Translate this page

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

To Μπασκορτοστάν της Ρωσίας θα εξάγει μέλι στην Σαουδική Αραβία...Η Ελλάδα τι κάνει;


Υπογραφή συμφωνίας για μακροπρόθεσμη σύμβαση μεταξύ του κέντρου μέλισσας Μπασκίρ και "Μέλι Gardens" της Σαουδικής Αραβίας, πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτικής Βιομηχανίας και Καινοτομίας της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν.

Για οσους τυχον δεν γνωριζουν η Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν (Респу́блика Башкортоста́н), γνωστότερη με το εκλατινισμένο Μπασκιρία, είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, υπαγόμενο στο Διαμέρισμα του Βόλγα.

Για τη χώρα δεν είναι η πρώτη εμπειρία με ξένους εταίρους για προμήθειες μελιού Μπασκίρ από τη Ρωσία.
Πριν από έξι χρόνια το Μπασκορτοστάν άρχισε να προμηθεύει το γλυκό της προϊόν και τα πιο σημαντικά, φυσικά προϊόντα, στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη.

Ωστόσο, προσπάθειες να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις μελιού Μπασκίρ στην ευρωπαϊκή αγορά κατά το διάστημα αυτό δεν ευδοκίμησαν.

Όσο για την τιμή, όλα είναι σχετικά.


Στην Ευρώπη λένε οι μελισσοκόμοι του Μπασκίρ το μέλι αγοράζεται περίπου στα 3 ευρώ ή 150 ρούβλια, οι μελισσοκόμοι του Μπασκίρ όμως ακόμη και στην τοπική αγορά πωλούν τα προϊόντα τους για 10 ευρώ ή 400 ρούβλια.
Έτσι υποστηρίζουν ότι παρά την υψηλή ποιότητα του μελιού μας, οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να μην είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πάνω από τις τιμές που υπάρχουν.


Γι 'αυτό και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε προωθήσει ενεργά την εμπορική συνεργασία μας με τις αραβικές χώρες.
Οι άραβες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την ποιότητα πολύ ακριβά.

Ως εκ τούτου, από αυτή την άποψη το σχέδιο μας ταιριάζει και μας αρέσει όσο κανένα άλλο.
Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμηθεί εκεί η ποιότητα του μελιού μας και των προϊόντων της μέλισσας.
Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι να ικανοποιηθούν και οι δύο λαοί, θα προασπιστούν τα συμφέροντά μας, αλλά και τα συμφέροντα των Αράβων εταίρων μας.

Αυτή είναι μια πρόσθετη αγορά,και θα είναι χρήματα που θα βοηθήσουν την τοπική οικονομία του Μπασκορτοστάν, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του "Κέντρου Έρευνας του Μπασκίρ για τη μελισσοκομία και την μελισσοθεραπεία" Amir Ishemgulov.

Επίσης θα στείλουμε μια παρτίδα μελιού του Μπασκίρ για να δοκιμαστεί και σε καλλυντικά που περιέχουν προϊόντα της μέλισσας στη Σαουδική Αραβία.

Τέτοια καλλυντικά είναι σε μεγάλη ζήτηση στην Σαουδική Αραβία, και σύντομα θα καθοριστεί τι ποσότητες μελιού του Μπασκιρ θα χρησιμοποιηθούν σε τέτοια καλλυντικά.

Στη ζωή μου έχω δοκιμάσει δεκάδες ποικιλίες μελιού από διάφορες χώρες από την Ευρώπη, την Κίνα, την Αργεντινή, το Μεξικό και άλλου, δήλωσε ένας από τους ιδρυτές του "Μέλι κτήμα" Maysara Mashal.
Όμως,το μέλι του Μπασκίρ είναι το καλύτερο.
Αν και κρυσταλλώνει,έχει μία πολύ λεπτή γεύση.
Το μέλι σας είναι μαλακό όπως το βούτυρο λέει.


Τώρα υπάρχει μια αναθεώρηση του σχεδιασμού συσκευασίας για το μέλι και τα καλλυντικά.

Εκφράζεται η ελπίδα ότι η νέα συμφωνία θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της μελισσοκομίας στην Μπασκορτοστάν.
Και επίσης ότι δημιουργείται μια άλλη καλή πηγή οικονομικών πόρων για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: http://www.bashinform.ru/

Μετάφραση MELISSOCOSMOS


Σχολιο MELISSOCOSMOU
Αυτό το άρθρο προλαβαίνει τον MELISSOCOSMO σε σχετικό άρθρο που ετοιμάζει με τις τιμές μελιού της Σαουδικής Αραβίας και τις συνθήκες που δημιουργούνται εκεί για εξαγωγές.

Θα δείτε τιμές που θα τρίβετε τα μάτια σας, και φωτογραφικό υλικό από τα ράφια των εκεί Σούπερ Μάρκετ.
Να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα είναι καταδικασμένη στην δύνη της πολιτικής της ανικανότητας.

Την ώρα που χώρες και απομακρυσμένες περιοχές, πραγματοποιούν κινήσεις για την τόνωση των οικονομιών τους με εξαγωγές ακόμα και μελιού, η Ελλάδα που είναι μια πολύ δυνατή χώρα από πλευράς μελισσοκομίας υπονομεύει τους πολίτες της.
Όχι μόνο δεν υπάρχει μέριμνα για σοβαρές εξαγωγές των προϊόντων μας, αφού το κράτος απέχει από κάθε προσπάθεια εξαγωγών, αλλά και οι Ελληνες εξαγωγείς έχουν δει το θέμα πολύ επιφανειακά και αρκούνται στις παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού, την ώρα που όλα στον κόσμο αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Έτσι στερούν τον Έλληνα παραγωγό από ικανοποιητικές τιμές, κρατώντας το μέλι σταθερά σε χαμηλές τιμές χρόνια τώρα, όταν έχουμε αύξηση του κόστους παραγωγής έως και 50% τα τελευταία 3 χρόνια.

Σαν να μην έφταναν αυτά, έχουμε και τους πολιτικούς που προσπαθούν να μειώσουν την παραγωγή μελιού της χώρας, μειώνοντας τους πληθυσμούς του εργάτη των πεύκων, δήθεν με την δικαιολογία ότι το έντομο αυτό κάνει κακό στα πεύκα.
Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να μειώσουν την Ελληνική παραγωγή κατά 50% τουλάχιστον, αφού η παραγωγή πευκομελου στην Ελλάδα αποτελεί το 60% της συνολικής παραγωγής μελιού της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πευκομελο βγάζει μόνο η Τουρκία και η Ελλάδα, με την πρώτη να δηλώνει ότι είναι η μοναδική χώρα του κόσμου που παράγει τέτοιο μέλι.
Την στιγμή αυτή λοιπόν οι Ελληνες κυβερνώντες απαγόρευσαν τον εμβολιασμό των πεύκων με εργάτη, με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο η παραγωγή πευκομελου να ελαττώνεται.

Έτσι όντως σε λίγα χρόνια η μόνη χώρα που θα το παράγει θα είναι η Τουρκία.
Τις εποχές των ισχνών αγελάδων αυτές είναι οι πολιτικές που προσπαθούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση.

Και το χειρότερο...

Αν και όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους τους υπεύθυνους της Ελληνικής Μελισσοκομικής κοινότητας, αλλά και των έντυπων καθώς και των ηλεκτρονικών μελισσοκομικών μέσων ενημερώσεις (δεν εννοώ τα blog και τους ερασιτέχνες εν τούτης κανείς δεν μιλάει κανείς δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος, κανείς δεν προασπίζεται τα συμφέροντα μας, κανείς δεν υπερασπίζει το μέλλον της Ελληνικής Μελισσοκομίας.


Διαβάστε λοιπόν έστω εδώ, σε αυτό το ταπεινό ερασιτεχνικό blog πως έχουν τα πράγματα για να γνωρίζετε την αλήθεια τουλάχιστον.


MELISSOCOSMOS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...