Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία γνώρισε το 2ήμερο μελισσοκομικό σεμινάριο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων: Ο κόσμος διψάει για γνώση!!!


Φίλες και φίλοι μόλις επιστρέψαμε από τα Ιωάννινα, όπου ζήσαμε ένα εκπληκτικό μελισσοκομικό φαινόμενο.
Για πρώτη φορά καταγράφηκε τόσο μεγάλη προσέλευση κοινού ώστε να ακούσουν την ομιλία δυο μελισσοκόμων, του Αλεξάνδρου Γκουσιάρη και του Μόσχου Ντιώνια.
Υπήρξε μια συμμετοχή 700 ατόμων, από περιοχές, των Ιωαννίνων, Γρεβενών, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αχαΐας, Αθήνας, μέχρι και από την Άνδρο, 2 μέρες δρόμος με πλοίο μέχρι την Ραφήνα και μετά αεροπορικώς στα  Ιωάννινα είδαμε, και ασφαλώς θα μου διαφεύγουν και άλλες περιοχές.

Προσωπικά πρώτη φορά είδα τόσο μεγάλη συμμετοχή σε σεμινάριο.

Αυτό αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι οι ομιλούντες ήταν απλοί επαγγελματίες μελισσοκόμοι, κι όχι π.χ ο πρόεδρος της APIMONDIA για να δικαιολογήσει τέτοια συμμέτοχη, λέει πολλά.

Πρώτα απ όλα μας λέει ότι ο κόσμος διψάει να μάθει, ζητάει να ακούσει δυο σωστές συμβουλές με απλά λόγια και κατανοητές κουβέντες.

Ακόμα  μας γνωστοποιεί ότι η Ελληνική μελισσοκομική κοινωνία είναι ζωντανή, είναι παρόν, αρκεί ένας σωστός ΣΥΛΛΟΓΟΣ να της κάνει ένα νεύμα και τότε καταφθάνει.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στο ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ιωαννίνων ο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ για αυτό που κατάφεραν στα Ιωάννινα χτες και σήμερα!!!

Οι δυο ομιλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Χτες βράδυ ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης μας μίλησε για τους μελισσοκομικούς χειρισμούς της άνοιξης και την σημασία δημιουργίας βασιλισσών από επιλεγμένα μελίσσια.
Μας έδειξε την πορεία  της μελισσοκομίας από την γένεση της πριν 46 εκατομμύρια χρόνια, αλλά και την ανθρώπινη δραστηριότητα γύρω από τα αγαπημένα μας έντομα εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια, μέχρι τις μέρες μας.

Σήμερα το πρωί ο Μόσχος Ντιώνιας βασισμένος στην Ρωσική βιβλιογραφία, μας έδωσε νέα δεδομένα και πληροφορίες για την βασιλοτροφία και την κοινωνία των μελισσών όπου άφησε όπως θα δείτε και στα βίντεο κυριολεκτικά το κοινό άφωνο.
Θεωρώ ότι η ομιλία του ήταν ιστορικής σημασίας για τα Ελληνικά δεδομένα, ότι είπε ακούστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και αναθεωρήσεων πολλών απόψεων από όσες είχαμε για το θέμα.

Αρχίζω άμεσα να ανεβάζω βίντεο, θέλει λίγη υπομονή όμως καθώς για κάθε 10 λεπτά βίντεο που ανεβαίνει στο YouTube για πρώτη φορά, απαιτούνται περίπου 9 ώρες αναμονής.
Σκεφτείτε ότι έχω τραβήξει βίντεο και υλικό διαρκείας 5 ωρών, οπότε θέλει λίγο υπομονή μέχρι να ανέβει.

Στο τέλος όσοι δείτε τα βίντεο θα ωφεληθήτε πολύ όμως!!!


          

3 σχόλια:

Νίκος Ηγουμενίτσα είπε...

se eyxaristoume poy tha ta anevasis.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη περιμενουμε πως και πως το βιντεο.Εμείς που δεν καταφέραμε να έρθουμε λόγω υποχρεώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Απλά δεν υπάρχεις!! Εισαι φοβερός όπως ανεβάζεις και τα πατώματα στα μελισσάκια σου!! Να'σαι καλά!! Γιώργος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...