Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Στοιχεία που σοκάρουν: Μείωση του εισοδήματος σε Αγρότες-Μελισσοκόμους έως 50% λόγω της πολιτικής της αριστερής κυβερνήσεως


Φίλες και φίλοι χτες με πήρε στο τηλέφωνο ο Μόσχος Ντιώνιας και μου είπε τα εξής ενδιαφέροντα...

Σήμερα ρώτησα το λογιστή μου.
Αν πουλήσω πέντε τόνους μέλι στον έμπορο προς 4 ευρώ το κιλό θα πάρω 20.000 Ευρώ.
Αυτά φυσικά θα κοπούν τιμολόγιο.
Τι φόρο θα πληρώσω;
 

Και ο λογιστής απάντησε!!!
Με 20% φόρο θα πληρώσεις 4.000 Ευρώ, και με την προκαταβολή φόρου άλλα 2.800 =6.800 Ευρώ.
Τότε λέει ο Μόσχος πρέπει να μεταναστεύσουμε μαζί με τα κοπάδια μας σε άλλη χώρα η'...

Εγώ το πήγα λιγάκι πιο πέρα και λέω.
Αν από τις 20 χιλιάδες ευρώ, αφαιρέσεις τα 6.800 μας μένουν 13.200 Ευρώ.
Αν αυτό το ποσό το διαιρέσεις με τους 5 τόννους που πούλησες, τότε θα δεις ότι η αξία του μελιού που έβαλες στην τσέπη ήταν καθαρά 2.64 ευρώ το κιλό.Αυτά όμως με φετινές τιμές.
Από το 2016 οι αγρότες-μελισσοκόμοι θα φορολογούνται με 29% και 100% προκαταβολή φόρου, που σημαίνει ότι από τα 20.000 Ευρώ, ο φόρος θα είναι 10.000 Ευρώ, κι αν κάνεις τότε την διαίρεση θα δεις ότι η πραγματική εμπορική αξία του μελιού θα είναι 2 ευρώ το κιλό περίπου.

Ίσως κάποιοι σκεφτούν το εύκολο.
Ότι δεν θα κόψω τιμολόγιο και δεν θα με πιάσει η εφορία.
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, ούτε κατά φαντασία.
Αφενός γιατί ο έμπορος δεν θα μπορεί να δικαιολογήσει και να πουλήσει ένα μέλι που αγόρασε στην μαύρη, κι αφετέρου, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί το μέλι του στον έμπορο χωρίς παραστατικά;
Γιατί με τόσους επιτήδειους που γέμισε η αγορά αν βρεθεί κάποιος και στο φάει δεν θα μπορείς να αποδείξεις τίποτα. 

Αυτό το άρθρο σας το γράφω γιατί αυτές τις μέρες που είχα ανακοινώσει την συνέντευξη του Γ. Πίττα πάρα πολλοί με προτρέπατε να τον ρωτήσω τι θα γίνει με την τιμή του μελιού.

Η τιμή του μελιού λοιπόν που μπαίνει στην τσέπη μας αναμένεται να μειωθεί κατά 50% λόγω φορολογίας.
Και το ερώτημα τόσο του Μόσχου όσο και το δικό μου είναι αν μπορεί να σταθεί η μελισσοκομία στην Ελλάδα υπό αυτές τις προϋποθέσεις.

Όχι μόνο η μελισσοκομία αλλά γενικότερα ο αγροτικός τομέας, όπου ισχύουν οι ίδιες φορολογικές συνθήκες.

Η απάντηση είναι απλή και εύκολη και είναι ΟΧΙ.

Κανένας δεν είναι τρελός να δουλεύει μόνο για το κράτος φυσικά.
Και να σκεφτείτε ότι δεν έχω συμπεριλάβει καν τις ασφαλιστικές μας εισφορές κι όλους τους άλλους φόρους που πληρώνουμε κάθε χρόνο στο κράτος, ενφια τέλη κυκλοφορίας κτλ.

Μπορεί κάποιος μάλιστα να ρωτήσει εύλογα και να πει, ότι ωραία μπορεί να τα λες αλλά και τι θα γίνει;

Θα σας πω και θα σας διαβεβαιώσω κιόλας για αυτά που θα γίνουν.

Θα ξέρετε συνάδελφοι φαντάζομαι ότι όλες οι επαναστάσεις της ιστορίας, από την Γαλλική επανάσταση, την κόκκινη επανάσταση της Ρωσίας μέχρι δικές μας επαναστάσεις εδώ τόσο στο Κιλελέρ όσο και στην Λευκάδα στην εξέγερση των Σφακισάνων το 1746 όπως και ο ξεσηκωμός των Αμπελουργών, το 1935, ότι έγιναν όλες από αγρότες και ο λόγος ήταν η εξοντωτική φορολόγηση τους.

Και να μην έχετε καμία αμφιβολία που αν ένας λόγος που οι αγρότες ήταν στο φορολογικό απυρόβλητο τόσα χρόνια όχι μόνο στην χώρα μας αλλά σε διεθνές επίπεδο ήταν ακριβώς αυτός.

Οι πολιτικοί τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά, γιατί προδότες μπορεί να είναι χαζοί όμως όχι.

Καμία επανάσταση δεν ξεκίνησε ποτέ, ούτε από συνταξιούχους, ούτε από δημοσίους υπαλλήλους, ούτε από καθαρίστριες, χωρίς να μέμφομαι αυτές τις κοινωνικές ομάδες, απεναντίας τις σέβομαι αλλά αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα.

Από την στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να τα βάλει με τον αγροτικό κόσμο λοιπόν να ξέρετε ότι μετράμε αντίστροφα για την Ελληνική Επανάσταση, και επειδή τα γραπτά μένουν, κρατήστε το αυτό εδώ για να δείτε αν θα επαληθευτεί η όχι.

Η κυβέρνηση ή καλύτερα οι κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα μνημόνια, γνωρίζοντας αυτή την πιθανότητα άφησαν για το τέλος το πικρό ποτήρι της φορολογίας των αγροτών, όχι από τύχη αλλά από φόβο για ότι ακολουθεί μετά από τέτοιες ενέργειες.

Τέλος θα πω, ότι ήδη θα πρέπει να ξέρετε πως η κρίση στην χώρα μας είναι τεχνητή.
Αποτελεί ένα πείραμα για να βγάλει τα συμπεράσματα της η διεθνής οικονομική ελίτ δοκιμάζοντας της αντοχές ενός μικρού έθνους.
,Διάβασα πρόσφατα και θα συμφωνήσω απόλυτα ότι  δοκιμάζουν πόση φορολογία μπορεί να αντέξει ένας λαός μέχρι να επαναστατήσει.
Και τότε ακριβώς λίγο πριν την επανάσταση, την οποία δεν επιθυμούν με τίποτα, η κρίση θα τελειώσει έτσι ξαφνικά όπως ήρθε.

Μια ωραία ημέρα οι εταίρες εταίροι μας θα συνειδητοποιήσουν ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, θα το κουρέψουν ή θα το ρυθμίσουν, θα βρουν την φόρμουλα αυτοί και η κρίση θα τελειώσει.

Το ερώτημα είναι πότε θα γίνει αυτό.
Απάντησα ήδη, είπα λίγο πριν την επανάσταση του λαού.
Και πότε θα γίνει η επανάσταση του λαου;
Πιστεύω πως τώρα.
Οι αγρότες βράζουν από θυμό κυριολεκτικά από άκρη σ άκρη της Ελλάδας και είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν,και επίσης είναι πολύ πιθανό αν αυτό γίνει να παρακινήσουν κι άλλες κοινωνικές ομάδες.

Εγώ πάντως, δεν βλέπω άλλο σενάριο επιβίωσης του έθνους.
Σας ανέλυσα πιο πάνω με μαθηματικές πράξεις ότι η κατάσταση αυτή δεν βγαίνει.

Κι αν είστε δύσπιστοι ρωτήστε έναν μαθηματικό αν οι αριθμοί μπορεί να κάνουν ποτέ λάθος!!!MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών          

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε συνελευσεις Μελισσοκομικών συλλόγων αυτο το καιρό δεν συζητήθηκε καν το θεμα των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σε όσους συζητήθηκε απορρίφτηκε. Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουμε πως η Μελισσοκομία αποτελεί κλάδο της Αγροτικης Παραγωγής και ότι γίνεται στον Αγροτικό χώρο θα αφορά και τη μελισσοκομία. Βεβαια αυτη η απραγία και ο ωχαδερφισμός στις συνελευσεις των συλλόγων μας, ίσως οφείλεται στο οτι για πολλούς η μελισσοκομία αποτελεί δευτερη απασχόληση και ένα συμπληρωματικό εισόδημα, και σε πολλές περιπτώσεις ενα μερος απο αυτο να είναι μαύρο.

Μυαλό δεν θα βαλουμε σύντομα σαν έλληνες , μιας και οι ίδιοι ψηφισαμε πριν λιγο καιρό αυτη τη κυβέρνηση κι ας ξεραμε τι έρχεται. Βεβαια οι επαναστάσεις(αλλαγές όπως θελετε πείτε το) ξεκινάνε πάντα απο μικρα τμήματα του λαού, τους αδικημένους, τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής.Η Ιστορία το εχει αποδείξει και επαναλαμβάνεται.

MELISSOCOSMOS είπε...

11.09 Τωρα με βαζεις στον πειρασμο να γινω παλι κακος. Να πω για μια ακομα φορα οτι η μελισσοκομια δεν εκφραζεται στα συνδικαλιστικα της οργανα απο μελισσοκομους, αλλα απο δημοσιους υπαληλλους και συνταξιουχους που εχουν πιασει τα ποστα παρανομα μαλιστα αφου αυτο δεν προβλεπεται απο τον νομο περι ΑΣΟ. Γι αυτο δεν συμμετεχουν στις κινητοποιησεις οι μελισσοκομοι.

Ανώνυμος είπε...

Βάλε σε αυτά και τα έξοδα των μελισσιών, τις τροφές, τα φάρμακα, τα πετρελαια/μετακινήσεις και τον ΟΓΑ και δες τι μενει απο τις 10000 ευρω που υπολόγισες.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα φορολογία ας υπάρχει, ειδικά σε εταιροεπαγγελματίες που πωλούν μέλι. Αλλα σε κατα κυριο επαγγελμα κτηνοτρόφους-αγρότες-μελισσοκόμους θα επρεπε να ισχύει ειδικό καθεστως, με ευνοϊκότερους όρους.Για να αντιμετωπισει και η μελισσοκομία σαν "σοβαρό" επάγγελμα και οχι να εχει αλεξιπτωτιστές....

Ανώνυμος είπε...

δεν φορολογούνται τα εσοδα αρα οι 20000 αλλα τα καθαρα εσοδα εσοδα μειον εξοδα

MELISSOCOSMOS είπε...

Ποια καθαρα εσοδα ρε φιλε;
Το ξερεις οτι στην μελισσοκομια δεν δεχονται τα εξοδα των μετακινησεων που ειναι βασικο κομματι των εξοδων μας και δεν το δεχεται το κρατος;
Εγω πχ σε καθε μετακινηση που κανω εχω 500 ευρω εξοδα.

Οποτε αυτο που λες δεν ισχυει.

Ανώνυμος είπε...

τι εννοεις? πετρελαιο κοψε τιμολογιο εργατη εργοσημο σερβις τιμολογιο δεν καταλαβαινω εγω μετακινω 90 διοροφα με 70 ευρω πετρελαιο και ένα εργατη τα 500 που βρηκες υπερβολες

Μελίμια είπε...

Όσον αναφορα το ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος και αν ακόμη κουρευτεί στο σύνολο,πάλι το κράτος θα δημιουργήσει καινούργιο χρέος...

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα εχω μαυρα μεσανυχτα απο φορολογια δεν καναμε και στο σχολειο τετοιο μαθημα και να το αποτελεσμα.

Οτι ξεπερναει τις δυνατοτητες μου απλα δεν το πληρωνω.
Ο λογιστης μου ειπε οτι λογο τις επιδοτησεις που πηρα νεο αγροτη και των μικρων εσοδων που ειχα περναμε τα 15.000 πρεπει να ανοιξουμε βιβλια.

ΛΟΓΙΚΟ;;;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
Εγω παντως σταματαω να πληρωνω και να κανω και δηλωση στην εφορια.

Ειμαι και σε αναζητηση λογιστη ( βασιλη εδω θελω βοηθεια ειμαι κοντα σου με βολευει το Αγρινιο).
Εχουμε γινει ερμαια των λογιστων.

Α!!! Και οποιος εχει τα αρχιδια να αγγιξει περουσιακο μου στοιχειο που με αιμα εκανα, αιμα θα πληρωση.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...

MELISSOCOSMOS είπε...

7.00 ο λογιστης σου ειπε αυτα που ισχυουν.
Δηλαδη οποιος περναει τα 15 χιλιαρικα οφειλει να μπει στα βιβλια εσοδων εξοδων.
Εγω μπηκα γιατι ξεπερασα το οριο κατα 150 ευρω μονο, ελπιζω ομως απο το νεο ετος να βγω.
Κι αν δεν εμπενες στα βιβλια ομως μη νομιζεις οτι θα ηταν καλυτερα τα πραγματα αφου ολοι στο τελος της χρονιας καταθετουμε εσοδα εξοδα και φορολογουμαστε με 23%.
Η διαφορα ειναι μονο οτι αν ανοιξεις βιβλια πληρωνεις κανα 200αρι ευρω το χρονο στο λογιστη να τα ενημερωνει.

Οι κυβερνησεις μας εκαναν ερμαια φιλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Για σας φιλοι για σου φιλε Βασιλη δεν μπορω να κατα λαβω ρε παιδια ρε φιλοι μου τι ειναι οι αλεξιπτωτοι αυτοι που εχουν μελισσια;Λιγα η πολλα δεν με ενδιαφερει μελισσοκομοι δεν ειναι;ολοι δεν φορολογουνται θα καταλαβουμε επιτελους οτι πρεπει ποια να στρεφομαστε ολοι μαζι εναντια σ αυτους που μας φερανε εδω καιπροσπαθουμε να μαζεψουμε ολοι τα κοκκαλα μας που μαςτα κανανε κοματια; θα κουβαλαμε αιωνια την εχθρα μεταξυ μας;Ελεος φιλοι κοιτατε ολοι αλληλεγγια μονο οταν θα ειμαστε ενωμενοι θα τα καταφερουμε στις δυσκολιες και στο εμπεγμο που μας κανουν τα καθαρα προσωπα που εμπιστευτηκαμε και ψυφησαμε καλα να παθουμε.Συνεταιρισμοι παιδια και με ισχυρους κανονες ειδαλως ειμαστε ολοι χαμενοι και οι μελισσοκομοι και οι αγροτες.Καλη τυχη φιλοι και συναδερφοι και καλο ξεχειμωνιασμα .

MELISSOCOSMOS είπε...

7.37 καλα το πηγαινες μεχρι που την ειπες την μαλακια σου με τους συνεταιρισμους και το χαλασες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΛΗ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΤΤΑΣ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ Η ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ .... ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!

MELISSOCOSMOS είπε...

Μα τους συνεταιρισμους εχουν φροντισει καποιοι επιτηδιοι να τους φουνταρουν. Οι περισοτεροι εχουν πτωχευσει ή κλεισει.
Γι αυτο λεω οτι ειναι ατυχες το σχολιο.
Το να γινουν νεοι συνεταιρισμοι με τις παρουσες συνθηκες το βλεπω χλωμο οποτε παει αυτο.
Για τον Πιττα εγω εχω πει την γνωμη μου, αν ειχαμε 5 τετοιους θα ηταν σε αλλη διασταση η μελισσοκομια.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη είσαι παντελώς άσχετος και ανενημέρωτος και θέλεις κιόλας να ενημερώσεις τον κόσμο.
Στο 3ο μνημόνιο προβλέπεται η αύξηση της φορολογίας αλλά στο προσεχές νομοσχέδιο θα οριστικοποιηθούν επακριβώς το ποια θα ισχύσουν.
Το φορολογητέο εισόδημα είναι τα έσοδα μείον τα έξοδα. Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι τροφές τα φάρμακα ο εξοπλισμός που αγοράζεις η πάσης φύσεως συντήρηση του όποιου αγροτικού ή μελισσοκομικού αυτοκινήτου διαθέτεις (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, επισκευές, καράβια για τη μετακίνηση κλπ) ασφάλεια ΟΓΑ εργάτες με εργόσημο κλπ.
Η προκαταβολή φόρου ουσιαστικά θα επιβαρύνει τον κάθε αγρότη-μελισσοκόμο τον πρώτο χρόνο εφαρμογής καθώς από τον επόμενο χρόνο θα συμψηφίζεται με τον τρέχοντα ετήσιο.
Και επειδή μπήκες στα βιβλία όπως λες για 150 ευρώ παραπάνω που είχες σε πληροφορώ ότι το 15000 για τήρηση βιβλίων θα αλλάξει και θα γίνει 5000 οπότε πάλι μέσα θα είσαι.
Διευκρινίζω ότι δεν είμαι κυβερνητικός υποστηρικτής αλλά ούτε υποστηρικτής αυτών των μέτρων. Ωστόσο δεν μπορεί να θέλουμε όλοι μας την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας ή εμπορίας αλλά να βγάζουμε τον εαυτό μας απέξω.
Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι όλοι μας πουλάμε μικροποσότητες ή μεγαλοποσότητες χωρίς παραστατικά πολλοί χρησιμοποιούμε εργάτες χωρίς εργόσημο και πολλοί επίσης κάτοχοι μελισσιών δεν τα δηλώνουμε καν στο ΟΣΔΕ (δεν καβάλλουμε εισφορά ΕΛΓΑ) αλλά ούτε στη εφορία.
Για μία ακόμη φορά σου λέω να είσαι ενημερωμένος για αυτά που γράφεις και ενημερώνεις υποτίθεται τους αναγνώστες. Και αν αυτά στα λέει ο λογιστης σου καλά θα κάνεις να τον αλάξεις άσχετε

Θωμάς Κ.

MELISSOCOSMOS είπε...

Θωμα μπηκα στα βιβλια γιατι εχω ονομαστικα δικαιωματα 5.150 ευρω ασχετα αν εγω παιρνω 4.800 Ευρω.
Μιλας με καποιον που πληρωνει τον ΟΓΑ του κανονικα, που πληρωνει 750 ευρω το χρονο ΕΛΓΑ κανονικα και προκαταβολικα, που πληρωνει την εφορια του κανονικα, ενφια, ασφαλεια ζωης, αυτοκινητου, τελη, λογιστη κτλ, που εχει ξεχρεωσει μεχρι δραχμης ολα τα δανεια που ειχε παρει για επενδυσεις στην δουλεια του, και που δεν μπορει αλλο.
Δεν βγαινω παραπανω βρε φιλε θα αρχισω να καταγραφω ζημιες πλεον γιατι μελι δεν πειρα φετος ενω ολα τα παραπανω πρεπει να πληρωθουν.
Κανεις δεν προβλεψε οτι ναι μεν δεν θα πληρωσεις εφορια αν δεν βγαλεις μελι μια χρονια, αλλα με ΟΓΑ, Ελγα, κι ολα αυτα τα κερατα τι θα γινει πως θα πληρωθουν;

Αν καποιος χασει την δουλεια του τουλαχιστον ασφαλειες δεν θα πληρωνει, ενω εγω που εχασα φετος το εισοδημα μου πρεπει να βρω να τα πληρωσω.

Πως να μην φωναζω μετα;

Ανώνυμος είπε...

Για σας φιλοι και παλι Γιατι ρε Βασιλη παραπονιεσαι; και οχι μονο εσυ αλλα και γω και ολοι μας που φορολογουμαστε απο το πρωτο ευρω ποια δυναμη σε ακουει για να ακουστεις; Την στιγμη που ο καθε μεγαλοσυσκευαστης ονοματα δεν λεω εχει ομαδα που συνεργαζεται και τους παιρνει ταμελια και με 7 και με 8 ευρω και εσυ και εγω που ειμαστε απτην απεξω στην αναγκη για να παρεις ρευστο στα παιρνει ολα με 3 και 4 ευρω Μηλαω για συνεταιρησμους ομως και οχι σαν και των προηγουμενων ετων που λαδωναν ολη την κοινωνιακ και τωρα δικαζονται με υπεξερεση εκατομυριων . Δεν ξερω φιλαρακι εγω ετσι τα βλεπω καποτε οι συνεταιρισμοι ηταν δυναμη και ακομα βλεπουμε τις αποθηκες τους σε ολοι την ελλαδα κενα κουφαρια πλεον με την ερημωποιηση να επικρατει και τα σιδερα νασκουριαζουν και τις εγκαταστασεις Δεν προσπαθησα ποτε κανεναν να πησω αλλα και δεν θα παψω να λεω την αποψη μου και μην ξεχνας μεσα στην αγροτια ζω και κατα συνεπεια και αναμεσα σε μεγαλους μελισσοκομους μοναχοι μας ο καθενας δεν θα εχουμε δυνα μη σε ολους τους τομεις ακομα και στην φορολογια . Κ αιγια να κανω και λιγο χιουμορ δεν εμαθες στην ζωη σου ακομα οτι και η μαλακια στην ωρα της δημιουργικα σε αμφοτερα μελη ειναι εποικοδομητικη;Το αδυνατον το οποιον εσυ επικαλησαι καμια φορα ειναι η αρχη μιας μεγαλης ιδεας Αυτο παντως που τωρα ζουμε ειναι αρμαγεδωνας και οσο και ναχασεις απο το εισοδημα σου κανενας απ αυτους δεν νοιαζεται ΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗΗΗ. Ναστε ολοικαλα φιλοι μου Κωσταντινος απο Λαρισα

MELISSOCOSMOS είπε...

Καποια στιγμη θα γραψω και για τους συνεταιρισμους βρε Κωσταντινε, ειναι ενα θεμα που ποναει και προσπαθω να το αποφυγω.

Υπηρχε παλια η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ για χρονια ολοκληρα πληρωναν το μελι πιο καλα απ οτι το εμποριο.
Ασχετοι συνδικαλιστες του ΠΑΣΟΚ κυριως, που ηταν στο τιμονι τους τις οδηγησαν σε χρεωκοπια.
Καποια στιγμη συγχονευτηκαν και ειμαι σιγουρος οτι θελετε να μαθετε ποιος ηταν προεδρος της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ μετα την συγχωνευση οταν ανεσταλει η λειτουργεια της.

Ρωτηστε λοιπον, ενημερωθητε και θα ανακαλυψετε πολλες πικρες αληθειες για τους συνεταιρισμους που λετε.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη για να κατανοούμε τι γράφουμε. Εγώ διευκρίνησα τον τρόπο φορολόγησης και στο τι μετράει σαν έξοδα. Δεν επικροτώ τον τρόπο φορολόγησης αλλά και ούτε αυτούς που θέλουν να τα εφαρμόσουν.
Επιπλέον ανέδειξα κάποια σημεία φοροαποφυγής-εισφοροαποφυγής που γίνονται από απολλούς και ίσως και κάποιοι από εμάς. Σε καμμία άλλη περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε εσένα προσωπικά πλην των γνώσεων σου περί φορολογικών.

MELISSOCOSMOS είπε...

Εγω μετεφερα στο αρθρο οσα ειπε ο λογιστης του Μόσχου φιλε μου.
Προχειρος ειναι ο υπολογισμος, και μονο ο Μοσχος κι ο λογιστης του γνωριζει ακριβως τα εσοδα και τα εξοδα και το ακριβες ποσο.

Ανώνυμος είπε...

ο basilhs k o mosxoσ exoyn dikio..οκ περνας κ καποια εξοδα αλλα ποσα εξοδα να βρεις μονο απο καυσιμα κ τροφες???αρα μοιραια λοιπον η φορολογια ειναι βαρια...εξαλου ακομα κ αν δενν εχεις πολυ εισοδημα σε κοπανανε με τα τεκμηρια..δηλαδη τεκμηριο διαβιωσης 3,000 ευρο κ ενα σπιτι αλλα τοσα κ ενα αμαξακι ιχ αλλα τοσα...αρα φορολογησε για 9,000 ασχετα αν παρεις αγροτικο εισοδημα 1500 ευρο....αυτο ειναι μια ακομα αδικια..ολοι στα μπλοκα ολοι στον αγωνα κ οσοι λετε οτι η φορολογια ειναι καλη κ υπααρχουν φοροαπαλαγες ειστε κοματοσκυλα..στον αγωνα ολοι ρε φοραμε παντελονια ρε θα πολεμησουμε για το ψωμι των παιδιων μας κ τη γη αυτη που εχουν ταφει οι προγονοι μας...θελουν να μας τα παρουν ολα οι τοκογλυφοι μαζι με τους δοσιλογους πολιτικους...κ ο ογα θα τριπλασιαστεει..ποιος εχει αντερα να το πληρωσει???οταν μια οικογενεια με 3 βιβλκιαρια ογα θα θελει 7,000 ευρο μονο ασφαλιση...ξυπνατε προβαταααααααααααα..το μνημονιο το λεει καθαρα..φορολογια αγροτων μεχρι το 2019 26%...τι δεν καταλαβαινετε ρε καναπεδατοι αγροτες...οσοι ειναι κατ επαγγελμα αγροτες πρεπει να εχουν αφορολογητο κ απαλαγες για να μπορουν να παραξουν κ να ζησου.τελος. βασιλη συνεχισε ετσι ασε αλους να γλυφουν το συστημα..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...