Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

ΟΓΑ: Ειδοποιητήρια-φωτιά με αυξημένες εισφορές σε 667.229 αγρότες


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Επειδή κάποιοι δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους, ο MELISSOCOSMOS σας ενημερώνει ότι φέτος οι εισφορές θα είναι αυξημένες κατά 40% σε σχέση με ότι πλήρωσε ο κάθε ένας το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.

Περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να καταβάλλουν τις αυξημένες, ελέω νέου Ασφαλιστικού, ασφαλιστικές εισφορές για το β’ εξάμηνο του 2015 – Αναλυτικές οδηγίες από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, η αποστολή των σχετικών ειδοποιήσεων έχει ξεκινήσει από χθες Δευτέρα 13 Ιουνίου και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι θα διαπιστώσουν τις αυξήσεις στις εισφορές τους, μιας και από το 7% που κατέβαλλαν για σύνταξη, ειδικά για φέτος θα καταβάλλουν 10%, υπολογιζόμενο στο ποσό της ασφαλιστικής κατηγορίας.


Υπενθυμίζεται ότι αν καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διατηρούν το δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και δεν επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο του ν.4152/2013 όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ:

– Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του Τραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

– Για την έκδοση των ειδοποιητηρίων ελήφθησαν υπόψη οι διατάξεις του ν.4387/2016, σύμφωνα με τις οποίες αυξήθηκε το ποσοστό εισφοράς για σύνταξη από 7% σε 10%, υπολογιζόμενο στο ποσό της ασφαλιστικής κατηγορίας.

– Οι γεννηθέντες έτους 1949, οι οποίοι έχουν προκαταβάλλει προαιρετικά την εισφορά Β΄ εξαμήνου 2015, θα λάβουν νέο ειδοποιητήριο με το υπολειπόμενο ποσό ασφαλιστικής εισφοράς.

– Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται και η προσαύξηση του επιτοκίου (8% ετήσιο) του ν.4152/2013, από την 1η του μήνα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30-06-2016.

– Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρεις ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις δόσεις Γ΄ και Δ’ τριμήνου 2015 και η τρίτη στην τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Β΄ εξαμήνου 2015, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ειδοποιητηρίων την 30/06/2016.

– Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, «Νέα Αρχή» και «Πάγια») και τηρούν τους όρους αυτής, δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Β΄ εξαμήνου 2015. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Β΄ Εξαμήνου 2015, θα γίνει ταυτόχρονα με τη πληρωμή της δόσης του μηνός Ιουνίου 2016.

Για το σκοπό αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Εκτύπωση εντύπων ρυθμίσεων).

– Ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά.

– Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις της Πάγιας Ρύθμισης των 12 Δόσεων του ν.4152/2013 μέσα από την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Υπηρεσίες προς το κοινό / Υποβολή αίτησης Πάγιας ρύθμισης).

ΠΗΓΗ
http://www.agrotes.eu/

          

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είναι ο Μπούτας και τα σφυροδρέπανα να κάνουν ένα σόου εκτόνωσης ωρε!! με τόν Μαργαρίτη και όλα εκείνα τα κόλπα που έκαναν για να μάς διαλύσουν. Πέρασαν ο 7500 σελίδες μνημονιάρα και δέν άνοιξε ρουθούνι,τώρα ήρθε και η σειρά μας να τελειώσουμε.Και όταν μάς πάνε και στον ενιαίο φορέα,θα κλάψουνε μανούλες.Περαστικά μας,άξιοι τής μοίρας μας,αιδώς ραγιάδες

Ανώνυμος είπε...

ενταξει μωρε δεν τρεχει τιποτα!... καλοκαιρακι ερχετε! ...μην γκρινιαζουμε πολυ και διωξουμε τους τουριστες ..........

Ανώνυμος είπε...

entaxei more diamartirontai oi galloi gia emas!!ola kala!edo diakopes tora!e apo xeimona blepoume!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να ξεσηκωθούμε και όπου βλέπουμε Μπούτες να τους αρχίζουμε στις μάπες? Ειρηνικά τίποτα δεν κερδίζουμε πια. Εχει γίνει πια ξεκάθαρο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...