Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πούλησαν 5 τόνους μέλι αλλά όταν πήγαν να εισπράξουν διαπίστωσαν…


Θύματα μίας απίστευτής άπατης έπεσαν δύο παραγωγοί μελιού από το Διάσελο της 'Αρτας.

Οι δύο παραγωγή πούλησαν 5 τόνους από το προϊόν τους και πληρώθηκαν με επιταγές ύψους 30.000 ευρώ.

Ωστόσο όταν πήγαν να είσπράξουν διαπίστωσαν ότι οι επιταγές ήταν… πλαστές.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν στους αστυνομικούς, αφού παρέδωσαν το μέλι, επιχείρησαν να
επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον έμπορο χωρίς αποτέλεσμα και έτσι υποψιάστηκαν την απάτη.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Περιφέρειας 'Αρτας, εξιχνιάστηκε άμεσα η υπόθεση, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 49χρονου από το Ίλιον για απάτη και πλαστογραφία και ενός συνεργού του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.
Ειδικότερα, ο 49χρονος μαζί με τον συνεργό του προσποιούμενοι τους εμπόρους μελιού, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και τους ζήτησαν να αγοράσουν ποσότητα μελιού 5 τόνων.

Στη συνέχεια, προχθές το μεσημέρι, ο 49χρονος μετέβη με φορτηγό στην επιχείρηση των δύο μελοπαραγωγών που βρίσκεται στο Διάσελο 'Αρτας και προμηθεύτηκε τη συμφωνηθείσα ποσότητα μελιού, παραδίδοντας τους ως αντίτιμο δύο πλαστές επιταγές, συνολικού ύψους 30.000 ευρώ.


πηγη           

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δωσε τουλάχιστον το μικρό όνομα του 49χρονου, ώστε να προφυλαχθούμε

IxNiLaTiS είπε...

Όταν δέχεσαι επιταγές αγνώστου, παίρνεις επιτόπου τηλέφωνο την τράπεζα και αναφέρεις τα στοιχεία της επιταγής. Ζητάς να σου πουν αν όντως η επιταγή αυτή "βλέπει" το όνομά του ή το όνομα της επιχείρησης, και αν ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει βγει κόκκινος με ακάλυπτες επιταγές.
Επίσης, την πρώτη φορά είναι καλό να το παραδώσεις εσύ αντί να το πάρει ο πελάτης σου, για να δεις τον τόπο, τις εγκαταστάσεις ... και να καταλάβεις αν είναι σοβαρός.

Σε περίπτωση που έχεις να κάνεις με το εξωτερικό, απευθύνεσαι στην αντίστοιχη πρεσβεία για να σου δώσουν (επαληθεύσουν) τα στοιχεία της επιχείρησης, και επικοινωνείς με την τράπεζά του για τους ίδιους λόγους. Αν και καλό είναι όταν στέλνεις εμπορεύματα στο εξωτερικό, να πληρώνεσαι μετρητοίς, και μετά να τα στέλνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟΣ ΚΟΠΟΣ ΜΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...