Translate this page

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Μετκάλφα (Metcalfa pruinosa): Φωτογραφίες από την περιοχή του Νέστου και αποδείξεις


Συνάδελφοι είναι φυσικό όταν δημοσιεύεις μια τόσο μεγάλη είδηση να σου την πέφτουν οι γνωστοί Ελληναραδες, πιθανόν βολεμένοι διπλοσυνταξιούχοι και νυν μελισσοκόμοι να σε συκοφαντούν και να μηδενίζουν την είδηση το γραπτό και εσένα τον ίδιο.
Απορώ που βγαίνουν τόσοι πολλοί και λένε ότι γνώριζαν χρόνια το θέμα.
Τότε γιατί δεν μιλάγατε βρε ζουλάπια;
Και καλά στους συναδέλφους σας δεν θέλατε να το ανακαλύψετε για να μην πάρουν και αυτοί δυο σταγόνες μέλι, αλλά αφού το γνωρίζατε εδώ και μια δεκαετία όπως λέτε τότε γιατί δεν το είπατε ούτε στους ερευνητές;
Έπρεπε να εμφανιστεί ένας συνάδελφος που φοράει παντελόνια στην Βόρειο Ελλάδα για να το κάνει γνωστό, απλά αυτός είναι ο λόγος.
Κάποιοι κουτοπόνηροι σπεύδουν να δηλητηριάσουν το θέμα με φήμες ότι το μέλι είναι μαύρο κακής ποιότητας λίγο κτλ.Τους λέω κουτοπόνηρους γιατί με ψέμματα δεν μπορεί να έχεις αποτέλεσμα, και πως μια απλή εξέταση μπορεί να αποδείξει την ποιότητα.

Λοιπόν σήμερα θα σας δώσω αποδείξεις.
Θα αναδείξω το θέμα να το μάθουν όλοι οι μελισσοκόμοι και μετά θα το αφήσω στην κρίση του κάθε ενός.

Κατ αρχήν σας έχω φωτογραφίες παραφυαδων στην περιοχή του Νέστου που κόπηκαν στις αρχές Αυγούστου.
Δείτε 20 ημέρες περίπου μετά τι εικόνα παρουσιάζουν.


Όπως βλέπετε μιλάμε για τρελή συλλογή όπως από την αρχή το blog ήδη σας έχει προϊδεάσει κι όχι απλός για ένα μικρο βάρεμα.
Σε μια περιοχή με υγρασία λόγω του Νέστου ποταμού το έντομο Metcalfa pruinosa παρουσιάστηκε μόνο του πριν μερικά χρόνια.
Πρόπερσι έδωσε την πρώτη παραγωγή, ενω πέρυσι δουλεψε για 3 μηνες και εδωσε πολυ μελι..
Ευδοκιμεί σε δέντρα της παραποτάμιας περιοχής και παρατηρήθηκε και σε δέντρα βελανιδιάς όπου κυριολεκτικά στάζουν μέλι μέχρι κάτω στο χώμα, όπως επίσης και σε θάμνους φτέρης που επίσης στάζουν.

Η έντονη παρουσία του στην περιοχή δεν έφερε καμία καταστροφή στις καλλιέργειες και οι περισσότεροι αγρότες ούτε καν το αντιλήφθηκαν.


Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του μελιού.
Εστάλη δείγμα προς εξέταση από το οποίο βρέθηκε.

HMF = 0
Αγωγιμότητα = 1.8
Διαστάση = 40


Να πω ακόμα ότι το έντομο δεν ήρθε στην Ελλάδα από μελισσοκόμους κι ότι έχει εμφανιστεί άγνωστο πως στην Ευρώπη εδώ και 30 χρόνια.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, σε λίγα χρόνια θα υπάρχει σε όλη την χώρα, γιατί εκτός του ότι έχει φτερά και πετάει, αν περάσεις από περιοχή που αφθονεί πολλά έντομα τρυπώνουν και μέσα σε αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να διασπείρεται σε μεγάλες αποστάσεις.

Αρα λοιπόν δεν έχει νόημα ούτε η αμφισβήτηση ούτε η συκοφαντία του αφού με τον τρόπο αυτό κάνουμε κακό και στον εαυτό μας δεδομένου ότι σε λίγα χρόνια θα παράγουμε όλοι από το μέλι του.

Να πω τέλος!
Κάποιοι συνάδελφοι ανησυχούν ήδη ότι αν από αυτό ανέβει η παραγωγή τότε θα πέσει η τιμή του μελιού κτλ.
Αυτό είναι εξωφρενικό, και μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να ειπωθεί.
Στην χώρα που έχει μικρή παραγωγή ανα κυψέλη συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, και που το μέλι βγαίνει όλο και πιο δύσκολα να λέμε τέτοια πράγματα.
Και στο φινάλε φινάλε δείτε το λογικά.
Αν ανέβει η παραγωγή μας τότε δεν θα έχουμε ανάγκες εισαγωγής από φτηνά και κακής ποιότητας μέλια, έτσι δεν είναι;

Ας δούμε λοιπόν μια φορά τα πράγματα με ρεαλισμό και σύνεση και τότε όλα θα πάνε καλά, μια καλή είδηση είχαμε για την μελισσοκομία μετά από δεκαετίες, αφήστε να την ευχαριστηθούμε τουλάχιστον...


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...