Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Καλλιέργεια λεβάντας: Αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει σε αυτό που δεν θα έχουμε ποτέ στην Ελλάδα VIDEO


Φίλες και φίλοι ένα στρέμμα καλλιέργειας λεβάντας αν και ήδη από το δεύτερο έτος αποδίδει 500 κιλά φυτικής παραγωγής, φτάνει την μέγιστη απόδοση το 4ο έτος παράγοντας 800-900 κιλά.
Από αυτή την ποσότητα παράγονται 16 λίτρα αιθέριου ελαίου και αποφέρουν στον καλλιεργητή έσοδα περί τα 900 ευρώ.
Φυσικά στα παραπάνω ποσά που αποφέρει στην οικονομία αυτή η καλλιέργεια πρέπει να προστεθούν και αυτά που προκύπτουν από την παραγωγή μελιού από τα άνθη λεβάντας, καθώς αποτελεί ένα άριστο μελισσοκομικό φυτό.
Η καλλιέργεια της λεβάντας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Γαλλία και σε άλλες χώρες, ωστόσο στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα.
Και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί νομίζω καθώς οι ΕυρωΠΕΟΙ έχουν αποδείξει όπως πχ με το κρασί, τα σταφύλια ή και το γάλα πως όταν ένα είδος ευδοκιμεί στα δικά τους εδάφη τότε σχεδόν απαγορεύουν σε τρίτες χώρες να το παράξουν.

Θυμίζω απλά την οδηγία από την Ε.Ε για εκρίζωση των Ελληνικών αμπελώνων και το πρόστιμο των 12.000 ευρώ ανα στρέμμα σε όποιον δεν υπακούσει, όπως και τον αφανισμό της Ελληνικής παραγωγής γάλακτος προκειμένου η χώρα να εισάγει σε μορφή παγοκολόνας γάλα από Γερμανία και Γαλλία.
Έτσι μπορούμε μόνο να ταξιδέψουμε με την φαντασία μας σε μέρη όπου καλλιεργείται η λεβάντα και να φανταστούμε την χαρά των μελισσών μας σε αυτά τα υπεριώδη βοσκοτόπια.


Γιατί όπως σοφά λέει κι ο λαός μας ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...
Ως εκ τούτου κι εμείς οι Έλληνες μελισσοκόμοι που είμαστε αδικημένοι από πλευράς παραγωγής μελιού σε σχέση με τους Ευρωπαίους ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον, οταν μια εθνική κυβέρνηση στείλει στο διάολο τη φραγκοκρατία που μας έχει κυριεύσει εκ νέου.
Δείτε το βίντεο.

MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


          

7 σχόλια:

nikos είπε...

Στο βιβλίο του Δημητρη Καρακουση συναδελφος μελισσοκόμος αναφέρει πως ενα στρέμμα λεβάντας μπορεί να αποδώσει εως 250 κιλά μέλι!

ιωαννης σεμελιδης είπε...

Περιοχή Μεσημέρι τκ57500 η λεβάντα δίνει 5 κιλά έλαιο.Από μέλι ίσως δίνει χρώμα ή γεύση.Εδώ και δύο χρόνια που την παρακολουθώ είμαι σίγουρος ότι δεν δίνει μέλι για τρύγο.

Ανώνυμος είπε...

πηγα 20 διώροφες στις λεβαντες στους ευζώνους κιλκις,απο μελι δεν πηρα ουτε κιλο.οι λεβαντες μαυρισαν από μελισσια αλλα στις κυψέλες τιποτα από μελι,η διαπιστωση που καναμε ηταν ότι τα τρελενε η εντονη μυρωδια της λεβαντας.

MELISSOCOSMOS είπε...

Παιδια για να παρετε μελι χρειαζονται χιλιαδες στρεμματα λεβαντα. Σκεφτειτε οτι για 1 κιλο μελι η μελισσα πρεπει να παει σε 1 εκατομυριο ανθη. Δεν γνωριζω στην Ελλαδα να εχουμε τοσο μεγαλες καλιεργειες. Με 10, με 100 και με 500 στρεμματα ακομα μελι δεν βγαζεις

Ανώνυμος είπε...

τοτε γιατί μας βάζεις στη πρίζα;

MELISSOCOSMOS είπε...

Μα γραφω οτι στην Ελλάδα δεν θα εχουμε ποτε τετοιο μέλι.

Stavros Aronis είπε...

χχαχαχαχαχαχαχ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...