Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Κώστας Παναγιωτίδης: Συμβουλές και εξηγήσεις για τον αφαιρούμενο πάτο video


Φίλες και φίλοι όπως ήδη σας έχω ενημερώσει ο Κώστας Παναγιωτίδης της http://www.melissokomiakozanis.com/ θα μας δίνει ανα τακτά χρονικά διαστήματα τις συμβουλές του γύρω από διάφορες μελισσοκομικούς μεθόδους, οι οποίες κρίνω πως είναι πολυτιμότατες αφού αποκτήθηκαν μετά από χρόνια πείρας.
Και είναι προς τιμήν του Κώστα που τις μοιράζεται μαζί μας.
Σήμερα θα μας μιλήσει για τους κινητούς πάτους, αφαιρουμένους τους ονομάζει ο Κώστας αλλά είναι το ίδιο.
Από ότι μου είπε είναι σημαντικό να μας πει ορισμένα λόγια τώρα, ώστε να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά, και έτσι αργότερα που θα μας μιλήσει για τον δικό του τρόπο παραγωγής βασιλικού πολτού να  έχουμε καταλάβει την σπουδαιότητα των αφαιρούμενων πάτων αλλά και για πιο λόγο τους χρησιμοποιεί.
Επιπλέον ο Κώστας μας μιλάει για την καταστολή της σμηνουργίας και την προετοιμασία των μελισσιών για την ανοιξιάτικη ανθοφορία.

Ο Κώστας νωρίς την άνοιξη χωρίζει μια θυγατρική παραφυάδα δίπλα από την μητρική, και τις εξισώνει, με γόνους από την μια στην άλλη.
Όταν δεκαρίσουν ή αυξηθούν αρκετά σε πληθυσμό είναι φυσικό να μην έχουν πλέον τάση σμηνουργίας, αφού ουδέποτε είχαν πρόβλημα από χώρο και συνωστισμούς.
Και τότε αφού εντοπίσει μια αξιόλογη ανθοφορία η οποία αποδεδειγμένα με βάση τα σημάδια και το τι λέει η ζυγαριά, ενώνει ξανά τα δυο μελίσσια, δημιουργεί ένα μεγάλο και παραγωγικό σμήνος και κατευθύνεται άμεσα στην ανθοφορία αυτή.
Δείτε λοιπόν το βίντεο και θα ακολουθήσουν κι άλλα.ΠΗΓΗ
http://www.melissokomiakozanis.com/


MELISSOCOSMOS ελάτενα γνωρισουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών          

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χίλια μπράβο λοιπόν για τη γνώση και τα μυστικά που μας δίνετε! Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι! Αν και αργά είναι πολύ σημαντικό που κάποιοι άνθρωποι μοιράζουν δωρεάν τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν με κόπο χρόνο και έξοδα!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο Κος ΚΩΣΤΑΣ[KΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ] ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ [ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΕΦΟΔΙΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ].ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΟΙ,ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. [MELISSAKIAS]

konops Anas είπε...

Καλησπέρα σας! Πως μπορούμε να ορφανέψουμε την ίδια κυψέλη στα δύο και να έχω μόνο ένα βασιλοκελί ώστε να το εκθρέφουν μόνο αυτό τόσες πολλές μέλισσες? Βάζουμε μόνο σφραγισμένους γόνους από την ορφανεμένη πλευρά? Πρέπει να γίνει εμβολιασμός? Σας ευχαριστώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...