Translate this page

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Στοιχεία που σοκάρουν: Μείωση του εισοδήματος σε Αγρότες-Μελισσοκόμους έως 50% λόγω της πολιτικής της αριστερής κυβερνήσεως


Φίλες και φίλοι χτες με πήρε στο τηλέφωνο ο Μόσχος Ντιώνιας και μου είπε τα εξής ενδιαφέροντα...

Σήμερα ρώτησα το λογιστή μου.
Αν πουλήσω πέντε τόνους μέλι στον έμπορο προς 4 ευρώ το κιλό θα πάρω 20.000 Ευρώ.
Αυτά φυσικά θα κοπούν τιμολόγιο.
Τι φόρο θα πληρώσω;
 

Και ο λογιστής απάντησε!!!
Με 20% φόρο θα πληρώσεις 4.000 Ευρώ, και με την προκαταβολή φόρου άλλα 2.800 =6.800 Ευρώ.
Τότε λέει ο Μόσχος πρέπει να μεταναστεύσουμε μαζί με τα κοπάδια μας σε άλλη χώρα η'...

Εγώ το πήγα λιγάκι πιο πέρα και λέω.
Αν από τις 20 χιλιάδες ευρώ, αφαιρέσεις τα 6.800 μας μένουν 13.200 Ευρώ.
Αν αυτό το ποσό το διαιρέσεις με τους 5 τόννους που πούλησες, τότε θα δεις ότι η αξία του μελιού που έβαλες στην τσέπη ήταν καθαρά 2.64 ευρώ το κιλό.Αυτά όμως με φετινές τιμές.
Από το 2016 οι αγρότες-μελισσοκόμοι θα φορολογούνται με 29% και 100% προκαταβολή φόρου, που σημαίνει ότι από τα 20.000 Ευρώ, ο φόρος θα είναι 10.000 Ευρώ, κι αν κάνεις τότε την διαίρεση θα δεις ότι η πραγματική εμπορική αξία του μελιού θα είναι 2 ευρώ το κιλό περίπου.

Ίσως κάποιοι σκεφτούν το εύκολο.
Ότι δεν θα κόψω τιμολόγιο και δεν θα με πιάσει η εφορία.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, ούτε κατά φαντασία.
Αφενός γιατί ο έμπορος δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει και να πουλήσει ένα μέλι που αγόρασε στην μαύρη, κι αφετέρου, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί το μέλι του στον έμπορο χωρίς παραστατικά;
Γιατί με τόσους επιτήδειους που γέμισε η αγορά αν βρεθεί κάποιος και στο φάει δεν θα μπορείς να αποδείξεις τίποτα. 

Αυτό το άρθρο σας το γράφω γιατί αυτές τις μέρες που είχα ανακοινώσει την συνέντευξη του Γ. Πίττα πάρα πολλοί με προτρέπατε να τον ρωτήσω τι θα γίνει με την τιμή του μελιού.

Η τιμή του μελιού λοιπόν που μπαίνει στην τσέπη μας αναμένεται να μειωθεί κατά 50% λόγω φορολογίας.
Και το ερώτημα τόσο του Μόσχου όσο και το δικό μου είναι αν μπορεί να σταθεί η μελισσοκομία στην Ελλάδα υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

Όχι μόνο η μελισσοκομία αλλά γενικότερα ο αγροτικός τομέας, όπου ισχύουν οι ίδιες φορολογικές συνθήκες.

Η απάντηση είναι απλή και εύκολη και είναι ΟΧΙ.

Κανένας δεν είναι τρελός να δουλεύει μόνο για το κράτος φυσικά.
Και να σκεφτείτε ότι δεν έχω συμπεριλάβει καν τις ασφαλιστικές μας εισφορές κι όλους τους άλλους φόρους που πληρώνουμε κάθε χρόνο στο κράτος, ενφια τέλη κυκλοφορίας κτλ.

Μπορεί κάποιος μάλιστα να ρωτήσει εύλογα και να πει, ότι ωραία μπορεί να τα λες αλλά και τι θα γίνει;

Θα σας πω και θα σας διαβεβαιώσω κιόλας για αυτά που θα γίνουν.

Θα ξέρετε συνάδελφοι φαντάζομαι ότι όλες οι επαναστάσεις της ιστορίας, από την Γαλλική επανάσταση, την κόκκινη επανάσταση της Ρωσίας μέχρι δικές μας επαναστάσεις εδώ τόσο στο Κιλελέρ όσο και στην Λευκάδα στην εξέγερση των Σφακισάνων το 1746 όπως και ο ξεσηκωμός των Αμπελουργών, το 1935, ότι έγιναν όλες από αγρότες και ο λόγος ήταν η εξοντωτική φορολόγηση τους.

Και να μην έχετε καμία αμφιβολία που αν ένας λόγος που οι αγρότες ήταν στο φορολογικό απυρόβλητο τόσα χρόνια όχι μόνο στην χώρα μας αλλά σε διεθνές επίπεδο ήταν ακριβώς αυτός.

Οι πολιτικοί τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά, γιατί προδότες μπορεί να είναι χαζοί όμως όχι.

Καμία επανάσταση δεν ξεκίνησε ποτέ, ούτε από συνταξιούχους, ούτε από δημοσίους υπαλλήλους, ούτε από καθαρίστριες, χωρίς να μέμφομαι αυτές τις κοινωνικές ομάδες, απεναντίας τις σέβομαι αλλά αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα.

Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να τα βάλει με τον αγροτικό κόσμο λοιπόν να ξέρετε ότι μετράμε αντίστροφα για την Ελληνική Επανάσταση, και επειδή τα γραπτά μένουν, κρατήστε το αυτό εδώ για να δείτε αν θα επαληθευτεί η όχι.

Η κυβέρνηση ή καλύτερα οι κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα μνημόνια, γνωρίζοντας αυτή την πιθανότητα άφησαν για το τέλος το πικρό ποτήρι της φορολογίας των αγροτών, όχι από τύχη αλλά από φόβο για ότι ακολουθεί μετά από τέτοιες ενέργειες.

Τέλος θα πω, ότι ήδη θα πρέπει να ξέρετε πως η κρίση στην χώρα μας είναι τεχνητή.
Αποτελεί ένα πείραμα για να βγάλει τα συμπεράσματα της η διεθνής οικονομική ελίτ δοκιμάζοντας της αντοχές ενός μικρού έθνους.
,Διάβασα πρόσφατα και θα συμφωνήσω απόλυτα ότι  δοκιμάζουν πόση φορολογία μπορεί να αντέξει ένας λαός μέχρι να επαναστατήσει.
Και τότε ακριβώς λίγο πριν την επανάσταση, την οποία δεν επιθυμούν με τίποτα, η κρίση θα τελειώσει έτσι ξαφνικά όπως ήρθε.

Μια ωραία ημέρα οι εταίρες εταίροι μας θα συνειδητοποιήσουν ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, θα το κουρέψουν ή θα το ρυθμίσουν, θα βρουν την φόρμουλα αυτοί και η κρίση θα τελειώσει.

Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει αυτό.
Απάντησα ήδη, είπα λίγο πριν την επανάσταση του λαού.
Και πότε θα γίνει η επανάσταση του λαου;
Πιστεύω πως τώρα.
Οι αγρότες βράζουν από θυμό κυριολεκτικά από άκρη σ άκρη της Ελλάδας και είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν,και επίσης είναι πολύ πιθανό αν αυτό γίνει να παρακινήσουν κι άλλες κοινωνικές ομάδες.

Εγώ πάντως, δεν βλέπω άλλο σενάριο επιβίωσης του έθνους.
Σας ανέλυσα πιο πάνω με μαθηματικές πράξεις ότι η κατάσταση αυτή δεν βγαίνει.

Κι αν είστε δύσπιστοι ρωτήστε έναν μαθηματικό αν οι αριθμοί μπορεί να κάνουν ποτέ λάθος!!!MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσώνRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...