Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Πρόγραμμα καλλιέργειας και ανάπτυξης ευκαλύπτων για την παραγωγή Μελιού


20 εκατομμύρια δενδρύλλια ευκαλύπτων μελισσοτροφικού ενδιαφέροντος θα φυτευθούν.
Ο MELISSOCOSMOS δικαιώνεται για μια ακόμα φορά και αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι απόψεις του και οι συμβουλές του είναι πολύ μπροστά.
(Έχω καλούς συμβούλους)


Με την απόκτηση της άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Δασικού Φυτωρίου με δικαίωμα παραγωγής και εμπορίας δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, η Eucalyptus σταματάει την εισαγωγή έτοιμων δενδρυλλίων από το εξωτερικό και ξεκινάει την παραγωγή δικού της φυτευτικού υλικού με σκοπό την φύτευση των 4.500 περίπου στρεμμάτων που διαθέτει στην περιοχή Αυλάκι Στυλίδας στην Κεντρική Ελλάδα, στην οποία θα φυτευτούν 3.000.000 περίπου δενδρύλλια ευκαλύπτου.


Με την ολοκλήρωση της παραγωγής των δενδρυλλίων ευκαλύπτου Globulus Blue Gum στη Φυτωριακή Εγκατάσταση της Eucalyptus, θα ξεκινήσει και η παραγωγή 3 επιπλέον ποικιλιών ευκάλυπτου (Melliadora, Urophylla και Grandis) με σκοπό την έναρξη του προγράμματος καλλιέργειας και ανάπτυξης ευκαλύπτου για την παραγωγή Μελιού υψηλής διατροφικής αξίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπετε να ξεκινήσει το 2017 με χρόνο ολοκλήρωσης το 2020 και θα αφορά την παραγωγή 20.000.000 περίπου δενδρυλλίων ευκαλύπτου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες 3.000 μελισσοκόμων. Το πρόγραμμα και κατ’ επέκταση οι φυτεύσεις θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια Ελλάδα με προοπτική σταδιακής ανάπτυξης και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

http://www.easy2find.gr/articles/show/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%85%CF%84%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-2016-2020


          

5 σχόλια:

DINOS είπε...

ποσους ευκαλυπτους πρεπει να φυτεψει καπιος για ας πουμε 100 διοροφα μελισια;

sl είπε...

Αγαπητέ φίλε ,
η παραγωγή μελιού από ευκάλυπτο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Ήδη βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Μελισσοκομικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με μία πλειάδα διακεκριμένων καθηγητών μελισσοκομίας για τη δάσωση μιας έκτασης 100.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε μετά από δύο με τρία χρόνια γιατί έτσι πιστεύουμε ότι θα είναι σοβαρά και αξιοποιήσιμα. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία www.eucalyptus.gr

MELISSOCOSMOS είπε...

Θα κανω σχετικη αναρτηση φιλε μου.
Θα τονισω και εδω οπως σου ειπα και στο τηλεφωνο πως το οτι συνεργαζεστε με το ΑΠΘ δεν πρεπει να θεωρειται και πανακεια, καθως πολλες φορες μελισσοκομοι και ΑΠΘ απεχουν ετη φωτος στις αποψεις τους.
Πχ εγω τους προτεινα να κανουν ΠΟΠ το θυμαρισιο μελι και αυτοι μου ειπαν οτι θα ηταν καλυτερο να γινει ΠΟΠ το μελι του βαμβακιου.
Αλλες οι βουλες του ΑΠΘ κι αλλες του μελισσοκομου που ζει απο μεσα τα προβληματα λοιπον.

sl είπε...

Καταρχάς σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση και την ορθότητα των απόψεων σας. Επειδή η προσπάθεια που κάνουμε δεν είναι ούτε μονομερής αλλά ούτε και δογματική, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους επαγγελματίες μελισσοκόμους να ξεκινήσει μια ανταλλαγή απόψεων στο blog σας, δημόσια και επώνυμη, για να επιτύχουμε σε αυτή τη δύσκολη αλλά αξιόλογη προσπάθεια ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα της μελισσοκομίας όσο αναφορά τον ευκάλυπτο.
Εμείς και το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας ,είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

MELISSOCOSMOS είπε...

Οτι μπορω θα κανω καλυτερο, και θα χαρω να συμετασχω με το blog μου προκειμενου να οργανωσουμε καμια δεντροφυτευση

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...