Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Το ΚΚΕ καταψήφισε την ανανέωση αδειοδότησης καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου της «Μονσάντο»


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Την δραστική ουσία γκλάιφοζεϊτ (glyphosate) για την οποία και ο MELISSOCOSMOS και το Blog του Ιχνηλάτη είχαν κάνει σχετικές αναρτήσεις στις αρχές της άνοιξης, την φέρουν τα ζιζανιοκτόνα Roundup, Clinic, Leone και πολλά άλλα.
Έγινε συζήτηση λοιπόν στο Ευρωκοινοβούλιο για το αν θα πρέπει να συνεχίσει η αδειοδότηση για την συγκεκριμένη ουσία που έχει κατηγορηθεί ότι είναι καρκινογόνος για τον άνθρωπο.
Στην συζήτηση αυτή το ΚΚΕ καταψήφισε ώστε να καταργηθεί αυτή η ουσία και μπράβο του.
Δυστυχώς όμως  η Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της αδειοδότησης του, την οποία ενέκρινε και το Ευρωκοινοβούλιο με το ψήφισμά του.
Προς το παρόν δεν έγινε γνωστό ποια Ελληνικά κόμματα ψήφισαν υπέρ.
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε!!!

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την αδειοδότηση της ζιζανιοκτόνου δραστικής ουσίας γκλάιφοζεϊτ (glyphosate) που χρησιμοποιείται ευρύτατα στη γεωργία, σε καλλιέργειες, ραντίσματα και άλλες γεωργικές και κηπουρικές εργασίες. Πρόκειται για δραστική ουσία την οποία παράγει και διακινεί στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς το γνωστό μονοπώλιο της «Μονσάντο».

Το Διεθνές Κέντρο Ερευνας για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέταξε πρόσφατα το γκλάιφοζεϊτ στην κατηγορία των «πιθανά καρκινογόνων ουσιών για τον άνθρωπο», δηλαδή με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι συμμετέχει στο πιο διαδεδομένο φυτοφάρμακο. Παρ' όλα αυτά η Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της αδειοδότησής του, την οποία ενέκρινε και το Ευρωκοινοβούλιο με το ψήφισμά του.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το ψήφισμα σχετικά με την ανανέωση της άδειας του γκλάιφοζεϊτ, ως πιθανού επικίνδυνου ενεργού συστατικού ζιζανιοκτόνων, γιατί με την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο των τροπολογιών του Λαϊκού Κόμματος, ανανεώνεται η άδεια χρήσης του για επτά ακόμη χρόνια χωρίς τα μέχρι σήμερα επιστημονικά στοιχεία και πορίσματα να είναι ολοκληρωμένα. Δεδομένου ότι η γνώμη του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτική, ανοίγει ο δρόμος για την ανανέωση της άδειάς του για 15 χρόνια, όπως προβλέπει ο σχετικός εκτελεστικός κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαραίτητες για την υγεία προϋποθέσεις για μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και για δεκαετίες στην αγροτική παραγωγή.

Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως την ίδια στιγμή στο εμπόριο κυκλοφορούν κι άλλα ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα με ανάλογες ή και χειρότερες επιπτώσεις στον άνθρωπο, τα φυτά, το περιβάλλον για τις οποίες επίσης δεν υπάρχουν επαρκή ή καθόλου επιστημονικά πορίσματα για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Οι εργαζόμενοι, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι χρειάζεται να πάρουν υπόψη τους ότι η όλη συζήτηση που ανακινούν η ΕΕ και τα μονοπώλια εντάσσεται στο σφοδρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Για ακόμη μια φορά η ΕΕ, οι κυβερνήσεις της και τα όργανά τους αποδεικνύουν ότι δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, για να προστατεύσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν πιστά. Ένα το συμπέρασμα, η καπιταλιστική οικονομία, το κυνήγι του κέρδους με την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος είναι έννοιες ασύμβατες.

Αυτήν την οικονομία και εξουσία οι λαοί με την πάλη τους έχουν τη δύναμη να βάλουν στο στόχαστρο για να μπορέσουν με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, που θα φέρει την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, να παράγουν οι ίδιοι και να απολαμβάνουν φτηνά, υγιεινά προϊόντα με διασφαλισμένη την προστασία του περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ
http://www.902.gr/


          

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο κόμμα που δεν ευθυνεται για τίποτα. Δεν εχει βάλει υπογραφή σε τίποτα ως τωρα, απο αυτα που κατέστρεψαν τη χώρα. Τους λέγαν γραφικούς όταν λέγαν πρίν χρόνια "έξω απο την Ευρώπη" και πως θα καταστραφούμε με αυτη τη πορεία και να που βγήκαν αληθινοί. Είχαν δίκιο όταν δεν εκαναν συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, που πολλοί δήθεν αριστεροί κράζαν το ΚΚΕ πως φοβάται να κυβερνήσει και διασπά την αριστερά. Ποια αριστερα? Αυτη του ΣΥΡΙΖΑ. Και καλα έκανε που δεν συνεργάστηκε και να που βγήκαν αλήθεια τα όσα έλεγε πως Ευρώπη και αναπτυξη πλέον δεν πάνε μαζι. Αυτα να τα βλέπουν οι δήθεν αριστεροφρονες, αναρχοκουλτουριάρηδες που ακολουθούσαν το ΣΥΡΙΖΑ και κράζαν το ΚΚΕ για διάσπαση κλπ. Διαφωνω σε πολλά με το ΚΚΕ, δεν ήμουν ποτέ εκει ενταγμένος, αλλα είχε δίκιο και είμαι απο αυτους που συμφωνούσα όταν δεν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ που φαινόταν πως θα ναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ και τίποτα άλλο....

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όλα τα άλλα κόμματα υπερψήφισαν ; !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ ποτέ δεν σκότωσε με ραουντάπ. Οι κομμουνιστές στις μαζικές δολοφονίες που κάνουν απο το 1917 χρησιμοποιούν άλλα μέσα, εδώ στην Ελλάδα χρησιμοποίησαν κονσερβοκούτια, αξίνες, τσεκούρια και πηγάδες. Στις χώρες που κυβέρνησαν έχουν να λένε για το πόσο ανθρωπιστές υπήρξαν, πρέπει να λύτρωσαν απο το μαρτύριο της μάταιης αυτής ζωής περίπου 100 εκ ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

Απαντω στον 9:34 οσο μπορω πιο συνοπτικα.
Οταν λες σε ολα οχι δεν σημαινει οτι εισαι σωστος.

Για να φας ομελετα πρεπει να σπασεις και αυγα!!!

Δοθηκε η ευκαιρια στην Παπαρηγα να οδηγηση την αριστερα απο θεση προθυπουργου αλλα αυτο εχει ρισκο και φθορα.

Μαγαζι γωνια τοσα χρονια το κκε δεν το χαλας ετσι ευκολα για μια προσπαθεια να φτιαξεις αυτη την "κωλοχωρα".

Και μην ακουσω τιποτα μλκιες γιατι η Παπα... τα εστειλα τα παιδακια της στο Αμερικα για σπουδες.
Και εχει και κατι λεσβιες σαν την Κανε... που κυκλοφορουν με γερμανικα αυτοκινητα πολυτελειας και δεν πληρωνουν το ενοικιο του γραφειου του περιοδικου που εκδιδουν, κλπ. Κλπ.

Υγ. Κοντεψαν να πεθανουν οι Κουκουεδες με το δημοψηφισμα και το σεναριο δραχμης.

Ειπαμε μαγαζι γωνια.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο και στην Ελλαδα αλλά ξέχασε μαζί με τους ναζί και τους ιταλους να καθαρίσει και μπολικους μη πατριώτες με τα κονσερβοκουτια που ήταν χαβιεδες των γερμανών και το κκε μπετοβλακα δεν κυβέρνησε σε καμία χώρα άλλη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...