Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Πώς φτιάχνουμε Παραφυάδες από Φυσικά Βασιλοκέλια


Δείτε την διαδικασία βήμα προς βήμα από το http://www.melissopolis.com/

Συχνά την άνοιξη θα βρούμε μελίσσια με βασιλοκέλια. Μπορούμε λοιπόν να τα εκμετταλλευτούμε, φτιάχνοντας παραφυάδες 4-5 πλαισίων, μεγαλώνοντας το μελισσοκομείο μας.

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε βήμα βήμα τους μελισσοκομικούς χειρισμούς για το πώς θα φτιάξετε αυτές τις παραφυάδες, ποιά πλαίσια πρέπει να επιλέξετε από το μητρικό μελίσσι, και πώς θα χαλάσετε τα υπόλοιπα κακοσχηματισμένα βασιλοκέλια.


ΠΗΓΗ
http://www.melissopolis.com/


MELISSOCOSMOS ελάτε να γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο των μελισσών

          

2 σχόλια:

Τασος είπε...

Εάν κατάλαβα καλά από το 1:00 έως το 1:20 στο πλαίσιο άφησε δυο βασιλοκελιά δίπλα δίπλα και στη συνέχεια το γύρισε ανάποδα για να χαλάσει και τα υπόλοιπα της άλλης πλευράς. Με το τρόπο αυτό οι βασίλισσες παίρνουν λάθος θέση. Ρωτάω, μήπως αυτό το αναποδογύρισμα του πλαισίου γίνει αιτία να χαλάσει τις βασίλισσες?

Kostas Manos είπε...

Γειά σας αγαπητέ κύριε,ειναι πολύ επιμορφωτικά οσα αναφέρετε,συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας,σας ευχαριστώ σαν αρχάριος που είμαι.
Η μέθοδος Μίλλερ κανει το αντίθετο,δηλ βαζει τη μάνα για παραφυάδα με το πλαισιο που βρισκεται,2 πλαισια τροφες και ενα πλαισιο με γονο και τον πληθυσμό του,και αφηνει στην κυψέλη τα υπόλοιπα πλαισια με τα βασιλοκέλια της επιλογης μας.Ετσι δε χρειάζεται μετακίνηση κυψελης μακρυα απο το μελισσοκομειο μας.Η παλαιά αποικία κραταει ως εχει τις δικές της μεχρι να βγει νεα βασίλισσα και η παληα βασίλισσα κραταει τις δικες της και εχει μια νεα κυψέλη να γεμίσει.
Υπαρχει κατα τη γνώμη σας καποιο μετρο συγκρισης στην επιτυχία των δυο μεθόδων;
Ευχαριστώ πολύ,Κώστας Μάνος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...