλληνες την Κυριακή έχουμε ραντεβού με την ιστορία και πρέπει να δώσουμε το παρόν ΟΛΟΙ


Ελληνίδες Έλληνες, βρισκόμαστε μόλις 2 ημέρες πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα, και καλούμαστε να σηκώσουμε στους ώμους μας το βάρος της αντίστασης και της ελπίδας τόσο της δικής μας όσο και των λαών όλου του κόσμου.
Η Ελλάδα είναι έθνος που λάμπει στην οικουμένη σαν φάρος στο σκοτάδι, και κάθε της απόφαση σηματοδοτεί το έναυσμα της ελπίδας σε όλο τον κόσμο.
Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η θέση μας στην ιστορία αν υπερτερήσει το ναι στο δημοψήφισμα, και τι μήνυμα θα στείλουμε στον υπόλοιπο κόσμο.
Το μήνυμα της υποδούλωσης και του ραγιαδισμού φυσικά αυτό θα τους στείλουμε.
Φίλες και φίλοι έχω την τιμή να κατάγομαι από ένα χωριό του Μεσολογγίου.
Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι οι πρόγονοι μου προκειμένου να απαλλαχτούν από τον φόρο 10% που πλήρωναν στον Σουλτάνο, επαναστάτησαν, συμφώνησαν όλοι μαζί ότι προτιμούν να πεθάνουν παρά να προσκυνήσουν.
Αναγκάστηκαν κλεισμένοι μέσα στα τείχη της πόλεως τους να πεινάσουν, να σκελετώσουν, να φάνε γάτες και ποντίκια άλλα να μην σκύψουν το κεφάλι.
Και δεν το έσκυψαν, πέθαναν μαχόμενοι, και ανατινάχτηκαν με τον Καψάλη αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.


Κάθε χρόνο παρευρίσκομαι να τους τιμήσω, στις γιορτές εξόδου, αφού η ιστορία τους κατέταξε στο πάνθεον των ηρώων.

Αλλά και κάθε περιοχή αυτής της χώρας έχει παρόμοια περίπτωση ιστορίας ανδρείας και αντίστασης.

Τρομάζω σκεπτόμενος ότι μπορεί να μας κοιτάζουν από ψηλά να σκεπτόμαστε την επιλογή του δημοψηφίσματος.

Ντρέπομαι ως Έλληνας την ιδέα ότι οι ξένοι θα πανηγυρίσουν σε τυχόν είδηση ότι υπέταξαν τους Έλληνες στο δημοψήφισμα.

Ελληνίδες Έλληνες, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από ένα καθαρό και τιμημένο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Το 17% του πληθυσμού της χώρας είναι αγρότες, αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, και είναι γελοίο να ανησυχούμε για την επάρκεια προϊόντων και για άλλα παρόμοια ψευτοδιλήμματα.

Αυτοί που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια, αυτοί που έκαναν μια πόλη 7 χιλιάδων ανθρώπων να αυτοκτονήσει την εποχή των μνημονίων τους, μας ζητάνε τώρα να ψηφίσουμε ναι.

Θα πούμε ναι λοιπόν;

Θα εμπιστευτούμε όσα ακούμε από τους πουλημένους δημοσιογράφους;
Πότε μας είπαν την αλήθεια αυτοί σκεφτείτε και τι αφεντικά υπηρετούν.

Είναι βέβαιο ότι αυτό το δημοψήφισμα σε περίπτωση που βγει το ναι θα είναι το τελευταίο που θα έχουμε την δυνατότητα να εκφραστούμε.

Μην τους χαριστείτε...

Είμαστε Έλληνες γιοι των θεών και των ηρώων, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε για μια στιγμή να αμφιβάλουμε για την επιλογή μας, και είναι απολύτως μεγάλη η ανάγκη να δώσουμε ΟΛΟΙ το παρόν την Κυριακή στην κάλπη.

Επειδή έχουμε ραντεβού με την ιστορία για μια ακόμα φορά, και θα την γράψουμε με χρυσά γράμματα έτσι που να σειστή η γη φωνάζοντας μια ακόμα φορά ΟΧΙ...


          

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ, χίλιες φορές ΟΧΙ στους νεκροθάφτες τους Γένους

Νατσιός Δημήτριος, δάσκαλος Κιλκίς


Όσοι ξεχνούν την ιστορία τους, θα την ξαναζήσουν, λέει το γνωστό ρητό. Η μνήμη είναι το πιο αμυντήριο ενός λαού. Μνήμη είναι ελευθερία. Πρίν από 70 και χρόνια οι πρόγονοι των σημερινών θεσμών, δηλαδή των Γερμανών, επί χίλιες ημέρες επέβαλλαν το τότε μνημόνιό τους. Πρίν από 3,5 χρόνια είχα γράψει σχετικά:


<>. Και τέλειωνα με μια παραπομπή σε ένα ιστορικό, συγκλονιστικό επεισόδιο από την καταστροφή του ’22.  Καταγράφεται στο «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» του Χρήστου Αγγελομάτη, που δείχνει την αγαστή συνεργασία του Ισλάμ και των Φραγκογερμανών για την εξαφάνιση ακόμη και των λειψάνων του Γένους μας. Γράφει στην σελίδα 379 ο συγγραφέας: «Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον «Ζαν», μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους». Τα πήγαιναν τα κόκκαλα τα ιερά των σφαγιασθέντων Ελλήνων για «σαπούνι Μασσαλίας». Οι Τούρκοι τα πούλησαν, οι Γάλλοι τα αγόρασαν, οι Άγγλοι διευκόλυναν και οι Γερμανοί, αργότερα, μιμήθηκαν. Όλη δηλαδή η Ε.Ε. Τώρα αυτοί και οι ημέτεροι ναιναίκηδες μας λένε να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Τούτος όμως ο τόπος βάδισε στην ιστορία με τα ΟΧΙ. ΟΧΙ, χίλιες φορές ΟΧΙ στους νεκροθάφτες τους Γένους.


 Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το email που λάβαμε από τον κ.Άδωνη Γεωργιάδη και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μας!

Συνάδελφος μας, μέλος του Παιδαγωγού, είχε την τιμή να λάβει το ακόλουθο email -πρόσκληση- από τον βουλευτή της ΝΔ κ.Άδωνη Γεωργιάδη:

"ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΑΥΡΙΟ 30 IOYNIOY ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΣΤΙΣ 19:30

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ

ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"


Δείτε το:

Ακολουθεί η απάντηση που του έστειλε και την οποία μας κοινοποίησε. Αξίζει να τη διαβάσετε! :

κ.Άδωνη,

Αν θυμάμαι καλά, το χρέος μας τώρα είναι 350.000.000.000 (αν μπερδεύεστε με τα μηδενικά, 350 δις)

Αν το διαιρέσουμε με 10.000.000 Έλληνες,

μας δίνει 35000 ευρώ , να αναλογούν ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ μας, χρέος προς τους εταίρους.

Πόσο χρωστάει μια πολύτεκνη οικογένεια κ.Άδωνη;; Υπολογήσατε;;

(από αυτές που ως κυβέρνηση θεωρούσατε τα παιδιά τους "τεκμήριο διαβίωσης" και

φορολογούσατε το πολυτεκνικό τους αυτοκίνητο λες και ήταν τζιπάκι πολυτελείας; )

Να βγούνε και οι πολύτεκνοι στο δρόμο μαζί σας; Να ζητήσουν να κάνουμε νέο μνημόνιο για να πληρώνουν μέχρι να πεθάνουν αλλά και οι απόγονοί τους, το μετρικό τους;

Νομίζεται ότι υπάρχει πιθανότητα να πληρωθεί αυτό το χρέος;;;

Κι όμως στις περασμένες εκλογές ως πολιτικό κόμμα ξεκαθαρίζατε ότι δεν θα διεκδικήσετε κούρεμα του.

35000 ευρώ το κεφάλι. Ούτε ευρώ πιο κάτω.

Παραδόξως η ίδια ιστορία με τα απέραντα χρέη συμβαίνει σε κάθε χώρα με πλουτοπαραγωγικές πηγές. Οι ξένοι την δεσμεύουν -μέσα από τα δάνεια- εφ όρου ζωής. Σίγουρα κι εκεί θα υπήρχαν πολιτικοί που τους προέτρεπαν να πάρουν δάνεια από τους φιλεύσπλαχνους ξένους.

Οταν ο Ιούδας, παρά τα θαύματα που έβλεπε, τους τυφλούς που ανέβλεψαν, τους παράλυτους που περπάτησαν, παρά ακόμη και τις αναστάσεις νεκρών, πρόδωσε τον Χριστό για 30 αργύρια, γιατί να μην είναι κάποιοι ικανοποιημένο με ένα "πινάκιο φακής"; Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Ο καθένας διαλέγει το "πινάκιο φακής" του.

Βρήκα και 2 φωτογραφίες σας.

Πριν κάνα χρόνο, είχατε έρθει ως υπουργός Υγείας να συγχαρείτε τονΡοταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης (φαίνεται το λάβαρο τους πίσω σας).

Η 2η φωτογραφία πρέπει να είναι από άλλη επίσκεψη (αν κρίνω από την γραβάτα που φοράει ο Πρόεδρος των Ρόταρυ κ.Ασπασίδης). Δεν ξέρω πως μου 'ρθε αυτή η φωτογραφία καθώς σας έγραφα τα παραπάνω. Τυχαίος συνειρμός.

Εύχομαι να έχετε μια πετυχημένη καριέρα κ.΄Αδωνη. Δεν ξέρω γιατί αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος, ας πούμε έχω "προαίσθημα"!

Αν θυμηθώ ότι από τηλεβιβλιοπώλης, βρεθήκατε βουλευτής, λίγο μετά υπουργός (του ΛΑΟΣ), θυμάμαι καλά;; και από εκεί μεταπηδήσατε στην ΝΔ και πολύ σύντομα ξαναγίνατε Υπουργός(!), και η δεύτερη -άγνωστη μέχρι τότε- σύζυγο σας έκανε εξίσου πετυχημένη πορεία στα κανάλια βοηθώντας σας να αλλάξετε το "σκληροπυρηνικό προφίλ" του "ακροδεξιού", έχω κάθε λόγο ναευελπιστώ για το πολιτικό σας μέλλον.

Σχεδόν καθημερινά, προβάλλεστε στα κανάλια. Θέλοντας και μη ο λαός θα σας αποδεχθεί. Πολύ καλά θα κάνετε να πάτε στην αυριανή αυθόρμητη, "ακομμάτιστη" συγκέντρωση στο Σύνταγμα. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αποτελούν την ίδια φωνή εδώ και χρόνια. Όσο για τοΠοτάμι ... ο λαός αντιλαμβάνεται αν είναι ένα ακόμη κατασκεύασμα της Νέας Τάξης ή όχι.

ΥΓ. (Παρακαλώ έχετε υπόψη ότι δεν αποκλείεται να δημοσιεύσω την παρούσα απάντηση μου, ΜΑΖΙ με την απάντηση που ενδεχομένως θα μου στείλετε, σε φίλους μου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστολόγια κλπ.)

Ως τεκμήριο, παραθέτουμε και ολόκληρη η απάντηση. Πάντως ο κ.Άδωνης δεν μπήκε στον κόπο να του απαντήσει!


Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ολοι μαζι παιδια.Δειτε ποιοι μας καλουν να ψηφισουμε ναι,ολοι οσοι μας εφεραν εως εδω τοσα χρονια.Ο Σημιτης που αποδεδειγμενα απο στοματα ευρωπαιων αξιοματουχων μας εβαλε με ψευτικα στοιχεια στο ευρω,Βενιζελος και λοιποι,Μητσοτακηδες και Αδωνιδες,δημοσιογραφοι και τα αφεντικα τους με τις τεχνικες τους εταιρειες...κλπ κλπ.Μονο και μονο το οτι ψηφιζοντας ναι συντασομαστε με αυτους θα πρεπει να μας κανει να πουμε ΟΧΙ.Δεν δεχομαι να ταυτιστω μαζι τους,αυτοι ολοι κερδιζουν τοσα χρονια απο τη κατασταση που εμενα με εκανε να μην εχω θερμανση,δουλεια, ασφαλεια κλπ.ΕΛΕΟΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ που φοβαστε μην φυγετε απο την Ευρωπη,ενω εδω και τοσα χρονια ετσι και αλλιως δεν ζειτε σε ευρωπαικη χωρα αλλα..στο Ισλαμαμπαντ.Ουρες στον ΟΑΕΔ,ουρες για συσιτια,ουρες στο ΙΚΑ και στα νοσοκομεια,ουρες στη ΔΕΗ για τα χαρατσια και για ρυθμισεις,ουρες στις εφοριες για ρυθμισεις...αλλα οι ουρες στα ΑΤΜ θα κρινουν το μελλον των παιδιων και των εγγονιων μας....

Ηλιας Αθήνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...