Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Συνεχίζουμε την παραγωγή βασιλικού πολτού...Κούραση αλλά και ικανοποίηση!!!


Συνεχίζουμε την παραγωγή βασιλικού πολτού εντατικά.
Καθημερινά βρισκόμαστε στα μελίσσια πλέον, είτε για να βγάλουμε βασιλικό πολτό, είτε για να μεταφέρουμε, είτε για άλλες δουλειές, πάντως είμαστε στα μελίσσια.
Μετά από πολύ κόπο έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αποδοχής των βασιλοκελιών από τα μελίσσια.
Χρησιμοποιούμε βέργες Αριστέας και ANEL.
Εγώ προτιμώ τις Αριστέας, επειδή κάθε βέργα έχει 30 κελιά, ενώ η Φρόσω προτιμάει της ANEL επειδή τα κελιά είναι πιο μεγάλα, χωράνε περισσότερο βασιλικό πολτό και εμβολιάζονται πιο εύκολα.
Στην βασιλοτροφία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ακόμα και η τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου να έχεις καλύτερη αποδοχή των κελιών.
Ακόμα και η αναλογία στο μείγμα του πολτού που θα στάξεις μέσα στο κελί είναι σημαντικός παράγοντας.
Οι συγκεκριμένες βέργες της φωτογραφίας είναι από 1 μόνο μελίσσι εικοσάρι που με διάφραγμα έχουμε περιορίσει την βασίλισσα στον εμβρυοθάλαμο, ενώ στο πάτωμα βάζουμε τα βασιλοκελιά, χωρίς να ορφανέψουμε, και χωρίς να χρησιμοποιούμε μελίσσια έναρξης.
Στα μελίσσια έως τώρα βάζαμε 60 βασιλοκελια στο κάθε ένα.
Την προηγουμένη φορά δοκίμασα 90 βασιλοκελια και το μελίσσι τα πήγε εξαιρετικά, όπως βλέπετε στις φωτο.
Αυτή την  φορά του βάλαμε 4 βέργες των 30 κελιών, δηλαδή 120 βασιλοκελια προκειμένου να συμπεράνω ο ίδιος ποιες είναι οι δυνατότητες που έχει ένα εικοσάρι μελίσσι.
Ασφαλώς παίζει ρόλο και η περιοχή, πόσες γύρες έχει κτλ.
Το χρώμα των κελιών, και αυτό παίζει τον ρόλο του.
Στα μπλε και στα μαύρα έχεις καλύτερη εικόνα του σκουληκιού, όταν το αποθέτεις στο κελί και εμβολιάζεις πιο γρήγορα.
Κερδίζεις χρόνο και εχεις και καλύτερο αποτέλεσμα δηλαδή.

Τα μελίσσια αυτά που χρησιμοποιουμε για βασιλοτροφία όπως είναι φυσικό έχουν γίνει βόμβες, μα θα τα τεντώσω όσο μπορώ για παραγωγή βασιλικού πολτού και μετά θα τα κόψω παραφυάδες.
Ήδη τα έχουμε έναν μήνα σε διαδικασία παραγωγής βασιλικού πολτού, και οι γόνοι που έχουν στον εμβρυοθάλαμο είναι απερίγραπτοι.
Τρία από τα μελίσσια που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή βασιλικού πολτού προχώρησαν σε αντικατάσταση βασίλισσας.
Από κεκτημένη ταχύτητα υποθέτω μετά από τόσα βασιλοκελιά που έχουν κάνει, κάπου θεωρούν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε αντικατάσταση.

Αυτές τις μέρες θα παραγγείλω και εγώ αντλία, την οικονομική που σας έχω ήδη δείξει, και θα την φτιάξω προκειμένου να μαζεύουμε ποιο γρήγορα τον πολτό, και να κερδίζουμε χρόνο για εμβολιασμό περισσότερων βεργών.
Σκοπός μας είναι να βγάζουμε συνέχεια πολτό έως τον Οκτώβριο.
Ειδικά μάλιστα όσο δεν βγαίνουν μέλια ο δρόμος αυτός είναι μονόδρομος.

Όταν κι εγώ σχηματίσω πλήρη εικόνα γύρω από όλους τους παραμέτρους, για μια επιτυχημένη κίνηση βασιλοτροφίας, αποδοχής και παραγωγής, υπόσχομαι να κάνω ένα αναλυτικό άρθρο που να εξηγώ όλα τα μυστικά της βασιλοτροφίας.http://www.melissocosmos.com/2016/05/blog-post_53.html


MELISSOCOSMOS


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share