Translate this page

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

Νικόλαος Αργύριος Μητσιώτης: Είναι εθνική ντροπή των Ελλήνων και κυρίως των Κρητικών που άφησαν την ADAMI να χαθεί...Και χρέος όλων να την επαναφέρουν


Φίλες και φίλοι συνομιλώντας με τον ερευνητή Νικόλαο Μητσιώτη συνειδητοποίησα κάποιες ευαισθησίες του για την Κρήτη.
Έτσι του μίλησα για την Κρητική Μέλισσα Apis Mellifera Adami, και πάντα θα μιλάω για αυτή την μέλισσα σε κάθε σημαντικό άνθρωπο που γνωρίζω να το ξέρετε.
Ήταν χείμαρρος πραγματικός γύρω από αυτό το θέμα.
Πονάνε τα όσα λέει, και πονάνε γιατί λέει αλήθειες.
Νομίζω όλοι πρέπει να διαβάσουμε την άποψη του και κυρίως οι Κρητικοί, και οι άνθρωποι στις περιοχές των οποίων έζησε η ADAMI.

Δείτε λοιπόν...

Για την Adami με ενδιαφέρει να μάθω για ποιο λόγο, οι επίσημοι λειτουργοί της Ελλάδας δεν γράφουν για να πληροφορηθούν οι μελισσοκόμοι, να εξηγήσουν γιατί ένας καλόγερος, ο μοναχός Adams έψαξε και πήρε βασίλισσες μελισσών από την Κρήτη, και όχι από άλλα μέρη του ιδίου Γεωγραφικού πλάτους της Αγγλίας;Έχω να πω ότι, όποιο είδος μέλισσας, ζώου,ακόμα και βοτάνου, επέζησε για εκατομμύρια χρόνια, και το είδαμε, το γνωρίσαμε, το εκμεταλλευτήκαμε, και οφεληθήκαμε, είναι αδικία για να μην πω βλακεία, να το παραμερίσουμε και να εξαφανιστεί από την Γη.

Τι συνέβη με την υπερηφάνεια των Κρητικών;
Ποιος τους έκανε αδρανείς, και αδιάφορους, για μια τόσο σπουδαία οντότητα;
Και στην μυθολογία μας ακόμη μέχρι και ο Δίας όταν ήταν βρέφος φυγαδεύτηκε στην Κρήτη για να τρέφεται με μέλι από την γηγενή μέλισσα Adami και με γάλα από την κατσίκα Αμάλθεια για  να γίνει αθάνατος.

Μια τόσο προσαρμοσμένη φυλή μελισσών, οι ίδιοι και γνήσιοι κληρονόμοι του νησιού, οι κάτοικοι της Κρήτης την υποτίμησαν και την εγκατέλειψαν απροστάτευτη για να χαθεί.

Αν ζούσε ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη σήμερα θα καλούσε τους Κρητικούς να ψάξουν επίμονα για να βρουν έστω και υβριδοποιημένα άτομα της φυλής Adami.

Είναι κρίμα και εθνική ντροπή και κυρίως των Κρητών ο χαμός της φυλής.

Φίλε Βασίλη, υπάρχουν πολλοί Κρητικοί μετανάστες, στην Αμερική και στην Αυστραλία, πλούσιοι, και αφού το δικό σου Blog το επισκέπτονται και το διαβάζουν πολλοί, γράψε ένα καλό <<S.O.S Μέλισσα ADAMI>> προσκαλώντας τους πλουσίους και ευσυνείδητους Κρητικούς να ενδιαφερθούν και να χρηματοδοτήσουν την έρευνα σε όλη την Κρήτη και στα γειτονικά νησιά.

Να ψάξουν συνειδητά και αδιάκοπα.

Επαναλαμβάνω ότι ο χαμός αυτής της φυλής, για τους Έλληνες αντιπροσωπεύει Εθνική ντροπή, και προπάντων για τους Κρητικούς.

Νικόλαος Αργύριος Μητσιώτης
Σαο Πάολο Βραζιλία.


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Συγκλονιστικό το μήνυμα ενός ανθρώπου που έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για την μελισσοκομία.
Σε ότι με αφορά να πω ότι από όταν δημιούργησα αυτό τον ισότοπο από τις πρώτες κιόλας μέρες μέχρι και σήμερα δεν έπαψα στιγμή να μιλάω για την μέλισσα της Κρήτης.
Η εμμονή αυτή μοιάζει να δικαιώνεται, αφού πλέον γνωρίζουμε και σε ποιον ερευνητή πρέπει να απευθυνόμαστε, αλλά και γιατί ακούς τους ίδιους τους Κρητικούς μελισσοκόμους να μιλάνε ανοιχτά ότι ψάχνουν, αναζητούν την χαμένη τους μέλισσα μετά από χρόνια εγκληματικής καθυστέρησης.
 Και ξέρω το βλέπω άλλωστε ότι οι Κρητικοί το αναγνωρίζουν και αγαπούν αυτό το Blog.

Δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, και συνεπώς δεν μπορώ να μην πω και ας στενοχωρήσω κάποιους, ότι οι περισσότεροι Έλληνες ερευνητές φέρουν ευθύνη για τον χαμό της Κρητικής μέλισσας.
Η ιστορία θα γράψει ότι επί των ημερών τους χάθηκε η μια από τις τέσσερις φυλές μελισσών της Ελλάδας.
Φέρουν ευθύνη λοιπόν γιατί δεν φρόντισαν να σωθεί και εξακολουθούν να μην φροντίζουν, αλλά προπαντώς επειδή ακόμα και σήμερα κατηγορούν αυτή την μελισσούλα στους μελισσοκόμους, περνώντας τους την εντύπωση ότι ήταν μια κακή μέλισσα.
Κάπως έτσι την πάτησαν οι Κρητικοί και άφησαν την μέλισσα τους να χαθεί.


Δυστυχώς αν και πολύς κόσμος διαβάζει το Blog, και από Αμερική, και από την Αυστραλία, το κοινό του είναι μόνο μελισσοκόμοι, δεν ξέρω δηλαδή αν υπάρχουν πλούσιοι αναγνώστες που να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια.
Οπωσδήποτε όμως θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια αν συνεργάζονταν άλλα μεγάλα portal ειδησιογραφικά που διαβάζονται από ευρύτερο κοινό.

Πρέπει να πω ακόμα ότι ο κύριος Μητσιώτης έφυγε από την Ελλάδα πριν από 50-55 χρόνια, όταν ακόμα στους Έλληνες υπήρχε εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια.
Σήμερα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο, αφού έχουμε καταντήσει παλιάτσοι και ρεζίληδες της Ευρώπης για να μην πω του κόσμου.
Μακάρι το μήνυμα του Μητσιώτη να ξυπνήσει τις συνειδήσεις και το φιλότιμο των Κρητών και των Ελλήνων γενικότερα.


MELISSOCOSMOS


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...