Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Μελισσοκομικός Εξοπλισμός: Κατασκευάστε μόνοι σας κυψέλες!


Γραφει το http://www.melissopolis.com/

Ο μελισσοκομικός εξοπλισμός δεν είναι απαραίτητα πάντα ακριβός. Δείτε πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα κυψέλες 6 πλαισίων, και με την ίδια μέθοδο κανονικές 10άρες ή 5αράκια.

Ο μελισσοκόμος μπορεί να προμηθευτεί τις κυψέλες του από τα αντίστοιχα καταστήματα πώλησης μελισσομικών εφοδίων. Μπορεί όμως και να τις φτιάξει μόνος του, χαμηλώνοντας το κόστος, ειδικά εάν φτιάξει πολλά κομμάτια. Τα πλεονεκτήματα μίας τέτοιας ιδιοκατασκευής είναι:


– την φτιάχουμε όπως θέλουμε εμείς! ό,τι πορτάκι θέλουμε, ό,τι πόδια θέλουμε, ό,τι υλικό θέλουμε
– μπορούμε να την φτιάξουμε με πολύ φθηνά υλικά
– απολαμβάνουμε τη χαρά της δημιουργίας
– νιώθουμε ότι έχουμε κατασκευάσει κάτι δικό μας από το μηδέν

Θα συμβουλεύαμε τα πλαίσια να τα προμηθευτείτε έτοιμα, καθώς απαιτουν εξαιρετική ακρίβεια στις διαστάσεις, οι πλαινές τρύπες θα σας δυσκολέψουν, και το κόστος είναι υψηλό για λίγα μόνο τεμάχια.Προσοχή στις διαστάσεις, ισχύει το ρητό του ξυλουργού: “Δέκα φορές μέτρα, και ΜΙΑ κόβε”

Η κυψέλη μας αποτελείται από 5 ξύλινα κομμάτια,
πάχους 2 εκ., αριθμημένα ως εξής:

1. ΜΠΡΟΣΤΑ : 25,4 εκ Χ 22,5 εκ, με είσοδο 1εκ Χ 8εκ
2. ΠΙΣΩ : 27 εκ Χ 22,5 εκ
3. ΒΑΣΗ : 22,5 εκ Χ 50,5 εκ, με 2 οπές διαμέτρ. 4,5εκ
4,5: ΠΛΑΪΝΑ : 27 εκ Χ 50,5 εκ.Σε αυτή την αυτοσχέδια στράντζα θα λυγίσουμε τις λαμαρίνες για να ακουμπούν οι ορθοστάτες των πλαισίων

Επίσης θα χρειαστούμε:
α. Λαμαρίνα 2χιλ πάχος, που θα ακουμπούν τα πλαίσια
β. Πλέγμα διάτρητο κομμάτια 7εκ Χ 8εκ, για τον αερισμό της
βάσης

Παρακολουθήστε λοιπόν τα δύο βίντεο της σειράς Μελισσοκομικών Κατασκευών (σύντομα θα ανεβάσουμε και το σχετικό για την κατασκευή του καπακιού).
Πρώτα το κόψιμο των βασικών κομματιών
Και τώρα την συναρμολόγηση των κομματιώνΚανε κλικ στον σύνδεσμο και δες το

http://www.melissopolis.com/blog/melissokomikos-eksoplismos-kataskeyaste-monoi-sas-kypseles/


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


          

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι βρείτε τρόπο να φτιάξετε μόνοι σας κυψέλες! Οι περισσότεροι βιοτέχνες το μόνο που τους νοιάζει είναι το χρήμα και μας βλέπουν αποκλειστικά ως κορόιδα που τους έχουμε ανάγκη.. Παρήγγειλα πριν ένα χρόνο 100 πατώματα απο κάποιον διαφημιζόμενο κατασκευαστη! ο τύπος δεν έκοψε ούτε ευρώ, ακου εκει=ί για 1400 ακατέβατα το θέμα όμως δεν είναι εκεί, αλλά αφού ήρθε και ξεφόρτωσε μπήκε σφαίρα στο αυτοκίνητο και την κοπάνησε χωρίς να αφήσει τιμολόγιο ο αλήτης!!! το ίδιο βράδυ τον πήρα τηλέφωνο να μου στείλει το τιμολόγιο και η απάντηση του ήταν:γιατι το ήθελες??? ναι του λέω!! μου λέει οτι αν το ζητούσα εκείνη την ώρα θα μου το δινε , τώρα και καλά το πήγε στο λογιστή και το άλλαξε και αν θελω τιμολόγιο έπρεπε να πληρώσω επιπλέον το φ.π.α. ο ΑΛΗΤΗΣ ξαναλέω!!! του λέω είναι δυνατόν να έγιναν όλα αυτά σε μόλις μισή μέρα και ότι μου λέει ψέματα και ανέβηκαν οι τόνοι!!! και η απάντηση του πολυδιαφημιζόμενου εμπόρου ήταν και σεις οι μελισσοκόμοι μαύρα πουλάτε!!!! το συμπέρασμα δικό σας πως μας βλέπουν!!! βέβαια ο τύπος δούλευε αρκετα στη περιοχή μου και πο τότε δεν έδωσε ούτε τελάρο, ο αλήτης!!!

Ανώνυμος είπε...

Πλέον, θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι τα πράγματα με την φορολογία των αγροτικών εισοδημάτων δεν είναι αστεία... Μέχρι να φέρουν αποτελέσματα όλες αυτές οι κινητοποιήσεις που γίνονται αυτο το διάστημα στην χώρα μας, Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Επίσης, καλό θα είναι να διευκρινίζεται εάν στην τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ πριν την αγορά, γιατί συνήθως ακόμη και στην εμπορία που στις περισσότερες περιπτώσεις στο παρελθόν οι τιμές περιλάμβαναν τον ΦΠΑ, σήμερα ακούμε καθημερινά το "πλέον ΦΠΑ". Τέλος, προσέξτε τα έξοδα να είναι ανάλογα των εσόδων(πάντα φυσικά, χωρίς να υπάρχει επένδυση στην μέση γιατί εκεί δικαιολογείτε), γιατί δεν γίνετε να δαναπανείς ένα Χ ποσό για αγορές-δαπάνες-πάγια και να μην εμφανίζεις καθόλου έσοδα συστηματικά. Ο αγρότης απο το 01-01-2014 και μετά, μεταχειρίζεται σαν κανονική επιχείρηση απλά έχει διαφορετικό συντελεστή φορολόγησης. Καλό θα είναι να ενημερωθείτε απο τους λογιστές σας σε περίπτωση που έχετε άγνοια, γιατί η γνώση μόνο της παραγωγής διαδικασίας δεν εξασφαλίζει πλέον την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης.

Φιλικά Γιάννης

MELISSOCOSMOS είπε...

1.03 γιατι χτυπιεσαι;
Επρεπε την αλλη μερα να πας να τον καταγγειλης στην εφορια και να τον αφησεις να χτυπιεται αυτος μετα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...