Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Καναδάς: Νεκρές 37 εκατομμύρια μέλισσες! (video)


Τα έντομα πέθαναν μαζικά λίγες μέρες μετά αφού γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι φυτεύτηκε στο Οντάριο. Οι μελισσοκόμοι υποψιάζονται ότι τα φάρμακα είναι η αιτία της θανάτωσης.
Εκατομμύρια μέλισσες έπεσαν μυστηριωδώς από τον ουρανό του Καναδά, εξαφανίζοντας μέσα σε λίγες ώρες τα κέρδη των μελισσοκόμων.

Το περιστατικό που σόκαρε την περιοχή, συνέβη λίγες μέρες αφού φυτεύτηκε γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι στην περιοχή του Οντάριο.Ένας μελισσοκόμος που διατηρούσε 600 κυψέλες και οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Μόλις φυτεύτηκε το καλαμπόκι, οι μέλισσες άρχισαν να πέφτουν νεκρές στο έδαφος»
Η κατάρρευση αυτής της τεράστιας ποσότητας των εντόμων έχει προκαλέσει εκτεταμένη ανησυχία σε κατοίκους και παραγωγούς αφού πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το καλαμπόκι ήταν η αιτία.

Τα συγκεκριμένα έντομα έχουν ζωτική σημασία για την τροφική αλυσίδα και η παρακμή τους είναι μία σημαντική απειλή για τις καλλιέργειες.ΠΗΓΗ
http://www.newsbomb.gr/


          

1 σχόλιο:

Π.Α.Ν. είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΤΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ή ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ) ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΩΝ!!!!. ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, MOSANTO-BAYER-BASF-DUPONT.Κ.Λ.Π.....ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ FORUMS, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ Κ.Α., ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΥΔΡΩΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΕΡΙΚΩΝ. . ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΣΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΟΙΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΝΗΣΕΙ!!. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ!!! Π.Α.Ν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...