Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Η πιο εύκολη μέθοδος τροφοδοσίας που έχετε δει... video


Από τις ποιο ενδιαφέρουσες τροφοδοσίες που έχω δει μέχρι τώρα με τον μικρότερο κόπο . Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για θεραπεία μιας και οι συλλέκτριες επειδή είναι σε αναλογία με τον συνολικό πληθυσμό θα πάρει το μερίδιο που αναλογεί στο μελίσσι .
Ο κίνδυνος λεηλασίας είναι υπαρκτός αν τελειώσει η τροφή από το βαρέλι , έτσι πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να έχουμε περίσσια ποσότητα σιροπιού. 
Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να επισκεφτούμε αργά το απόγευμα το μελισσοκομείο μας (όπως κάνουμε πάντα στην τροφοδοσία για να μη ερεθίσουμε τις μέλισσες για λεηλασία) να τροφοδοτήσουμε εξωτερικά και όταν βραδιάσει και μαζευτούν οι μέλισσες να ξαναπάμε ώστε να κλείσουμε το βαρέλι.
Αν μπορούσαμε να προσαρμόσουμε αυτοματισμό θα μπορούσαμε να επισκεπτόμαστε το μελισσοκομείο μια φορά την μέρα για να προσθέσουμε σιροπάκι . Θα ήταν ίσος χρήσιμο και σε περίπτωση λεηλασίας να δώσουμε άφθονη τροφή απροστάτευτη ίσως στρέψουμε την προσοχή των λεηλατριών στο σιρόπι.

Με εκτίμηση, Μίμης


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών


          

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραιος τροπος

Ανώνυμος είπε...

Με τόσα βαρέλια σιρόπι αναρωτιέμαι τι ποικιλία είναι το μέλι. Μήπως ΕΒΖ?

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Μίμη πρέπει να διοργανώσεις ένα σεμινάριο η καλύτερα να κάνεις μία ομιλία του χρόνου στο συνέδριο . Είναι κρίμα τόση γνώση να μην τη μεταδώσεις

Χρήστος είπε...

Το άρθρο έχει ξανανεβεί, ο παραπάνω περιγραφόμενος τρόπος αλλά και τα μελίσσια είναι για μελίσσια που χρησιμοποιούνται στην επικονίαση καλλιεργειών στην Αμερική και όχι για παραγωγή μελιού.

Ανώνυμος είπε...

Όντως Μιμακο αγορίνα μου έχει δίκιο ο από πάνω,σεμινάριο ή έστω γράψε βιβλίο...ο νέος Νικολαΐδης κρίμα να πάει χαμένος...

Η ποικιλία του μελιού θα είναι ούτε καν ΕΒΖ,τόσους τόνους ζάχαρη δε συμφέρει ελληνική... Μ αρέσει που σε άλλο άρθρο του ο Μιμακος μας λέει για τα άσκοπα ταΐσματα...

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο δίνει αφορμή για σκέψη σχετικά με τις συνθήκες που προκαλούν λεηλασία, τις δυνατότητες και τους κινδύνους που μας δίνει η εξωτερική τροφοδοσία. Σε πειράματα που έκανα κυρίως την άνοιξη διαπίστωσα ότι η εξωτερική τροφοδοσία δεν προκαλεί λεηλασία όταν τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Αντίθετα προκάλεσα λεηλασία με εσωτερική τροφοδοσία όταν δεν τήρησα κάποιους από τους κανόνες. Έτσι κατέληξα και ομαδοποίησα τους παράγοντες που συντελούν ώστε να προκληθεί λεηλασία, ακόμα και χωρίς να υπάρχει καθόλου τροφοδοσία. Δεν θα δώσω τα αποτελέσματα μου γιατί μια αρνητική επίπτωση της εξωτερικής τροφοδοσίας είναι ότι δεν μπορούμε να ταΐσουμε μόνο τις μέλισσες μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Είμαι κάθετος ότι η μέλισσα τρώει μόνο μέλι και γύρη. Οδηγημένος από την προηγούμενη αντίληψη μου συνέλλεξα περισσότερα από 50 λίτρα σπόρων ενδημικών φυτών και φύτεψα τα περισσότερα στο μέρος που έχω επιλέξει να αναπτύξω το πρώτο μελισσοκομείο μου. Σκοπός μου είναι να μπορέσουν να συντηρηθούν οι μέλισσες χωρίς τροφοδοσία στο κενό ανθοφορίας που υπάρχει και να εμπλουτίσω την περιοχή με μελισσοκομικά φυτά. Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι ακόμα αγοράζω μέλι και ελπίζω να πάρω το πρώτο μου μέλι την άνοιξη.
Με εκτίμηση, Μίμης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...