Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Πήγε να καπνίσει τα μελίσσια και έβαλε φωτιά στα Μέγαρα


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Συνάδελφοι δεν είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να χτυπάνε κάποιον όταν τον βρει μια συμφορά.
Ασφαλώς η φωτιά στο δάσος είναι μεγάλη καταστροφή, αλλά σκέφτομαι και την ψυχολογία του μελισσοκόμου, που φυσικά δεν ήθελε να προκαλέσει κάτι τέτοιο.
Θέλω όμως να τονίσω ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Blog υπάρχουν σκέψεις να απαγορευτεί η πρόσβαση σε μελίσσια σε πευκοδάση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Άνθρωπος που γνωρίζει μου είπε ότι η Πορτογαλία το έκανε για τα δάση της ήδη.
Αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες για την μελισσοκομία αν τυχόν παρθεί τέτοια απόφαση;
Και μην νομίζετε ότι θα μας βοηθήσει κανένας ώστε να μην παρθεί μια τέτοια απόφαση.

Το αντίθετο, ακόμα και στους χώρους της μελισσοκομίας κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο αφού υπάρχουν συμφέροντα που θα ευνοηθούν κατά πολύ.
Μόνοι μας θα είμαστε και δεν θα μας ακούει κανείς.
Επειδή ξέρω τι σας λέω, και κανείς μέχρι τώρα δεν τολμάει ούτε να αναφέρει, καλώ όλους να είμαστε 10 φορές ποιο προσεκτικοί.

Περιμένουν 2-3 τέτοια περιστατικά για να έχουν άλλοθι και να εφαρμόσουν αυτό που σας είπα.
Ας μην τους κάνουμε την χάρη λοιπόν, και ας μην καταστρέψουμε από απροσεξία την μελισσοκομία της Ελλάδας.


Στις εργασίες ενός 52χρονου που συνελήφθη οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Μέγαρα που ξέσπασε όταν πήγε να “καπνίσει” τα μελίσσια του.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Συνελήφθη από τους άντρες του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής ένας 52χρονος αγρότης για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή οφείλεται σε αυτόν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όταν πήγε να καπνίσει τα μελίσσια του. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε στην περιοχή Άκρες των Μεγάρων.

Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη χτες νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή, ισοπεδώνοντας δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή και δείχνει να έχει μία καλύτερη εικόνα με το μέτωπο να περιορίζεται σε ισχύ.

Περισσότεροι από 70 άντρες της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες, ενώ τα 5 ελικόπτερα και τα 6 αεροσκάφη που επιχειρούσαν από αέρος αποχώρησαν λόγω νύχτας και θα επιστρέψουν σήμερα, καθώς υπολογίζεται ότι η φωτιά θα καίει όλη νύχτα.

ΠΗΓΗ

http://news247.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share