Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2015

Τα μελισσοκομικά σκευάσματα σε Ελλάδα και Βουλγαρία... Σύγκριση που σοκάρει!!!


Συνάδελφοι αν και ξέρω ότι άρθρα σας το σημερινό δεν σας αρέσει να τα διαβάζετε, παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να δημοσιευονται για να έχει γνώση των πραγμάτων που αφορούν την δουλειά του ο Ελληνας μελισσοκόμος.

Δεν λησμονώ επίσης ότι τα blog ανέβηκαν στο διαδίκτυο και στην εκτίμηση των Ελλήνων ως μέσα καταγγελκτικού χαρακτήρα, ως φωνές δηλαδή που έλεγαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πουν τα ελεγχόμενα από το κατεστημένο ΜΜΕ.
Φυσικά ελεγχόμενα ΜΜΕ υπάρχουν και στην Μελισσοκομία μην τρέφετε αυταπάτες για αυτό, αν και σε μικρότερη φυσικά κλίμακα δεδομένου και του αριθμού των Ελλήνων μελισσοκόμων που δεν είναι και πολύ μεγάλο, μόλις δηλαδή 20 με 30 χιλιάδες είμαστε που απασχολούμαστε με την μελισσοκομία στην χώρα μας.

Έχω λοιπόν την τύχη ή την ατυχία να κατέχω ένα αρκετά μεγάλο Μελισσοκομικό ΜΜΕ, που είναι Blog και ως εκ τούτου αδέσμευτο. 

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι για να το κρατήσεις ψηλά, ενεργό δηλαδή ή και να του αυξήσεις τους αναγνώστες πρέπει να ψάχνεις, και πολλές φορές να ξετρυπώνεις ειδήσεις.
Όπως έχω ξαναπεί οι πιο νόστιμες από αυτές δεν μπορούν να δημοσιευτούν καθώς η σπάθα του συστήματος αιωρείται στον αέρα επικίνδυνη να σου πάρει τουλάχιστον ξυστά την γλώσσα στην καλύτερη περίπτωση.

Πάντα θα υπάρχουν όμως και θέματα που μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ στη μούρη των καρεκλοκένταυρων που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους όμως, και έχουν μπαστακωθεί στον σβέρκο μας σαν τον Χόντζα...

Στην προσπάθεια μου λοιπόν για αναζήτηση άρθρων για το Blog έφτασα ψάχνοντας και στην γειτονική μας Βουλγαρία.
(Έχω φτάσει παντού, και έχω ξετρυπώσει σημεία και τέρατα να ξέρετε)
Κάπου εκεί λοιπόν βρήκα τα εξής εκπληκτικά.

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα περίπου  στον πληθυσμό της Ελλάδας, και έχει λιγότερους μελισσοκόμους σε σχέση με εμάς όπως και λιγότερο αριθμό κυψελών.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι ότι και η Βουλγαρία ανήκει στην Ε.Ε και δεσμεύεται από αυτήν με τις ίδιες ακριβώς Ευρωπαϊκές συνθήκες που δεσμεύεται και η Ελλάδα.

Ωστόσο αυτό που ανακάλυψα είναι ότι βουλγαρικές εταιρίες παρέχουν ένα σωρό όπλα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές στους μελισσοκόμους.

Δείτε λοιπόν...


Varrostop κατά της βαρροα με δραστική ουσία την φλουμεθρίνη και τιμή 2.40 ευρώ το πακέτο των 10 ταινιών.
Περιέχει 3,60 mg  φλουμεθρίνη


Varotom κατά της βαρρόα με δραστική ουσία το φλουβαλινειτ και τιμή 3 ευρώ περίπου το πακέτο των 10 ταινιών.

Οι ενδείξεις για αυτά τα σκευάσματα αναγράφουν ότι χρειάζονται 2 ταινίες σε μελίσσι που έχει 10 πλαίσια πληθυσμό.
Χρεώνεται δηλαδή ο Βούλγαρος μελισσοκόμος περίπου 50 με 60 λεπτά για κάθε μελίσσι.

Πάμε παρακάτω.Nosestat

To Nosestat είναι ένα σκεύασμα για τη θεραπεία της νοζεμιασης με αποδεδειγμένη όπως διαβάζω αποτελεσματικότητα από 89% έως 94 για την Nosema apis και έως 74% κατά της Nosema ceranae.
Οι δραστικές ουσίες του είναι ιώδιο και μυρμηκικό οξύ.

Και ακόμαFungisan

Το Fungisan είναι ένα σκεύασμα που θεραπεύει την ασκοσφαίρωση των μελισσιών.
Φέρει μια ένωση τεταρτοταγούς αμμωνίου με μυκητοκτόνο δράση έναντι apis Ascosphaera και Aspergillus, και η χρήση του ειναι απλή, 2 ml σε 1 λίτρο νερό και 1 κιλο ζάχαρη.
Από το διάλυμα όπως διαβάζω ταΐζεις το άρρωστο μελίσσι 2-3 φορές κάθε 4-5 ημέρες και θεραπεύεται.

Υπάρχουν και άλλα πολλά αλλά πάμε να δούμε τα δικά μας αντίστοιχα τώρα...
Λοιπόν στην Ελλάδα έχουμε τα εξής Ελληνικά σκευάσματα...

Για την Βαρρόα πρώτα...


Τάμα στον Άγιο Φιλάρετο.
Δραστική ουσία, η νηστεία και η εγκράτεια... 
Αποτέλεσμα διίστανται οι απόψεις ακόμα!!!


Για την νοζεμίαση
Προσευχή προς τις ουράνιες και ασώματες δυνάμεις. 
Δραστική ουσία η αυθυποβολή, πείθεις τον εαυτό σου ότι θεραπεύθηκαν τα μελίσσια σου...
Αποτέλεσμα, μερικές φορές πετυχαίνει!!!Για την Ασκοσφαίρωση.

Εδώ έχουμε σαφώς λύσεις.
Μπανάνες-λεμόνια-καρπούζια, πας στο μελισσοκομείο σου περνώντας απ τον μανάβη της γειτονιάς τρώγοντας, και δροσίζεσαι κιόλας.
Δραστική ουσία δεν υπάρχει...
Αποτέλεσμα απολαυστικό ειδικά το καλοκαίρι με τον καύσωνα το καρπούζι είναι ότι πρέπει.

Ωστόσο ας μην είμαστε Αχάριστοι μπορεί να μην έχουμε Ελληνικά σκευάσματα, έχουμε όμως Γερμανικά.
Πάμε να δούμε!!!


Bayvarol κατα της βαρρόα με δραστική ουσία την φλουμεθρίνη και τιμή 30 ευρώ το πακέτο των 20 ταινιών.
Περιέχει 3,60 mg  φλουμεθρίνηApistan κατά της βαρρόα με δραστική ουσία το φλουβαλινειτ και τιμή 35 ευρώ περίπου το πακέτο των 10 ταινιων.

Οι ενδείξεις για αυτά τα σκευάσματα αναγράφουν ότι χρειάζονται 2 ταινίες σε μελίσσι που έχει 10 πλαίσια πληθυσμό.
Χρεώνεται δηλαδή ο Ελληνας μελισσοκόμος περίπου 4 με 7 ευρώ για κάθε μελίσσι.
Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται κάποιο σκεύασμα για νοζεμιαση και Ασκοσφαιρωση ούτε καν εισαγόμενο.

Ας συνοψίσουμε τώρα συνάδελφοι.

Ερωτώ λοιπόν.
Γιατί η Ελλάδα δεν έχει Ελληνικα σκευάσματα, τα οποία εννοείται θα ήταν αρκετά πιο οικονομικά από τα εισαγόμενα;
Έχουμε πολύ ικανούς επιχειρηματίες και εταιρείες που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν τέτοια.
Που σκαλώνει η υπόθεση;

Και καλά λοιπόν δεν έχουμε Ελληνικά οκ δεν έχουμε.
Για ποιο λόγο έχουμε Γερμανικά και πανάκριβα και όχι Βουλγάρικα και φτηνά τη στιγμή που έχουν ακριβώς τις ίδιες ουσίες και δοσολογίες;
Αφού και οι δυο χώρες Γερμανία και Βουλγαρία ανήκουν στην Ε.Ε τι μας εμποδίζει να εισάγουμε και από τα φτηνά;
Γιατί δεν έχουμε στην Ελλάδα θεραπείες για Νοζεμιαση και Ασκοσφαίρωση όταν Ευρωπαϊκές χώρες έχουν;
Και καλά θα μου πει κάποιος καλοπροαίρετος, εμείς θέλουμε να έχουμε μέλι με όσο το δυνατόν με λιγότερα υπολείμματα μέσα.

Απαντώ: Σύμφωνοι, κι εγώ μαζί σας, αλλά τότε γιατί επιτρέπεται η εισαγωγή βουλγάρικου μελιού που είναι λογικό να έχει τέτοια υπολείμματα μέσα, και πολύ περισσότερο γιατί επιτρέπετε το βουλγάρικο μέλι με τα υπολείμματα να αναμιγνύεται με ελληνικό μέλι και να πωλείται ως μείγμα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ;


Ποιος αρρωστημένος ανθρώπινος νους έφτιαξε αυτούς τους νόμους με αυτό τον τρόπο;
Και καλά αυτός που τους έφτιαξε το έκανε γιατί είχε κίνητρο... όμως γιατί αφού όλοι βλέπουμε ότι είναι παράλογοι αυτοί οι νόμοι τους διατηρούμε;
Από πλευράς μελισσοκομικών οργανώσεων τι γίνεται για αυτό το θέμα;
Γιατί κοιμάστε κύριοι; 
Παραιτηθείτε και αδειάστε μας τη γωνιά να αναλάβει κάνας άλλος που θέλει να προσφέρει, γιατί το ποτάμι της οργής που ξεχειλίζει θα σας πάρει κι εσάς αμπάριζα οσονούπω και θα σας σηκώσει...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών  


          

13 σχόλια:

evangelos naxios είπε...

μαθηματικά για δυνατούς ........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλησπέρα!

MELISSOCOSMOS είπε...

Καλησπερα και σε εσενα Βαγγελη

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάς Βασίλη γιατί; Διώτη συστημικα κόμματα δεν μπορούν να ασκήσουν αντισυστημικές πολιτικές,διώτη όλους αυτούς που δείχνεις και καταλαβαίνουμε ποιούς ταΐζονται απο αυτούς που τρώνε κατακεφαλιες απο τον εξαθλιωμένο και αδικημένο λαό.Εύχομαι κάθε μέρα και απο ενας,δύο κολαραδες βουλευτές να εχουν την ίδια τύχη για να βάζουμε τα πράματα στην θέση τους.Άιντε τώρα και μετά θα δεις πώς έρχονται φθηνά σκευασματα και πως θα προσέχουν το λαό!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι τα σκαλιζεις βρε ανθρωπε;
Δεν θα αλλαξεις κατι προς το καλυτερο το πολυ πολυ να τα κοψουν και στους Βουλγαρους ή να τους αναγκασουν να πουλανε σε αλλες τιμες.

Παντως να μας επιτρεψουν οι Γερμανοι να αγοραζουμε απο αλλου φθηνοτερα ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ.

MELISSOCOSMOS είπε...

9.29 Θα μας το επιτρεψουν και θα ειναι και μερα μεσημερι. Δεν βλεπεις που ειμαστε με το ενα ποδι εξω απο την Ευρωπη;

babis kochliaridis είπε...

Μπράβο Βασίλη άριστα τεκμηριωμένο το άρθρο σου μακάρι να σκέφτονταν πόλοι σαν και σένα.

Ανώνυμος είπε...

Στην ερώτηση Νο 38 της σελίδα σχετικά με την αντιμετώπιση της βαρρόα ( http://beelab.agro.auth.gr/erotiseis_barroa.html) του εργαστηρίου Μελισσοκομίας - Σηροτροφίας του ΑΠΘ βρίσκεται η απάντηση στους προβληματισμούς που εκφράστηκαν.
Στο ακόλουθο δε link του Τμήματος Μελισσοκομίας ΕΛΓΟ Δήμητρα (http://hellenic-beeresearch.gr/wp-content/uploads/2015/02/1.ingreek.pdf) περιέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις φαρμακευτικές ουσίες (νόμιμες/παράνομες) για χρήση στη μελισσοκομία. Ειδικά στη σελίδα 1 υπάρχει μία ρήση του Βενιαμίν Φραγκλίνου που την είχε πει ειδικά για τον σύγχρονο έλληνα blogger/μελισσοκόμο.
Καληνύχτα σας.

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλο το άρθρο και πραγματικα σημαντικες διαφορες στις τιμες των προΙοντων. Ν α πω όμως πως η τιμή του μελιού στη Βουλγαρια (από παραγωγο) είναι στα 3€/Kg αντιστοιχα με τα 6-8€/Kg που πωλειται στην Ελλάδα. Επίσης το Varrostop έχει 7.70 Leva τα οποία είναι περίπου 4€.

km58 είπε...

Πεστα Χρυστομεεεεεεε !

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν 4 εγκεκριμένα σκευάσματα στην Ευρώπη με δραστική ουσία το κουμαφώς, το φλουβαλινέιτ, το αμιταζ και το φλουμεθριν. Οι ουσίες αυτές έχουν χάσει την πατέντα τους και διάφοροι απατεώνες από Βουλγαρία, Τουρκία, Κίνα και άλλες χώρες τις χρησιμοποιούν για να βγάλουν δήθεν νέα φάρμακα τα οποία τα διοχετεύουν χωρίς έγκριση σε διάφορες χώρες.
Το cumavar από Αργεντινή έχει κουμαφώς, το Varostop Βουλγαρίας έχει φλουμεθριν, το ABVAR Τουρκίας έχει κουμαφώς το Wang’s Manpu Κινας και Varotom Τουρκίας έχουν φλουβαλιτέιτ και το Rulamit Τουρκίας έχουν αμιτραζ.
Τα φάρμακα αυτά είναι μη εγκεκριμένα, παράνομα και οι διάφοροι απατεωνίσκοι κερδοσκοπόυν σε βάρος του μελισσοκόμου. Οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει λουρίδες ΤΑΚΤΙΚ σε μια ωραία συσκευασία να τις ονομάσει «Βαροασκοτώστρα» και να αρχίσει να τις πουλά ως καινούργιο ελληνικό φάρμακα (αυτό γίνεται ουσιαστικά). Ποιο από όλα αυτά έχει άδεια από το ΕΟΦ; Ποιο είναι επιστημονικά δοκιμασμένο; Ποιο έχει διαφορετική δραστική ουσία από τα 4 αρχικά; ΚΑΝΕΝΑ.

MELISSOCOSMOS είπε...

8.08 πρεπει να διαβασεις ολο το αρθρο μαλλον.
Κανενα δεν εχει κι εγω μαζι σου για να ειναι πεντακαθαρο το ελληνικο μελι, αλλα να παψουν να φερνουν και ξενα μελια και να τα ανακατεβουν με ελληνικα.
Γιατι δεν γινεται εμεις εδω να βγαζουμε μελια χωρις αυτες τις ουσιες, και να ερχεται το βουλγαρικο που τις εχει αυτες τις ουσιες, να το κανουν αναμικτο και να το πουλανε, ετσι εν ειναι;

Αφου λες λοιπον καποια πραγματα γινε δικαιος και δες και αυτο το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Αλλα σου γράφει ο 8:08 άλλα απαντάς εσύ. ΟΙ Βούλγαροι και οι Τουρκοι ΔΕΝ βγάζουν φάρμακα καινούργια, απατεωνιές κάνουν και εσύ τους λιβανίζεις. Το μέλι τους βεβαιως έχει όλα αυτά τα χημικά. ¨Το Βουλγάρικο και το Τούρκικο μέλι είναι από τα πιο βρώμικα μέλια στον κόσμο Συνέχεια θα βλέπεις από τώρα και στο εξής "καινούργια" φάρμακα για τη βαρρόα που δεν είναι καθόλου καινούργια και αυτά θα προέρχονται από τις χώρες αυτές, βάλε και τη Κίνα την Αργεντινή και τους έχεις όλους

MELISSOCOSMOS είπε...

Ποιος απανταει αλλα ρε φιλε;
Λες οτι εχουν βρωμικα μελια;
Τοτε γιατι το κρατος επιτρεπει στους εμπορους να το κανουν μιξη με το ελληνικο μελι και να το πουλανε στα σουπερ μαρκετ;

Και στο κατω κατω να στρωσουν τον κωλο τους κατω και οι Ελληνες να βγαλουν σκευασματα ποιοτικα, ωστε να μην αγοραζουμε ουτε απο την Βουλγαρια ουτε απο την γερμανια ουτε απο την κινα.

Η διαφορα αυτου του Blog ειναι οτι λεει τα πραγματα με το ονομα τους και το εκτιμαει ο κοσμος αυτο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...