Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μας δουλεύει ο καιρός... Θα ρίξει καρέκλες όπου υπάρχουν μελιτώματα και δεν θα βρέξει όπου υπάρχουν θυμάρια!!!


Σχόλιο MELISSOCOSMOU
Σίγουρα ο καιρός ετούτη την περίοδο σπάει πλάκα μαζί μας.
Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού αν δει κανείς τον χάρτη βροχών που εξέδωσε η ΕΜΥ πριν λίγο, θα διαπιστώσει πως στις περιοχές που περιμένουμε μελιτώματα θα ρίξει καρεκλοπόδαρα, ενώ στα νησιά και σε περιοχές με θυμάρι που χρειάζονται βροχή δεν θα βρέξει.
Πως να πάρεις μέλι φέτος φουκαρά μελισσοκόμε;;;

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν την Τρίτη 07/06/2016, αρχικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο και από τις μεσημεριανές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις νυκτερινές ώρες προς Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στη Χαλκιδική και στις Σποράδες.


Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά και κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Στερεά Ελλάδα, η Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις πόλεις που θα επηρεαστούν, όπως η Λάρισα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Κατερίνη και τις βραδινές κυρίως ώρες η Σκιάθος και η Σκόπελος.

Ειδικά για τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι, με αυξημένη πιθανότητα για ισχυρά φαινόμενα.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Στρατής Βουγιούκας Ε.Α.Α. - Πεντέλη Δευτέρα 06/06/2016 - Ωρα 22:00


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share