Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Ένα σμήνος αλλιώτικο από τα άλλα video!!!


Είναι γνωστό ότι οι μέλισσες πολλές φορές μας εκπλήσουν τόσο που να αναρωτιόμαστε για το πόσο τελικά μπορούμε να προσεγγίσουμε τον μαγικό τους κόσμο. 
Ένα βίντεο που επιβεβαιώνει αυτόν τον κανόνα σας έχω σήμερα, και έχει μάλιστα περισσότερα από 260 χιλιάδες προβολές μέχρι στιγμής, αν αυτό μπορεί να σας προϊδεάσει για το θέαμα...
Δείτε το παρακάτω video και ονειρευτείτε ότι μπορεί να τύχει και σε εσάς!!! 


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

          

4 σχόλια:

Νέος μελισσοκόμος(k με βούλα πλέον) είπε...

Aν διακρίνω καλά μιλάμε για buckfast που εδώ Ελλάδα δεν της πολύ έχουμε σε εκτίμηση(εγώ λατρεύω της ξανθιές)ημερες χτίζουν γρήγορα έχουν τρελό γόνο αλλα θέλει τρόπο να πάρεις μέλια.Πέρσι τρέλανα κάτι φιλαράκια εκεί ψηλά στα έλατα!! τρύγησα την ιταλίδα μου χωρίς ......καπνιστήρι!

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη καλησπέρα....θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση...την άνοιξη θα δοκιμάσω μια dadant και έχω την εξής απορρία.....πως θα τοποθετήσω ένα μελίσσι στην dadant?...κεριά άχτιστα έχω (για dadant)....εάν για παράδειγμα το μελίσσι που βάλω έχει 6-7 πλαίσια γόνο, θα κατεβάσω 1 γόνο κάτω μαζί με την βασίλισσα και πάνω με βασιλικό διάφραγμα θα μείνει το υπόλοιπο μελίσσι?....υπάρχει περίπτωση να κάνει βασιλικά κελία ή να σμηνουργήσει?....σε ευχαριστω για τον χρόνο σου....Βαγγέλης.

MELISSOCOSMOS είπε...

Γιατι δεν κατεβαζεις ολο το μελισσι κατω; Τι το θες το διαφραγμα; Δεν καταλαβαινω που ειναι η δυσκολια αφου και τα πλαισια της Langstroth χωρανε στην dadant.
Θα το βαλεις ολο στην dadant και με το που αρχισει να χτιζει θα αφαιρεις ενα ενα τα πλαισια της Langstroth.

Ανώνυμος είπε...

Σκεφτόμουν το πάτωμα (langstroth) που θα έχει το γόνο να το κρατήσω πάνω όλο τον χρόνο σαν τροφαποθήκη...το διαφραγμα θα το βάλω για να περιορίστει η βασίλισσα στο κάτω (dadant)....δηλαδή να βάλω 8-9 πλαίσια κάτω και μετά ένα ένα να βάζω να χτίζουν τα dadant?..εάν το τινάξω όλο το μελίσσι κάτω μαζι με ένα πλαισιο (langstroth) γόνο και τα υπόλοιπα πλαίσια (dadant)με τροφοδότηση δεν θα τα χτίσουν γρήγορα?..σκεφτομαι με τον τρόπο που μου είπες, μήπως αρχίζουν και χτίζουν κατω απο το ξύλο του πλαισίου langstroth.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...